[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
7 022
20 897
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Van egy olyan érzésem, hogy Rubio tett egy amolyan "visszautasíthatatlan ajánlatot" a panamai elnöknek (kiléptek, vagy különben jövünk).

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 386
9 314
113
Szóval én azt értem, hogy az USA-nak a demokrácia nevében nem tetszik, hogy bizonyos embercsoportok földjét kártérítés nélkül elkobozzak dél Afrikában:

NA DE, kérdem én, azzal miért nincs bajuk, hogy magyarok földjeit kártérítés nélkül elkobozzak Szlovákiában (vagy miért nem hívja fel erre valaki a figyelmüket, pl Viktor):

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
3 263
6 364
113
Szóval én azt értem, hogy az USA-nak a demokrácia nevében nem tetszik, hogy bizonyos embercsoportok földjét kártérítés nélkül elkobozzak dél Afrikában:

NA DE, kérdem én, azzal miért nincs bajuk, hogy magyarok földjeit kártérítés nélkül elkobozzak Szlovákiában (vagy miért nem hívja fel erre valaki a figyelmüket, pl Viktor):

Ezt nem értem...a szlovákok miért hivatkoznak a Benes dekrétumra amikor a II. vh alatt a Náci Németország csatlósai voltak a Jozef Tiso pap vezetésével gründolt fasiszta bábállamként mint Első Szlovák Köztársaság?!

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
15 008
38 077
113
Ezt nem értem...a szlovákok miért hivatkoznak a Benes dekrétumra amikor a II. vh alatt a Náci Németország csatlósai voltak a Jozef Tiso pap vezetésével gründolt fasiszta bábállamként mint Első Szlovák Köztársaság?!

Mert nem ér a nevük... ők a győztesek oldalán fejezték be a háborút, a röhejes "nemzeti felkelésükre" hivatkozva.

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
509
2 541
93
A 'Teszlász' emberke, mint a Kormányzati Hatékonysági Hivatal feje ezt merte posztolni:

https://twitter.com/x/status/1886129005759262964

Elon Musk (febr. 2, 2025) " Az USAID, az adófizetők pénzén finanszírozta a biofegyver-fejlesztési programokat, beleértve a COVID-19-et, amely milliókat ölt meg? "

Az USAID-ot bezárták: https://www.usaid.gov

Vezetőit kirúgták, ellenük eljárás indult az adatok visszatartása miatt: https://www.marketwatch.com/story/u...-doge-from-accessing-classified-data-02bb32ef

Ugye régóta tudjuk, hogy az USAID az valójában a C.I.A. egyik fedőszerve..

Akkor a néhai Igor Kirilov tábornoknak mégiscsak igaza volt!?

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
15 008
38 077
113
Mostantól ez így fog menni.
Ez korrekt is. Az erősebb kutya baszik, de legalább nem csomagban kell megvenni őket, nincsenek agyament ideológiai elvárások.

Nincsenek, viszont láthatólag zéró összegű játszmának fogják fel a világgazdaságot, amiben nekünk (mi is európaiak vagyunk) a vesztes szerepét jelölték ki.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 836
15 341
113
Akkor a néhai Igor Kirilov tábornoknak mégiscsak igaza volt!?
Nem, nem volt. Musk csupán szándekosan megtéveszto és indulatkelto módon arra utalt, hogy kozvetetten a wuhani labornak is jutot az amerikai pénzbol ... ahonnan az amerikai szolgálatok szerint a COVID-19 kiszabadult (amire ugyebár még nincsen kézenfekvo bizonyíték).

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
509
2 541
93
Nem, nem volt. Musk csupán szándekosan megtéveszto és indulatkelto módon arra utalt, hogy kozvetetten a wuhani labornak is jutot az amerikai pénzbol ... ahonnan az amerikai szolgálatok szerint a COVID-19 kiszabadult (amire ugyebár még nincsen kézenfekvo bizonyíték).
Merthogy konkrétan épp a nevezett vírus alap_technológiai_fejlesztését illetően az Észak Karolinai egyetem Chapel Hill biokémiai tanszékéig vezetnek vissza a nyomok, egyenesen Ralph S. Baric professzorig:

Ralph_Baric_2021_Jon_Gardiner_738x714-738x714.jpg

Nagyon tehetséges kutató ám Ő, és még ügyesebbek a háttérben rejtőzködő tkszolg.kollégái.

Az alapokat vélhetően Ők csinálták ám a finomhangolása a patogénnek az már terepi manőver volt, oda jól jöhetett ukrajna.

Mondjuk ezt azóta tudjuk, hogy az egész elindult :-D
Érdemes bugászni kicsit a szabadalmaikat, főleg azokat ami véletlenül beépült a vírusba..

Persze én nem vádolom, hogy bármi rosszat vagy etikátlant követtek volna el. Az egész akár jól is elsülhetett volna ha valakik nem szabadítják ránk a vírust, a korrupt kormányok meg nem kooperálnak hogy minnél nagyobb kárt okozzanak a népeiknek..

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 241
63 483
113
Arra leszek kíváncsi, hogy az olaj árát leveri-e, ami nekünk is jól jönne, viszont az oroszoknak kevésbé. A szankciók felpörgették az olaj és gazárat, kvázi támogatva az orosz hadiköltsegvetést. Viszont ha Trump növeli az amerikai kitermést és a szaúdiakat is ráveszi a termelés növelésére az leverheti az árakat. Ami jó az európai, amerikai gazdaságnak és nagyon rossz az orosznak. Sok elemzés szerint ez volt anno a 80-as években a szovjet költségvetés csődjének egyik fő oka.
Én azt olvasom, hogy az US cégek otthon nem akarnak nagyon fúrni, mert nem érdekeltek egy alacsonyabb olajárban, ami érthető.
Trump kikezd mindenkivel, aztán kisülhet, hogy nem birja a farka. Persze siet, mert csak 1-2 éve van, hogy a radikális elképzeléseket végrehajtsa.

• Tetszik
Reactions: enzo

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 251
3 283
113

Szlovákiában haveri elvtársak kormanyoznak, kizárt h most kezdenénk feszegetni a témát.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 658
53 710
113
A DEI, a másik fasza, most remélhetőleg bezárásra kerülő szervezet lesz.
DEI - Diversity, equity, and inclusion

A s ( DEI ) olyan szervezeti keretek, amelyek minden ember méltányos bánásmódját és teljes körű részvételét kívánják előmozdítani, különös tekintettel azokra a csoportokra, amelyek történelmileg alulreprezentáltak vagy identitáson vagy fogyatékosságon alapuló megkülönböztetésnek vannak kitéve

Gyakorlatilag a devianciâkat helyezte előtérbe az alkalmasság helyett az állami munkakörök betöltésénél. De kiterjesztete befolyását a magánszektorra is.

Gyakorlati példa. Most amikor égett LA, azért 3 leszbikus vezette a tűzoltóságot, mert ez felelt meg a sokszínűség, a méltányosság és a befogadás jelszavainak. Márpedig a leszbikus néger leszbikusok alul voltak reprezentálva az LA tűzoltóknál, ezért gyorsan hármat be is nyomták igaz nem dolgozni, hanem vezetni.

Ugyanez történt a legiiranyítóknál, a hadseregben, de mondjuk a Boeingnél is.

Nah, ezt a devianciahivatalt, most remélhetőleg szintén beszántják.
Amúgy én amerikai lennék, eskü örülnék neki hogy végre eszükhöz kaptakak USA-ban, a gondom ezzel az, hogy innen az EU-ból nézve csak tovább fog nőni ezzel a racionalizálással az amúgy sem csekély versenyelőnyük velünk szemben, mert nálunk maradtak a balfaszok!!!

Ez nekünk egy zéró összegű játékban nem jó, nem tudok ennek tapsolni!

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 775
3 799
113

Trump Delays Mexico Tariffs by One Month​

• Trump delays US tariffs on Mexico by one month

Valaki jó pénzt keres Trump körül.
Hétvégi bejelentéstől beszakadtak a tőzsdék, most pedig USA nyitás után bejelentve élesen fel…

• Tetszik
Reactions: enzo and aquarell

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 241
63 483
113
Az US-ben január 19-én vëget èrt az addig uralkodó "liberális" külpolitika és január 20-tól a nemzeti èrdekeken alapuló reálpolitika lett mèrvadó. Ugyanakkor az EU-ban ez a váltás nem történt meg, hanem mèg legalább 4 évig a "liberális" külpolitika marad, mivel mint a kommisszióban, mint az EU parlamentben a régi, liberális elitek maradtak többségben.

Èrdekes lesz nézni, hogy ebböl milyen helyzetek jönnek lètre. Az EU teljes melszélességgel beállt Oroszorszâg ellen a se EU, se Nato tag Ukrajna mögé, levágta magát az addigi energia és nyersanyag forrâsokról ès lemondott az orosz piacról.
Érdekes lesz nézni, hogy ugyanilyen intenziven fogja-e segiteni az EU-tag, Natotag Dániát az US-el szemben, bojkotâlni az US termékeket, letiltani az US médiát, befagyasztani az US bankbetéteket, ha az US elfoglalja Grönlandot?

Ezzel a kèrdéssel kapcsolatban és az ukrajnai helyzet átfogó, 1990 -ben kezdödö elemzésével foglalkozik az Ultrahang Moszkvatér mai adâsa: "Dr. Varga György: A realitâsok idöszaka következik."
Különösen èrdekes, amit a budapesti memorandumról ( mint aki rèszt vett a târgyalásokon) és a minszki egyezményekröl, valamint Ukrajna Nato tagságának törtènetéröl mond.

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
203
686
93

US President Donald Trump is delaying new tariffs on Mexican imports, after the country agreed to send 10,000 troops to the border to stem the flow of illegal drugs
Mexico's President Claudia Sheinbaum says the agreement also includes a commitment from the US to take steps to limit the flow of guns south

Úgy tűnik egyelőre megegyeztek.