[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 584
62 116
113
Aquarell uram, egy másik előfizetési csomagról (Pro) beszélünk ami ha keresgélsz rájössz, hogy hasonló árazással érhető el sok éve, és a többi platform is ebben az árfekvésben kínálja a hasonló szolgáltatásait. Semmi korrupció nincs abban, hogy állami szereplők előfizetnek, csak sajnos itthon ebben a szegmensben tényleg annyira el vagyunk maradva, hogy világi lopásnak tűnhet.
Szerintem is van vaj az USAID füle mögött rendesen, de ez épp egy nagyra fújt semmi.

Az nem lehet, hogy ezek a sok ezer dolláros prémium csomagok pont arról szólnak, hogy legálisan lehessen lopni? o_O
Ez kicsit olyan, mint a korrupció vs. lobbi.
Ha az USA-ban élünk és adsz nekem 10 misit, hogy elintézzek valamit, akkor az korrupció.
Ha az USA-ban élünk és te adsz nekem 10 misit, nyílvánosan, hogy elintézzek valamit, miközben én befizetem utána az adót, akkor az lobbi.
A végeredmény ugyan az, pl. képviselőként pénzért megszavazok kedvező törvényeket cégeknek, embereknek stb....

Ha egy sima újságnak van pl. egy 10 meg egy 10,000 dolláros előfizetése, akkor sejtheted, hogy utóbbi nem az átlagnak szól. És nem jár thai prosti 10,000-ért sem, maximum nem írják meg a cégedről/pártodról a kényes neked nem tetsző infókat. És legális, hiszen nyílvános és adózol.
Minket azért mucsaiznak le nyugaton, mert mi nem tudunk ilyen kifinomultan lopni.
Én úgy látom, hogy mindössze ennyi a sztori.

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
1 307
3 928
113
A politico 3 milliárd forintjáról volt szó. A Magyar kormány 100 milliárd felett támogatja a neki kedves sajtót, tévét stb.
Azt sem árt figyelembe venni, hogy az USA GDP-je kb. 100 szorosa a Magyarnak. Az átlagbér is vagy 3-5 szörös.
Ne mosdasd a szerecsent. Mindenféleképpen tiltott külföldi beavatkozásról van szó. Pont.

• Tetszik
Reactions: aquarell

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 029
13 267
113
Az nem lehet, hogy ezek a sok ezer dolláros prémium csomagok pont arról szólnak, hogy legálisan lehessen lopni? o_O
Nem tudom a szóban forgó csomag konkrétan mit ad, de több "intelligence" témájú szintén magasan árazott szolgáltatásról tudom, hogy reális az elkért összeg.
A nagyon szakosodott 0-24 éber hírforrásokat meg kell fizetni.
Ha az USA-ban élünk és adsz nekem 10 misit, hogy elintézzek valamit, akkor az korrupció.
Ha az USA-ban élünk és te adsz nekem 10 misit, nyílvánosan, hogy elintézzek valamit, miközben én befizetem utána az adót, akkor az lobbi.
A végeredmény ugyan az, pl. képviselőként pénzért megszavazok kedvező törvényeket cégeknek, embereknek stb....
De akkor szerinted sem indokolt ez a rejtett finanszírozás....mert ugyanazt el lehet érni szabályosan is :D

Ha egy sima újságnak van pl. egy 10 meg egy 10,000 dolláros előfizetése, akkor sejtheted, hogy utóbbi nem az átlagnak szól. És nem jár thai prosti 10,000-ért sem, maximum nem írják meg a cégedről/pártodról a kényes neked nem tetsző infókat. És legális, hiszen nyílvános és adózol.
Minket azért mucsaiznak le nyugaton, mert mi nem tudunk ilyen kifinomultan lopni.
Én úgy látom, hogy mindössze ennyi a sztori.
...és ha mindenki előfizet semmit nem írnak meg, üres az oldal? :)

Én csak annyit látok egyelőre, hogy Magyarországról nézve (ahol ingyen ömlik a sz@r a sajtóból, a YT-ról, stb. és mindenki azt hiszi, hogy valódi elemzést kap) nem érthető, hogy milyen pénzek mozognak nemzetközi szinten a hasonló szolgáltatásokban.

Nyilván egy nagyobb előfizetőbe nem fognak úgy belerugdosni mint egy kisebb részarányúba, de ez az érdek alapon óvatos duhajság bizony az ingyenes felületekre is pont ugyanígy igaz.

• Tetszik
Reactions: Kockás ing

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 584
62 116
113
De akkor szerinted sem indokolt ez a rejtett finanszírozás....mert ugyanazt el lehet érni szabályosan is :D

Igen. De attól, hogy valami törvényes még nem erkölcsös :rolleyes:
És ez fordítva is igaz.
Mint mondtam, nyugaton sokkal elegánsabban tudnak lopni. Ebben az esetben igen nagy mennyiségű közpénz veszti el a közpénz jellegét vitatható minőségű és árazású "prémium" előfizetéseken keresztül.

Nyilván egy nagyobb előfizetőbe nem fognak úgy belerugdosni mint egy kisebb részarányúba, de ez az érdek alapon óvatos duhajság bizony az ingyenes felületekre is pont ugyanígy igaz.

Ez mindenhol így van. Csak közben pofátlan módon hazudoznak a szabad sajtóról, meg független objektív sajtóról. És sajnos sok olyan veréb van, hazánkban is, aki ezt csont nélkül benyalja :(
A sajtó is egy termék, aminek van tulaja és van megrendelője. Ennek a kettőnek az érdekében cselekszik.
Ezzel a kettővel szemben se nem független, se nem objektív. ;)

Csak az USÁ-nál maradva. Ha a demokraták minden nagy médium tulajával megegyeznek, hogy sok tízmillió dollárt fizetnek ki nekik közpénzből, indokolatlanul sok túlárazott prémium előfizetés megvásárlásával, azért, hogy így megszerezzék a támogatásukat, akkor az törvényes, csak nem erkölcsös.
És ebből születnek az olyan cikkek, hogy a súlyosan demens Joe bácsi, valójában szellemileg frissebb és fittebb , mint a 20 évesek.
Meg a Kanalas Herris úgy fut fel a lépcsőn, hogy a testőrök is alig bírják követni :D
És csont nélkül megírják.... A hülyébb állampolgárok meg csont nélkül benyelik. XD
Mert a média lényege nem a tájékoztatás, hanem a társadalom befolyásolása a megrendelő érdekeinek megfelelően. :cool:
Csak, hogy itt a megrendelő kézpénzből fizette a magán (párt) célokat. :rolleyes:

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 029
13 267
113
Igen. De attól, hogy valami törvényes még nem erkölcsös :rolleyes:
És ez fordítva is igaz.
Mint mondtam, nyugaton sokkal elegánsabban tudnak lopni. Ebben az esetben igen nagy mennyiségű közpénz veszti el a közpénz jellegét vitatható minőségű és árazású "prémium" előfizetéseken keresztül.

Ez mindenhol így van. Csak közben pofátlan módon hazudoznak a szabad sajtóról, meg független objektív sajtóról. És sajnos sok olyan veréb van, hazánkban is, aki ezt csont nélkül benyalja :(
A sajtó is egy termék, aminek van tulaja és van megrendelője. Ennek a kettőnek az érdekében cselekszik.
Ezzel a kettővel szemben se nem független, se nem objektív. ;)

Csak az USÁ-nál maradva. Ha a demokraták minden nagy médium tulajával megegyeznek, hogy sok tízmillió dollárt fizetnek ki nekik közpénzből, indokolatlanul sok túlárazott prémium előfizetés megvásárlásával, azért, hogy így megszerezzék a támogatásukat, akkor az törvényes, csak nem erkölcsös.
És ebből születnek az olyan cikkek, hogy a súlyosan demens Joe bácsi, valójában szellemileg frissebb és fittebb , mint a 20 évesek.
Meg a Kanalas Herris úgy fut fel a lépcsőn, hogy a testőrök is alig bírják követni :D
És csont nélkül megírják.... A hülyébb állampolgárok meg csont nélkül benyelik. XD
Mert a média lényege nem a tájékoztatás, hanem a társadalom befolyásolása a megrendelő érdekeinek megfelelően. :cool:
Csak, hogy itt a megrendelő kézpénzből fizette a magán (párt) célokat. :rolleyes:
Teljesen keverednek a dolgok.
Kihoztak egy szerkesztőségi jegyzetet ahol tisztázzák a felületek közti különbséget és az üzleti modellt. Félkövér tőlem.

"Millions of people around the world read our journalism on POLITICO.com, POLITICO.EU and in newsletters. It is supported by advertising and sponsorships.

POLITICO Pro is different. It is a professional subscription service used by companies, organizations, and, yes, some government agencies. They subscribe because it makes them better at their jobs — helping them track policy, legislation and regulations in real-time with news, intelligence and a suite of data products."

• Tetszik
Reactions: Rferi66

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 584
62 116
113
Kihoztak egy szerkesztőségi jegyzetet ahol tisztázzák a felületek közti különbséget és az üzleti modellt. Félkövér tőlem.

"Millions of people around the world read our journalism on POLITICO.com, POLITICO.EU and in newsletters. It is supported by advertising and sponsorships.

POLITICO Pro is different. It is a professional subscription service used by companies, organizations, and, yes, some government agencies. They subscribe because it makes them better at their jobs — helping them track policy, legislation and regulations in real-time with news, intelligence and a suite of data products."

Azt vágod, hogy ezt a HTKA amúgy ingyen csinálja itt a fórumon? :D
Én értem, hogy a drágább előfizetés mögé oda kellet írni valami plusz tartalmat, de hát a valós teljesítésről semmit sem tudunk.
E mellet hány ilyen előfizetésük is volt, hogy millió dolláros összeg jött ki? o_O
Illetve mit tud a politico mit a CIA vagy az NSA nem? o_O
Szóval a világ legnagyobb hírszerzési szolgálataival rendelkező országának, miért is kell újságokat megbízni hírszerzési feladatokkal sok millió dollárért? :D
Nem akarom sokáig ragozni a témát, szerintem legalizált lopásról van szó, szerinted meg nem. :)

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 029
13 267
113
Azt vágod, hogy ezt a HTKA amúgy ingyen csinálja itt a fórumon? :D
Én értem, hogy a drágább előfizetés mögé oda kellet írni valami plusz tartalmat, de hát a valós teljesítésről semmit sem tudunk.
E mellet hány ilyen előfizetésük is volt, hogy millió dolláros összeg jött ki? o_O
Illetve mit tud a politico mit a CIA vagy az NSA nem? o_O
Szóval a világ legnagyobb hírszerzési szolgálataival rendelkező országának, miért is kell újságokat megbízni hírszerzési feladatokkal sok millió dollárért? :D
Nem akarom sokáig ragozni a témát, szerintem legalizált lopásról van szó, szerinted meg nem. :)
A HTKA-val kapcsolatban sincs igazad, meg a többivel sem.
Minden ami drága szolgáltatás és nincs a plebs orrára kötve (ezért zárt, ezért fizetnek az ügyfelek), hogy mi van benne az lopás. Ezzel nem tudok mit kezdeni ne haragudj :D

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 060
62 487
113
Nem szeretnék senkit megsérteni, de sokan naivok vagytok. Ami talán pozitiv, mert azt mutatja, hogy nem vagytok része a mocsárnak.:)

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 667
16 262
113
Igen, igen.... Az egyszerűség kedvéért... A minisztériumban van 250 dolgozó. A minisztérium előfizet 600 VIP előfizetést legálisan. Hol van itt korrupció? Hol van itt támogatás? áááá..... sehol. Legális minden......

• Tetszik
Reactions: Nber and aquarell

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 887
6 116
113
Elég baj hogy nem látod a különbséget.

Egy nyilvános lobbi esetén az ellenérdekelt fél is tud a dologról, van lehetősége neki is lobbizni, a politikusnak meg kell indokolnia hogy miért döntött valamelyil oldal mellett. Ráadásul ha sok ember érdekeit sérti, akkor pénz nélkül is komoly tiltakozás tud kialakulni. Ha meg ez a színfalak mögött történik, akkor csak annyit veszel észre, hogy kijött egy törvény módosítás, ami téged hátrányosan érint. Magyaroszágon sajnos ez a gyakorlat.

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 887
6 116
113

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 667
16 262
113
Például..... Igaz, em vagyok tisztában azzal, hogy a balliberális, átoperált nőférfi sportolók és a fehér, heteró, keresztény sportolók mikor volt téma a Nemzeti Sportban....

• Tetszik
Reactions: Rferi66

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 055
99 600
113

Én is értem, hogy megdolgoztak a pénzükért. A Demokrata Mélyállam részei és az ő propagandájukat harsogták Brüsszelben többek közt Magyarországról.

Ennek a jelenlegi magyar és amerikai kormánnyal szemben is végtelenül ellenséges média, kulturális elitnek a pénzcsapjait zárták el. De nem csak ez történik. Kiteszik az asztalra, ki mennyibe kerül és a hálozaton belüli pénzmozgásokat.

Az a vergődés és Demokrata tiltakozás, ami most ezt körülveszi számomra rendkívül szórakoztató!! Mivel hatalmas adatmennyiséget hozták nyilvánosságra ezen még egy darabig lehet csámcsogni.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 060
62 487
113
De élvezem, ahogy visitanak a "balosok" Washingtonban! Schumer és egy pár öreg ugrál az usaid elött, hogy " We will win!" :)

• Hűha
Reactions: enzo

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
1 082
8 916
113

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.