Aquarell uram, egy másik előfizetési csomagról (Pro) beszélünk ami ha keresgélsz rájössz, hogy hasonló árazással érhető el sok éve, és a többi platform is ebben az árfekvésben kínálja a hasonló szolgáltatásait. Semmi korrupció nincs abban, hogy állami szereplők előfizetnek, csak sajnos itthon ebben a szegmensben tényleg annyira el vagyunk maradva, hogy világi lopásnak tűnhet.
Szerintem is van vaj az USAID füle mögött rendesen, de ez épp egy nagyra fújt semmi.
Az nem lehet, hogy ezek a sok ezer dolláros prémium csomagok pont arról szólnak, hogy legálisan lehessen lopni?
![Er... what? o_O o_O](/data/assets/smilies/O_o.png)
Ez kicsit olyan, mint a korrupció vs. lobbi.
Ha az USA-ban élünk és adsz nekem 10 misit, hogy elintézzek valamit, akkor az korrupció.
Ha az USA-ban élünk és te adsz nekem 10 misit, nyílvánosan, hogy elintézzek valamit, miközben én befizetem utána az adót, akkor az lobbi.
A végeredmény ugyan az, pl. képviselőként pénzért megszavazok kedvező törvényeket cégeknek, embereknek stb....
Ha egy sima újságnak van pl. egy 10 meg egy 10,000 dolláros előfizetése, akkor sejtheted, hogy utóbbi nem az átlagnak szól. És nem jár thai prosti 10,000-ért sem, maximum nem írják meg a cégedről/pártodról a kényes neked nem tetsző infókat. És legális, hiszen nyílvános és adózol.
Minket azért mucsaiznak le nyugaton, mert mi nem tudunk ilyen kifinomultan lopni.
Én úgy látom, hogy mindössze ennyi a sztori.