Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem csak Musk van ott, hanem a többi big tech is.egyebkent en rajottem az egeszre
Minden is Musk-rol szol.
-miert is kell az ukran asvanykincs?
mert kellenek az elek autokhoz
-miert is kell Kanadaval baszakodni?
mert kell az asvanykincs es nem kellenek a kanadai autogyarak
Kezdem azt hinni, hogy az egesz Trump jelenseg mogott Musk all.
Van egy ugyan olyan demens, csak meg raadasul onveszelyes is elnok, mint volt.
Mogotte meg nem lobbik, hanem egy darab idiota, aspergeres hulyegyerek kavarja
A Kim-mel való tárgyalása az pont (szerintem) a kiemelkedő és elvitathatatlan érdeme az első elnökségének. Az volt az első alkalom, hogy egy amerikai elnök észak-koreai vezetővel közvetlenül találkozott, azt pont nem kéne firtatni.Ahogy az se jott be neki, hogy a tavolkeleti ovodassal eljatssza a homokozopajtit es lobogtatja, hogy
beket kotott (nem is jott be, ugyan olyan ha nem nagyobb bajok vannak E-Koreaval...) ez sem fog bejonni.
Kinyalja az agresszor sgget, Ukrajna semmi garit nem kap, de legalabb a szomszedaival es a szovetsegeseivel
is osszefeszul.
Azt meg hagyjuk is, hogy az amcsi gazdasaggal sem fog semmi jo tortenni igy.
semmivel nem tamasztod ala, hogy miert is jo ha eltunik az USA moderativ szerepe a vilagpolitikabolLátom ideges vagy, de megkérlek, hogy ne mondj ilyeneket mert még megbántódom
Az a helyzet, hogy nem mindenki úgy látja mint Te... és nem is valószínű, hogy úgy alakulnak majd a dolgok ahogy leírod.
És ha sokan mondják ezt körülötted, és észérvekkel alá is támasztják ... akkor Te vagy a ringispil!
Ezt ugye elmondod ennek a gyökér, csak pofátlanul követelni tudó, hazudozó zének is.Csak mas orszagok es mas orszagok politikusai, lakossaga nem igy mukodik, hogy ket nappal kesobb mar nem fog emlekezni ra, hogy miket mondott rajuk, vagy milyen vamokat stb talalt ki... (Kanadaban mar rendesen anti US hangulat van. Hokimeccsen, akarhol)
Nem veletlenul egy roppant bonyolult, kifinomult muveszet a diplomacia, aminek sok szaz eves hagyomanyai vannak.
es mi is lett az eredemyne azon kivul, hogy eljatszotta a beketeremtot? mert jobb nem lettNem csak Musk van ott, hanem a többi big tech is.
![]()
Crypto and big tech’s backing pays off as Trump makes tech-friendly moves
Flurry of directives relaxes regulations and drops lawsuit – and billionaires who donated to Trump are ready to benefitwww.theguardian.com
![]()
Big tech’s support for Trump isn’t a moral about-face – it’s business - Raconteur
The uncomfortable truth for those projecting a moral logic onto Silicon Valley’s support of Trump is that businesses are vying for special treatment. Their shareholders wouldn’t want anything lesswww.raconteur.net
A Kim-mel való tárgyalása az pont (szerintem) a kiemelkedő és elvitathatatlan érdeme az első elnökségének. Az volt az első alkalom, hogy egy amerikai elnök észak-koreai vezetővel közvetlenül találkozott, azt pont nem kéne firtatni.
Ukrajna engem nem erdekel es messze nem csak Ukrajanarol van mar szo tessek mar felfogniEzt ugye elmondod ennek a gyökér, csak pofátlanul követelni tudó, hazudozó zének is.
PS:Amióta Trump az elnök több tv csatorna vágatlanul, kommentár nélkül hozza az eseményeket. Nincs szükség újságirókra, akik elmondják, mit kell gondolni az elhangzottakról és a filmet is megfelelően vágják.
Eddig Zének jó volt a média viszhangja, nyugaton mert úgy vágták össze a megnyilvánulásait. Most aztán lehetett vágás nélkül látni, micsoda egy sötét bunkó az ürge.
Majd Starmerék és "Naagy Britannia" átveszik az US szerepét.messze nem csak Ukrajanarol van mar szo tessek mar felfogni
vagy Izrael, ganz egal :dMajd Starmerék és "Naagy Britannia" átveszik az US szerepét.![]()
semmivel nem tamasztod ala, hogy miert is jo ha eltunik az USA moderativ szerepe a vilagpolitikabol
(egy pelda: ismet felteszem a kerdest, ki fogja megallitani pl az iszlam szelsosegeseket mar europan kivul? A magyar hatarvadaszok?....)
semmivel nem tamasztod ala, hogy miert jo, ha a NATO szetesik
semmivel nem tamsasztod ala, hogy miert jo ha europa teljesen szembe fordul az USA-val, amikor konkret fenyegetesek
vannak a hatarokon
semmivel nem tamasztod ala, hogy miert jo ha Kanada sok, sok eves jo viszonya megszunik (bocs, maramegszunt) a szomszedjaval
etc etc
Es nem vagyok ideges csak tobb maccabeus sert ittam. mint gondoltam es itt meg epp van wifi is pechetekre
Az nem moderálás hanem megszállás és folyamatos nyomásgyakorlás. Ahogy a legtöbb ember úgy a legtöbb ország is megvan anélkűl, hogy folyamatosan valaki megmondja hogy mit csináljon.miert is jo ha eltunik az USA moderativ szerepe a vilagpolitikabol
Az USA biztosan nem mivel ők szabadították ránk az iszlám szélsőségeseket azzal, hogy szétbaszták Irakot meg később Líbiát. Addig nem volt ilyen probléma Európában.ki fogja megallitani pl az iszlam szelsosegeseket mar europan kivul?
Papiron egy olyan ellenfél ellen jött létre ami 30+ éve megszűnt, azóta meg csk mások megtámadására volt jó a "védelmi szövetség". Azt újra fel kellene találni hogy normálisan működjön.miert jo, ha a NATO szetesik
Európa a saját érdekeit kellene nézze amit az USA-val és a vezetésben levő amerikai ügynökökkel nem lehet.miert jo ha europa teljesen szembe fordul az USA-val
Kanada egy a 200 országból, rádásul a világ tulsó felén, pont leszarom hogy mi van vele mint az emberek 99%-a, ahogy ők is leszarják hogy mi van itt.miert jo ha Kanada sok, sok eves jo viszonya megszunik (bocs, maramegszunt) a szomszedjaval
Putyin 2001ben szövetséget ajánlott, Észak a Dél(amiben nyilván Kína is beleszámítTöbb esze van mint a sok háborúpárti idióta EU vezető és tagállam vezetőnek.
Putyin 2001ben szövetséget ajánlott, Észak a Dél(amiben nyilván Kína is beleszámít) ellen alapon, de az USA nem volt vevő az ötletre.
Hát akkor most ez van!![]()
Inkább az USA, mint a "nyugat". A németek (és szerintem a franciák is) csipázták az ötletet, de nem volt elég tökük (vagy csak nem értették?) ahhoz, hogy hadsereget is építsenek, hogy leszakadhassanak az USA-ról. Kicsit harcolni kellett volna azért az önálló Európáért.Ez volt a Liszabontól-Vlagyivosztokig terv. Konkrétan bedopták az oroszok, hogy belépnek az EU-ba meg a NATO-ba. A nyugat ekkor mindent megtett azért, hogy ez ne következzen be....
Ennek lett az eredménye, pl Kína ilyen szintű fölemelkedése is.
A hadsereg építéshez idő kell, meg sok pénz. Ez utóbbi nincs. Már elég régóta.A németek (és szerintem a franciák is) csipázták az ötletet, de nem volt elég tökük (vagy csak nem értették?) ahhoz, hogy hadsereget is építsenek, hogy leszakadhassanak az USA-ról. Kicsit harcolni kellett volna azért az önálló Európáért.
Na de mindegy, ez a hajó elment.
Tehát Lindsey Graham a Republikánus párton belül Ukrajna legfőbb támogatója, a tegnapi Trump affér után, lemondásra szólította fel Zelenszkijt. Game Over!
Aztaqrva![]()
3 éven át pontosan így viselkedtek az EU vezetőivel is. Ld gekränkter Leberwurst, stb. Nagyon elhitte magát, plusz tesztoszteronra kokaint tol.persze. Teljesen eletszeru, hogy odamesz ahhoz a vezetohoz, akitol az orszagod jovoje fugg es egy budos gyoker leszel... hagyjuk mar.
Ki teremtette meg azokat az iszlám szélsőségeseket? Hagyjuk ezt most öcsém, mindenkinek van múltja?semmivel nem tamasztod ala, hogy miert is jo ha eltunik az USA moderativ szerepe a vilagpolitikabol
(egy pelda: ismet felteszem a kerdest, ki fogja megallitani pl az iszlam szelsosegeseket mar europan kivul? A magyar hatarvadaszok?....)
semmivel nem tamasztod ala, hogy miert jo, ha a NATO szetesik
semmivel nem tamsasztod ala, hogy miert jo ha europa teljesen szembe fordul az USA-val, amikor konkret fenyegetesek
vannak a hatarokon
semmivel nem tamasztod ala, hogy miert jo ha Kanada sok, sok eves jo viszonya megszunik (bocs, maramegszunt) a szomszedjaval
etc etc
Es nem vagyok ideges csak tobb maccabeus sert ittam. mint gondoltam es itt meg epp van wifi is pechetekre
Zelenszkij nem Ukrajnát vezeti és nem három éve van hatalmon.Az orszagat 3 eve vezeti -elvileg- lehengerlo tulero ellen es meg nem buktak el.
Trump mit is csinalt, ami miatt ennyire fasza csavo?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..