[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
664
3 947
93
Valami mögöttes tervnek lenni kell abban a jelenleg ész nélküli vagdalkozásban.Az Usa adóssága több mint a teljes nemzeti vagyona.Minfen 1% gazdasági növekedés 2-3% adóságnövekedéssel jár.Teljességgel lehetetlen hogy valaha is visszafizesse.Tök mindegy mit csinál mennyi vámot vet ki mennyi ipsr települ haza .Mégis megteheti hogy megfekteteti a világot?Ez valami sokkterápia ,hogy elfogadtassa elengedjék az adósságait?Különben még rosszabb lesz?A nagy tervre lennék kiváncsi.Illetve kurvára nem vagyok kiváncsi inkább érteni szeretném

• Tetszik
Reactions: nyugger

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 339
137 206
113
Valami mögöttes tervnek lenni kell abban a jelenleg ész nélküli vagdalkozásban.Az Usa adóssága több mint a teljes nemzeti vagyona.Minfen 1% gazdasági növekedés 2-3% adóságnövekedéssel jár.Teljességgel lehetetlen hogy valaha is visszafizesse.Tök mindegy mit csinál mennyi vámot vet ki mennyi ipsr települ haza .Mégis megteheti hogy megfekteteti a világot?Ez valami sokkterápia ,hogy elfogadtassa elengedjék az adósságait?Különben még rosszabb lesz?A nagy tervre lennék kiváncsi.Illetve kurvára nem vagyok kiváncsi inkább érteni szeretném
Jelenleg chicken game megy.
Ki pislog először, a világ vagy amerika? Ha a világgazdaság nagy része becsicskul akkor elég sokat megtehetnek majd adósságrendezés ügyében...

• Tetszik
Reactions: nyugger and gergo55

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 817
26 698
113
Pedig nem lett volna kötelező.
Btw nem teljesen világos még, hogy egy pride hogy jön egy gazdpol véleményhez
Egyszerű pedig. Eme jeles eseményen való megjelenés és produkció pontosan érteni engedi, hogy miért gondolod ebben a “gazdpol” topicban azt ami ezzel a témával kapcsolatban. Másoké pedig miért merőben más. Nyilván akikkel itt vitába bonyolódsz azok nem fognak melletted partykázni egy buzibálon. Remélem rávilágítottam az összefüggésekre.

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
244
798
93
Jelenleg chicken game megy.
Ki pislog először, a világ vagy amerika? Ha a világgazdaság nagy része becsicskul akkor elég sokat megtehetnek majd adósságrendezés ügyében...
Ez nem chicken game, hanem ultimátum a világnak. Egy átrendeződés a nemzetközi porondon.
Kína pedig válaszolt a kihívásra.

• Tetszik
Reactions: gergo55

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
664
3 947
93
Mondjuk arra kiváncsi lennék az Usa milliárdosai mennyi állampapírt tudnának megvenni.Mondjuk Kínától.Ha jól leértékelődnek.

• Tetszik
Reactions: csibeszke

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
664
3 947
93

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 201
28 121
113
OFF: Elnézést, nem profilozom a fórumtársakat mint néhány jól informált olvtársunk.
Szóval csak egy wannabe angolzsidó. Azt hittem "ahol a szája, ott a pénze".
Az meg valóban nem rád tartozik, hogy éppen mikor, hol vagyok.
Amúgy meglepően sok van neki megengedve, pl Trump halálának kívánása, ami nem csak a fórum szabályzatba, de törvénybe is ütközik, valamiért ő mégsincs kitevődve.
Jajj, nahát. Most látom Te is egy ilyen kétezerhuszonkettes nick vagy. Whatever.
Hol kívántam annak a gyökérnek a halálát? Azzal, hogy tényszerű megállapítást tettem,
miszerint egyszerűbb lenne a világ, ha sikerül? Azta.
Úh szvsz inkább azzal szórakozz, ami veled egyidős.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 201
28 121
113
Egyszerű pedig. Eme jeles eseményen való megjelenés és produkció pontosan érteni engedi, hogy miért gondolod ebben a “gazdpol” topicban azt ami ezzel a témával kapcsolatban.
hogy ne ugasson bele egy vállalat ügyeibe egy politikus?
Másoké pedig miért merőben más. Nyilván akikkel itt vitába bonyolódsz azok nem fognak melletted partykázni egy buzibálon. Remélem rávilágítottam az összefüggésekre.
És? Nekem nem probléma ha nem ért velem egyet valaki.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 201
28 121
113
Az hogy szerinted megéri sajnos nem igazán releváns. :D
Szerintem megérné egy új mazda 6-os max felszereltséggel 5 milláért is. A kereskedés szerint meg nagyon hát nem annyira.
Azért vissza fog nyalni a fagyi, amikor megvilágosodnak, hogy a belpiac kereslete kevés, külföldre meg ilyen-olyan
okok miatt nem tudják eladni a cuccaikat.
Meg úgy mellékesen ha azok, akik akármilyen nemzetközi szituban beálltak az USA mögé és legitimizálták a
turnéikat, azt mondják majd, hogy paszdmek.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 339
137 206
113
Azért vissza fog nyalni a fagyi, amikor megvilágosodnak, hogy a belpiac kereslete kevés, külföldre meg ilyen-olyan
okok miatt nem tudják eladni a cuccaikat.
Meg úgy mellékesen ha azok, akik akármilyen nemzetközi szituban beálltak az USA mögé és legitimizálták a
turnéikat, azt mondják majd, hogy paszdmek.
Ez egy kockázat, szerintem egy egyezkedés lesz a vége és jó sok betelepített ipari kapacitás külföldi cégektől (ami már jelenleg is megy) aztán az is lehet, hogy nem jön be és megbicsaklanak.

• Tetszik
Reactions: dzsoniboj

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
664
3 947
93
Mondjuk ha a dollár elszámolás helyett lesz más, az marha nagy bukó lehet az USA-nak!
Márpedig afelé mutat minden!
Nem látom hol akarnak váltani dollárról.Inkább azt látom hogy nagyon is azt szeretnék maradjon minden a régiben.Az Usa meg azzal fenyeget hogy bedől és mindenki nézhet a pénze után bután?

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 201
28 121
113
Ez egy kockázat, szerintem egy egyezkedés lesz a vége és jó sok betelepített ipari kapacitás külföldi cégektől (ami már jelenleg is megy) aztán az is lehet, hogy nem jön be és megbicsaklanak.
Szvsz az alapvető probléma, hogy marhára nem megbízható a trump admin.
Bármikor kitalálhatnak akármit, másnap az ellenkezőjét.
Ezt a tőke /sem szereti.

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
664
3 947
93
Vagy pénzelik az Usat vagy megszűnik a jelenlegi globalizált világgzdaság.Mehet mindenki haza de pénz nélkül.?

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 757
54 339
113
Ezt nem tudom kinek írod. Már a haderőreform kezdetekor, amikor még ötleteltek Maróth-ék, már akkor is azt mondam, hogy Európa EU fegyvert vásároljon, mégha minőségben nem is éri el az USA-ét, mert nem ellenük készülünk, viszont felül kell mulni minőségben az orosz/kínai fegyvereket.. És az elrettentéshez elegendő mennyiség szükséges. Az EU sok országa pld. a LM F-16 sikere miatt, választotta az F-35 gépeket. Ez előd bevált, a szupport mintaszerű volt, és amerikai - akármilyen kormányzat volt (demokrata, republikánus) nem volt kétséges elkötelezettsége Európa és a NATO iránt..
Nos hazánk a különlegesek felszerelése, fegyverzete kivételével szárazföldön nem igazán amcsi fegyverekere állt rá. A SOF-nál meg azért, mert egy részét kvázi az USA fizette.. A légi haderőnem fegyverzetébe a METEOR-ig és IRIS-T ig, nem volt sajnos olyan, amely kiváltotta volna az AIM-120/AIM-9 párost. Most már van alternatíva. A NASAMS-ba most látszik, hogy nem kellett volna talán beugrani - bár kiváló elgondolás az egész rendszer - de jó volna belemenni olyan fejlesztésbe amely EU-r rakétákat is képes alkalamzni. Orbán Trump seggdugóként ilyet nem fog aláírni, gyakorlatilag félek blokkolja az EU-r fegyverek fejlesztését és rendszeresítését hazánkban.. Nézzük meg azt, hogy kvázi semmi komoly beszerzés nincs. Most meg a zsidó segget nyalja.. Nem kéne izraeli fegyverzet sem...
Én azért neked is emlékszem olyan irományodra, nem is egyre, ahol leírtad hogy az USA mennyivel fejlettebb, olcsóbban üzemeltethető és sokkal hatékonyabb, jobb ár/érték arányú F-35 öst gyárt, meg mennyire jó hogy mondjuk a szárny valamelyik elemét az olaszok, a mittudomén melyik full elhanyagolható lófasz részét majd a németek is gyárthatják. Mennyire jó a Patriot, milyen jó hogy ott vannak a németeknél, olaszoknál etc. Tény hogy nem Te voltál a legnagyobb USA fan, s nem minden EU-fegyverzetet fikáztál le alapból, ez inkább molnira volt jellemző valóban, nem rád!

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 757
54 339
113
De megéri ha az EU ebben a kapcsolatban kiszolgáltatott és alávetett. (felvevőpiac)
Ennek az erővel való kiéptését nézzük most.
Húsz éve ment ennek a létrehozásának kísérlete az US részéről az EU felé répával, most jön a bottal. Miután sikeresen kivédtük a közös szabadkereskedelmi egyezményüket, a britek kiléptek, elindult az ukrán buli, felrobbant az NS2, és most ott tartunk hogy lassan viszik erővel Grönlandot!

Mindig is ez volt az angolszászok terve, hogy kizsigerelik a kontinentális EU-t!

• Tetszik
Reactions: gergo55