Dehogy csak neked tűnt fel. Nekem is feltűnt. Csak már az utóbbi napokban annyi összeesküvés-elméletet gyártottam, hogy nem akartam még ezzel is a HTKA olvasók idegeire menni )
Egyébként, akkor már csavarjunk egyet a dolgon: szerintem azért tiltották be a konföderációs zászlót, hogy ne legyen "foglalt". Így Novorossziáét bejegyezhetik ))
</blockquote>
Mond ki nyíltan, hogy ez a zászlóbeli hasonlóság is azt bizonyítja, hogy az egész Novorossia project a háttérből, USA által támogatott Dugin műve. ))</blockquote>
Azért valamit tisztázzunk
Annak ellenére, hogy az amerikai háborús héjáknak és az orosz megfelelőiknek, például Duginéknak lehetnek egyező érdekeik, szó sincs arról, hogy ez a két oldal valójában véve egy lenne.
Az USA-val már számtalanszor előfordult, hogy valamiért támogattak valakiket, akik aztán később az USA ellen fordultak.
Az USA most is tisztában van azzal, hogy Duginék legszívesebben eltörölnék az USA-t a Föld színéről, csak úgy gondolják, hogy ez nem fog összejönni nekik.
Viszont kapóra jönne az USA-nak, hogy Dugin EU-ellenes is, így az USA egy Dugin-i Eurázsiai Unióval sakkban tarthatná az EU-t kelet felől.
Ezt felhasználhatná az USA:
1. még szorosabb EU-integráció elérésére a keletről fenyegető Eurázsiai Unió miatt,
vagy akár (és én ezt tartom valószínűbbnek)
2. az EU - mint rivális - katonai eszközökkel történő szétzúzására is.
Ezenkívül egy agresszív Dugin-i Eurázsiai Unió értelmesebb ("menedzselhetőbb") ellenfelet adna az USA-nak és a NATO-nak mint a terrorizmus elleni harc, másrészről az Eurázsiai Unió gyengébb ellenfelet is jelentene az USA-nak, mint Kína.
Tehát amennyiben az USA el tudja érni, hogy az Eurázsiai Unió Kína ellenes legyen (Putyin nem az, de Dugin igen), akkor akár támogathatna is egy ilyen Kína-ellenes Eurázsiai Uniót.
Mi lehet az alku tárgya?
Természetesen Közép-Kelet-Európa. A teljes volt SZU érdekszféra.
Cserébe Kínáért.
Úgyhogy még nagy kérdés, hogy az EU kelet-európai határán felsorakozó amerikai tankok merre indulnak majd meg: Kelet vagy Nyugat felé...
Németországnak ugyanis nem fog tetszeni Közép-Kelet-Európa áruba bocsátása...