"Minden azon múlik, hogy elcsitulnak-e a mostani zavargások, vagy évekig tartó felfordulás és recesszió következik-e. Az utóbbi esetben könnyen meglehet az, hogy szükség lehet egy "Új Angolszász Birodalom" létrehívására, s ebbe ildomos lesz "kimenekíteni" a kimenekíthetőt, megóvandó minél nagyobb tortaszeletet a "délafrikaizálódástól"!
..
Tartsuk észben, hogy egy ilyen "Új Angolszász Birodalomhoz" az alapfeltételek megvannak, hiszen az Egyesült Királyság 2020. január 31-én elhagyta az EU-t, s ezzel egyszersmind a Londoni City is közelebb került Észak-Amerikához, illetve közös az uralkodó is, hiszen Kanada jelenleg is a 'Brit Korona' alá tartozik, s a Nemzetközösségi Királyságnak jelenleg is 16 tagállama van, cirka ~150 milliós lakossággal!
https://en.wikipedia.org/wiki/Commonwealth_realm
..
S nem csak Brexit volt idén januárban, hanem Megxit is, miután Harry sussexi herceg és felesége Rachel Meghan Markle, aki amerikai!, 2020. január 8-án látványosan (vagy látszólag?) szakítva a királyi házzal, Kanada földjére távozott, s ott várja mi lesz II. Erzsébet után!
https://en.wikipedia.org/wiki/Megxit
..
Az gondolom közismert, hogy a mindenkori brit uralkodó egyúttal számos szabadkőműves frakció feje is, így a háttérhatalmi bekötöttség adott!
..
Szóval összegezve a dolgokat, - mivel a háttérhatalmi elit már láthatóan így is törésen ment keresztül - szerintem az "angolszász maffia" nem fogja kihagyni a történelmi ziccert, hogy revansot vegyen 1776. július 4-én, és az utána következő amerikai függetlenségi háborúban való alulmaradáson. Ennek persze akkor van realitása, ha az Egyesült Államok képtelen lesz felülkerekedni a zavargásokon, munkanélküliségen, adósságon. (Mellesleg lehet olyan barbatrükk, hogy ha jogilag, formálisan megszűnne, és másként, más összetételben újjáalakulna, akkor az adósságot sem kellene visszafizetni.)"
Gyönyörű
Pont ezzel magyaráztam kb. 5-6 évvel ezelőtt a Brexit jelentőségét (igen, ... akkor, amikor még nem is hívták Brexitnek
).
És akkor most folytatom azzal, mit mondtam még akkoriban:
- az újjáalakuló Anglia vezette hatalom magához (Kanadához) csatolja az USA északi államait, hogy megmentse az angol nyelvterületet a spanyolosodástól és a káosztól (nem mellékes az a körülmény sem, hogy az USA rakétasilói az északi tagállamokban vannak)
- ezek után megindul a harc az Északi-sarkkért
- Anglia Kanada révén kb. az Északi-sark 50%-ára tarthat igényt, hasonlóképpen Oroszországhoz, aki szintén
- ezért
- !
- Anglia lepaktumozik Oroszországgal és felosztják egymás között 50%-50%-ban az Északi-sarkot, kizárva minden más országot, így elkerülhető kettejük köztük a háború (melyet egyikük sem akar, hiszen relatíve kevés a népességük a rivális hatalmakkal Kína, EU stb. szemben)
- és hogy hogyan csatolja Kanadához Anglia az USA északi tagállamait?
- a paktumozás után behívja az oroszokat Alaszkán keresztül az USA-kanadai határra...
- közben Mexikó területi igénnyel lép fel délen
- Kína Kalifornánál lép fel területi igénnyel...
- New York és a keleti part pedig csatlakozik az Európai Unióhoz
- ezzel az USA 4 részre lesz szétosztva
- és mind a 4 részét más és más (nagy)hatalom (Anglia, Kína, Mexikó és az EU) tartja majd lefogva, elkerülendő, hogy ezen területek újra egyesülhessenek
- elkerülve ezzel
- hogy az USA világháborút robbanthasson ki, amelynek a levét az egész világ inná meg...
Röviden:
eddig úgy hitték, hogy az atomháború úgy kerülhető el, hogy ha a kétpólusú világ megszűnik, ezért megszüntették a Szovjetuniót. Ma már látják, hogy ez hiba volt, most megpróbálják a másik lehetőséget: megszüntetik az USA-t. (És újjáalakítják a Szovjetuniót. Meg az Angol Birodalmat is.)
Ld. még Igor Panarin térképe: