Tegnap beszéltem egy gyerekkori barátom révén egy rokonával, aki nekem is régóta ismerősöm, 70es években disszidált az USAba, aki tegnap csak mesélt és mesélt telefonon. Miközben várja a teljes körű katonai nyugdíjt (fogalmam sincs mit takar, de ő US Armys volt, még az első öböl háború alatt, majd később kint építési vállalkozóként működött, de 2007-2008as válság kicsinálta a cégét), most egy ideje kamionozik.
Szóval, mesélt, hogy miket élt át az elmúlt hetekben városról városra járva a Covid és a baromállatok kapcsán (Charlotte-San Diego-San Francisco-Seattle-Boise-Billings-Minneapolis-Chicago-St. Louis-Charlotte útvonalon). hát, nagy gondok vannak.
Mesélt a helyi fehérekről és feketék hozzáállásáról (vegyes, de ált. fa..uk tele azzal ami zajlik, minden fajta nációnak, bőrszíntől függetlenül, és nagyon ekézték a demokratákat, de a kontraszt elképesztő volt ami megy pl. Washingtonban és Kaliforniában, pl. Idaho és Montanahoz képest. Bár még Covid közepén, zavargások elején járt Nyugaton, a vírus kapcsán elég korrekt volt minden Floyd haláláig, de pont utána volt Seattleben, ami olyan szintre került pillanatok alatt, hogy az elképesztő. Full graffiti, de még a kiránduló részeken is, fák is az erdőben, minden egy nagy fos. Mindent szétbasztak a haladók, alig érezhető a karhatalom jelenléte, furcsa mód a sorompós részek SE biztonságosak. Elképesztő anyagi károk vannak. Néhol, mint egy zombi filmben lett volna. Régen vett föl stoppost, most nem, és csak a bejáratott helyeken szállt meg, ahol sok a motorosbanda, akik érdekes módon szintén átalakultak az eseményekkel, most ők az adott állam legnagyobb hazafi maradéka. ("Last line of defense" - mondta.
) Néha a zsaruk helyett őket hívják, annyira gáz pár külváros ... Mondta, hogy Seattle után Boise és Billings, mintha egy paradicsom lett volna. Aztán jött Minneapolis, még áruval, .... Na ott ment, kirakodott és húzott haza, áru nélkül, a Keleti-Partot sem vállalta be. Az a város totál KOzta magát. Bolondok háza. Elképesztő amit ott rendeztek a fekák. Chicago szerinte nem annyira gáz, mint írták, de ő is csak St. Louis után nyugodott meg, bár pont Athensban, Georgia ahol jelenleg is bérel lakást az államban akkor kezdték el a bulit. Na onnan húzott haza NC, majd Nemzeti Gárda lesz belőle ismét, legalább a választásokig. Utána még valahogy kibekkeli a teljes nyugdíjig és azonnal jön haza vállalkozni. Kérdeztem, hogy tervez-e térdelni? Majdnem elsírta magát, hogy ez a rész nagyon komoly, de aztán jött is régi csávó, hogy mivel nem buzi, nem fog.
Egyébként ő az a tipikus középosztálybeli aki elhitte a médiát, és a média karaktergyilokja miatt utálta korábban tapasztalat nélkül Trumpot, és pont miattuk nem is ment el szavazni korábban, mert úgy érezte, hogy csak két szar közül tud csak választani, és a banyát még inkább utálta Bengázi miatt, korábban regisztrált demokrata szavazó volt. (Furcsa volt vele beszélgetni, mert legutóbb amikor itthon járt, és családot látogatott kölcsön adtam neki az egyik autónkat, na akkor elképesztő módon volt Trump ellenes) De annyira változott a véleménye mióta kamionozik és gyűjti az élettapasztalatait, nemcsak a netről és médiából, azóta annyira jó véleménnyel van a mostani elnökről, amiért komolyan felkarolta azokat akik dolgozni szerettek volna, akik korábban elvesztették a munkájukat, és most van nekik, ezzel reményt adott a középosztálynak is, akik köszönték és éltek is vele, na őket tette taccsra a covid és a riot, hogy novemberben azért még leszavaz rá, annak ellenére amit a média rendez vele kapcsolatban folyamatosan, aztán hazajön vállalkozni. (Ha egy katona ennyire el van keseredve, az szerintem ultrabrutál. Ha már ilyenek is reménytelennek érzik az életüket ott, akkor nagyon nagy a belső feszkó, ami tuti így, vagy úgy, de ki fog törni, és azt mondta, hogy ebben ő nem akar részt venni.)