Nem 30x... Az hulyeseg, de teny hogy tobb fehert oltek meg a rendorok mint niggat az utolso evekben. Csak az nincs anyira a mediaban. En sem hittem eloszor. Bar ha az aranyokat nezzuk, mivel kevesebb a nigga mint feher, akor kicsit mas, de a lenyeg ugyanaz..
Hulyek ott a rendorok IS...
Ott a sztatisztika a netten, volt itt is hasonlo, vissza lehet keresni. amikor volt a cirkusz a floydal..ment a vitta arrol is.
Eleve hülyeség a kiindulási pont is, a libsik szerint ha a rendőrök arányaiban több feketét lőnek le, az "rasszizmus" és kész (én olyan statisztikát olvastam, hogy fegyvertelen feketét nem lőnek le arányaiban többet, mint fegyvertelen fehéret). Csak hát a feketék kissé gyakrabban kerülnek összeütközésbe a rendőrséggel statisztikailag. Persze ez is csakis a rasszizmus miatt van, mert utaznak rájuk a rendőrök (libsik szerint).
New Yorkban pl. Giuliani polgármestersége alatt úgy javítottak rengeteget a közbiztonságon, hogy nem volt PC, a rendőrök folyton igazoltatták a gettófekákat, a közterületen bandázókat stb.
A valóság az, hogy a fekák olyan szinten tekintik ellenségnek a rendőrséget, hogy a rendőrség úgy tekint rájuk mint a megszálló hadsereg katonája a helyi lakosságra, míg a feketék igazoltatáskor gyakran megpróbálnak rajoskodni, provokálni, ellenszegülni, aztán alkalomadtán megpróbálni elvenni a rendőr fegyverét. Sokszor igen komoly fizikumú gyanúsítottakról van szó, akikről 4-5 átlag rendőr simán lepattan stb.
A multikulturális USA-ban egyébként a 13% az egyetlen valóban súlyos faji, szociális probléma (sokkal nagyobb, mint a latinók, akik 3x annyian is vannak már talán). De hát ahogy mondják, ki lehetett őket hozni a dzsungelből, de a dzsungelt belőlük nem lehet. Működő megoldás csak szegregáció lehetne, vagy visszatelepíteni Afrikába őket. Lincoln elnök is anno azt gondolta, hogy majd hajóra szállnak és visszaköltöznek Afrikába a felszabadított rabszolgák. A véleménye az volt, hogy túl nagyok a különbségek ahhoz, hogy lehetséges legyen az együttélés velük.
A rendőrség militarizáltsága 2003 óta szembetűnő főleg, amióta Afganisztánt és Irakot megjártak kerültek az állományba, illetve levetett katonai cuccokkal szerelték fel a rendőrségeket. De az USA-ban annyi fegyver van a lakosságnál, hogy nem meglepő, ha a rendőr másképp áll az intézkedés alá vont illetőkhöz, mint mondjuk egy magyar rendőr.