Félreértés ne essék, én sem bízok Clintonnéban, bármely másik jelöltet jobbnak tartanék, de itt a végjátékban nincs senki most csak ő. 1 hét és eldől. Egy butuska kislányként szertehagyja az e-mailjeit, ez nem sok jót sejtet. Egy magabiztos vezető kellene most Amerikának aki oda csap az asztalra és megálljt parancsol az orosz terjeszkedésre és beépülésekre. Nehéz évek következnek a szabad világ számára ha Clintonné nem nő fel a feladathoz.
Hogy Trump miért nem jó? Trump nem csak hogy hülye de annyira alternatívan gondolkozik hogy képes lenne a saját városait leatomozni mert az annyira nem mainstream.
Pedzegették itt a fórumon hogy Clinton e-mail ügye közelíti a hazaárulás fogalmát. Ez tényleg szép tűzijáték lenne a repi kampányban, ha nem lenne ott Trump aki nyíltan Putyint élteti, na ez a hazaárulás. Ezek után ha Clintonné csadorba öltözne akkor se mozgatná meg az Amerikai választók ingerküszöbét.
1.Trump annyira nem mainstream "leatomozná a saját városait"? Az előző hsz-edben azt mondtad, nem csúsztatsz, és hogy mindenhez linkelsz forrást. Ehhez a kijelentésedhez is jól jönne egy.
2. Asztalra csapkodás, orosz terjeszkedés megállítása? Az oroszok nem nem terjeszkednek sehova, kizárólag a saját érdekszféráját tartja meg. Az elmúlt több mint 20 évben folyamatosan hátrált, az amerikai terjeszkedés elől (a legutolsó példa erre Líbia esete, amit a partvonalról néztek végig,Medvegyevék). Most abbahagyta mindezt, és ezért b@ssza a csőrét sokaknak. Mellesleg nincs is nagyon hova hátráljon már.
3.Trump nyíltan élteti Putyint, ez hazaárulás. Nem, ez nem hazaárulás. Ez egyszerűen egy másik vezető munkájának elismerése. Ami látva azt,hogy Putyin milyen kaotikus romhalmazként vette át Oroszországot Jelcintől, és hogy ahhoz képest jelentős életszínvonal emelkedést ért el, és újra világpolitikai tényezővé tette Oroszországot,főként persze katonailag. Trump mellesleg nekem nem hülyének tűnik, hanem inkább olyannak, akinek van annyi esze, hogy meglássa, vannak kérdések, amiket Oroszországgal közösen,sokkal egyszerűbben,gyorsabban meg lehet oldani,mint például a szíriai terroristacsoportok likvidálása. Lehet irányítani úgy valahol , hogy megmondom, hogy én vagyok a Jani, és mindenki azt csinál amit én mondok. Csak az egész világ ehhez nagy és nem mindenki fog beállni a sorba.Akkor meg lehet próbálkozni az erőszakos beállítással, de lehet, hogy lesz olyan partner, aki ehhez túl erős(nem biztos,hogy erősebb az USA-nál, de ahhoz elég erős,hogy ellen tudjon állni neki) a vezére pedig túl okos. Clintonné könnyen ebbe a helyzetbe kerülhet. Mert buta és agresszív "warmonger", és,ha olyan partnerre akad, aki megfontoltabb, higgadtabb, de ha kell odacsap, akkor máris bajba kerül. Putyin pedig pont ilyen. Fegyelmezett, visszafogott, ( a dzsúdó és a szambo hatása), emellett pedig zseniális taktikus aki a váratlan húzásaival több külföldi vezért sikerrel hülyére vett.Clintonné nekem olyan, mint Mccain,csak demokrata kiadásban, valós háborús múlt nélkül. mindent erőből akar megoldani. Az ilyen hozzáállásnak tapasztalható volt az eredménye a kis Bush időszakában. A német és a francia szövetségeseik elfordultak a jenkiktől,világszerte nőtt az USA ellenesség. Ami alapvetően nem baj egy elnöknek, akinek az a fontos, hogy otthon szeressék,mert ott szavazni is tudnak rá, a külföldi pedig csak anyázni tudja, de az meg nem sokat számít.A sok, zászlóval letakart koporsót, amiket több ezer kilométerről hoznak haza szállító repülőgépek, azt már nehezebb megmagyarázni a választópolgároknak
Trump meg azzal,hogy elismeri Putyint inkább kompromisszumkészséget mutat,plusz egyúttal, hogy amit erővel nem tud megoldani, azt megpróbálja ésszel.
Persze, akik olyan világban akarnak élni, amiben folyamatosan nukleáris fegyvereket szegez egymásra Oroszország és a nyugat, az orosz-amerikai kapcsolatok pedig a hidegháború rosszabb időszakait idézik, azoknak az ilyen kijelentések nem tetszenek. Viszont én a magam részéről kihagynám, hogy adott esetben sorozott NATO katonaként fegyverrel a kezemben lépjek Oroszország területére demokráciát terjeszteni, és egy "orosz agressziót" megelőzni. Inkább békésen,turistaként mennék oda.