[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 699
15 216
113
És ezután vágott egy kb kapáslövést.
Nem kötekedès. Eskü.

Szóval ezután tudjuk mi törtènt?
@perceptron ?

Csak az èrdekelne elvileg, az első lövès után már rálő a videón a sniper.
1-et ? Èn ennyit látok.

Ezekután a merènylő mèg lő többet is.

Aztán meghal?
Ok el tudom fogadni, addigra lett vège.

De akkor a 2 counter sniper team-ból már senki nem lőtt rá?
Vagy más rendőr?

Konkrètan a tűzoltó miatt kèrdezem, jutott eszembe.
Mert ő(elvileg) a családjat vèdve halt meg.
Volt rá ideje,lèlekjelenlète.

De mi(èn) egyenlőre 1 sniper lövèsről tudok. Lemaradtam?
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 686
7 332
113
Nem kötekedès. Eskü.

Szóval ezután tudjuk mi törtènt?
@perceptron ?

Csak az èrdekelne elvileg, az első lövès után már rálő a videón a sniper.
1-et ? Èn ennyit látok.

Ezekután a merènylő mèg lő többet is.

Aztán meghal?
Ok el tudom fogadni, addigra lett vège.

De akkor a 2 counter sniper team-ból már senki nem lőtt rá?
Vagy más rendőr?

Konkrètan a tűzoltó miatt kèrdezem, jutott eszembe.
Mert ő(elvileg) a családjat vèdve halt meg.
Volt rá ideje,lèlekjelenlète.

De mi(èn) egyenlőre 1 sniper lövèsről tudok. Lemaradtam?
Jó kérdések.
Legalább annyit kéne tudni, hogy ki mennyit lőtt.
A merénylő legalább 2-t: Trump füle+-Tűzoltó
2fő ss sniper volt.
 

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 699
15 216
113
2fő ss sniper volt
2*2 fő SS sniper volt.
A másik csapat 1 házzal odèbb. Ugyanúgy a tetőn.

Trump füle+-Tűzoltó
Van mèg 2 sèrült. Bár a Mr T fülèt eltaláló is okozhatott sèrülèst.

Amit èn olvastam, hogy 5 lövèst adott le.
De az elsőre válaszol a videón látható sniper.

Azèrt èrdekelne a többi lövès.

Ráadásul ha utána lött mèg(videókon halhatók lövèsek) ès az Trump felè, akkor a sniper(ek) akik látszanak, mièrt nem lőnek mèg.


Fèlreèrtès ne essèk.
Nem összeesküvèselmèletet fabrikálok.
Csak kíváncsi lennèk az első sniper lövès után mi hogy törtènt.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
20 132
38 617
113
Trump szerint az USA egy biztosító társaság: fizetnie kell annak aki azt akarja hogy megvédjék...

Donald Trump said in an interview that Taiwan should pay the US for defense, adding the US was no more "different than an insurance company" for the island.

 
  • Tetszik
Reactions: tarzaan

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 450
23 645
113
ef8e34b033c4f740ba12f58d84bc9e0a.jpg
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 656
113
Hát @reich_und_roll pont nemzetközi fegyveres személyvédelemmel foglalkozik (zott? )
Nagyon kedves vagy Krisss, de úgy látom, hogy olyan szinten lettünk a sniper, counter sniper és merénylet szakértők országa, hogy egy nadrágrartó vagy mi a bánat néven futó pali okoskodik a lehetetlen fejlövésről aztán műanyag puskát sem fogott, miközben egy volt irodalom tanárnő oktat a stresszről… szóval bármit is csinálok/tam hogy jöhetnék én ahhoz, hogy náluk jobban tudjak esetleg valamit is?! Engedjük el.

Mások, akik még ennyit sem tudnak, mint én de véletlenül vagy “kvóta” miatt ilyen csapatokat vezettek, ex lövészek voltak ílyesmi véleményen vannak:

“the counter sniper appears to be looking through his scope as if he's scanning for something… And then, when the shots are fired, takes out the shooter from his position almost immediately”

“the counter-sniper that took out the shooter did an outstanding job”



Ps. Mellesleg a gyereket kiiktató lövész a Hercules-ből volt, ami az egyik legkomolyabb counterassault team sniper egysége.
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
389
2 652
93
The president tested positive for Covid yesterday, according to the White House, forcing him to cancel an event in Las Vegas and most likely sidelining him for days. A spokeswoman said he was “experiencing mild symptoms” and would “carry out the full duties of the office while in isolation.”

Mai New York Time hírlevélből van, Biden Covidos, tegnapi teszt alapján. Amúgy meg egy héttel halasztják a demokrata jelölő gyűlést.
 

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
253
1 393
93
Jónéhányszor végignéztem/végighallgattam a Trump merénylet videóját a Sennheiser fülesemmel. Én 5 ugyanolyan magasabb lövéshangot hallottam (egyre kapkodóbb intenzitással), gondolom ez lehetett a merénylő AR-15 lövéshangja. Az 5. lövés után van egy jóval mélyebb lövéshang, ami után csend lett. Feltételezem ez volt az SS counter-sniper Mk 13 fegyverének a hangja. Illetve még kb. tizedmásodperccel az Mk 13 lövés előtt mintha lett volna egy 6. AR-15 lövéshang, de ebben már nem vagyok biztos, mert eléggé összemosódik a counter-sniper lövéshangjával. Én nagyon soknak találom, hogy a merénylő 5 (talán 6?) lövést le tudott adni az ellenintézkedés előtt. Ennyire lassú nem lehet egy SS counter-sniper, ezért valószínűnek tartom, hogy az volt amit a fórumtárs írt (és amit a videó is alátámaszt), hogy az SS counter-sniper bipod állvány pozíciója nem tette lehetővé ilyen közeli célpont leküzdését (ők az elérhető források szerint jellemzően a 400-1100 méter közötti sávot figyelik). Ezért az SS counter-snipernek fel kellett kapnia a bipod-állványt, pozíciót váltani és onnan lőni egy kapáslövést. Ez magyarázza a késést. Kapáslövésnek viszont egyáltalán nem volt rossz egy majdnem 10 kg-os Mk 13+bipod állvány+tár+távcső fegyverrel. Végül is első leadott lövéssel fejbe lőtte a merénylőt még ezzel a rögtönzött mozdulattal is.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 059
87 990
113