[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 642
37 072
113
Egyet lehet érteni Trump nézeteivel - ha egyáltalán valaki tudja mik azok :) De Trumpot nem butának tartani az a saját butaság jele. És még finoman fogalmaztam :)

Trump nem értelmiségi, se nem akar annak látszani, nekik megfelelni. Ettől még nem ostoba. Főleg nem a tyúkeszű Kamalához vagy a demens Bidenhez képest. A mérce igencsak alacsony.
Obama meg tud ékesszóló lenni, de óriási kárt okozott a rassz téma előtérbe hozásával, pedig épp azt várták sokan, hogy egy fekete elnöksége végre pontot tesz az ezzel való heccelésre (hiszen bebizonyosodott, hogy a legmagasabb posztra is kerülhet fekete).

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
569
857
93
Kicsit ki Oskhoshították...
Ez megint csak akkor volna érdekes, ha valami számottevő amerikai-brit médiumban jelent volna meg. :(

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 997
72 971
113

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 713
98 155
113
Az Egyesült Államok szövetségi fellebbviteli bírósága helybenhagyta az esküdtszék ítéletét, miszerint Donald Trump szexuálisan zaklatta E. Jean Carroll írónőt, és elutasította egy újabb tárgyalás lefolytatását. A megválasztott amerikai elnöknek azonban az ítélet miatt nem kell börtönbe vonulnia – írja a CNN nyomán az Index
Lásd még egy hasonló bíróság, Clinton csak cumiztatott, tehát nem hazudott, nem szexelt Monikával. :cool:

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 789
61 251
113
Ez megint csak akkor volna érdekes, ha valami számottevő amerikai-brit médiumban jelent volna meg. :(
A német postának is volt egy kudarcot vallott villanyautó gyártási kisérlete, ami milliókba került. De annak sem voltak következményei, ha jól emlékszem.

• Szomorú
Reactions: fip7

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
569
857
93
A német postának is volt egy kudarcot vallott villanyautó gyártási kísérlete, ami milliókba került. De annak sem voltak következményei, ha jól emlékszem.
Itt igazából annyi történt, hogy a posta rendelt 50 000 járművet, amiből talán 3000-et le kellett volna szállítani idén, de csak 93-at sikerült. Biztos ez is gáz, de nem ugyanaz mint egy 32 milliós postakocsi (miközben az Abrams M1A2 24 millió).

• Tetszik
Reactions: enzo and krisss

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
569
857
93
Szerintem Kanada, Grönland és a Panama-csatorna bekebelezése egyáltalán nem irreális ötletek. Pláne ha Kanadával kezdik és sikerrel járnak.
Az első esetben pusztán propagandával sikerülhet,
a másodikban valószínűleg valami pénzt is ki kell dobni (meg persze a grönlandiakkal megönrendelkeztetni ;) ), Panamát meg elég megszállni, senki nem tehetne ellene semmit. Még az USA nemzetközi renoméján sem rontana, pláne ha a propagandagépezet megfelelően működik. De azzal már korábban sem volt gond.
(Lásd pl. a török rakétaválság Kubában vagy Irak lerohanása, hogy csak a nagyobbakat említsem.)

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 705
12 083
113
Szerintem Kanada, Grönland és a Panama-csatorna bekebelezése egyáltalán nem irreális ötletek. Pláne ha Kanadával kezdik és sikerrel járnak.
Az első esetben pusztán propagandával sikerülhet,
a másodikban valószínűleg valami pénzt is ki kell dobni (meg persze a grönlandiakkal megönrendelkeztetni ;) ), Panamát meg elég megszállni, senki nem tehetne ellene semmit. Még az USA nemzetközi renoméján sem rontana, pláne ha a propagandagépezet megfelelően működik. De azzal már korábban sem volt gond.
(Lásd pl. a török rakétaválság Kubában vagy Irak lerohanása, hogy csak a nagyobbakat említsem.)
Nem tudom, ismerek néhány Kanadait, oda kevés lenne a propi.
Ez is olyan testvérháború szerűség lenne.
A többi meg szerintem nem fog megtörténni, max esetleg Panama

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
569
857
93
Nem tudom, ismerek néhány Kanadait, oda kevés lenne a propi.
Ez is olyan testvérháború szerűség lenne.
A többi meg szerintem nem fog megtörténni, max esetleg Panama
Hát azt én sem hiszem, hogy ezek a dolgok Trump 4 éve alatt megvalósulhatnának
(max. esetleg Panama), de elindíthatja azokat a folyamatokat, amik 10 év alatt elvezetnének ide. A fegyveres erőszakot pedig Kanada esetében kizárnám, annak ellenére, hogy az USA 10x-es emberfölényben van. És előbb a brit monarchiából kell kiléptetni, ami viszont nem lesz nehéz. Azt még Soros is lezavarná 4 év alatt. :)
Persze Quebec biztosan nem lépne be az USA-ba, de az meg részletkérdés, mert nem sok vizet zavarnának. (A franciák meg megint valakiknek hihetnék magukat. :) )
Szóval ha az amcsik elszánják magukat, akkor ez csak idő kérdése.
Szerintem.

• Tetszik
Reactions: yrkon and Lator

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 398
61 150
113
Hát azt én sem hiszem, hogy ezek a dolgok Trump 4 éve alatt megvalósulhatnának
(max. esetleg Panama), de elindíthatja azokat a folyamatokat, amik 10 év alatt elvezetnének ide. A fegyveres erőszakot pedig Kanada esetében kizárnám, annak ellenére, hogy az USA 10x-es emberfölényben van. És előbb a brit monarchiából kell kiléptetni, ami viszont nem lesz nehéz. Azt még Soros is lezavarná 4 év alatt. :)
Persze Quebec biztosan nem lépne be az USA-ba, de az meg részletkérdés, mert nem sok vizet zavarnának. (A franciák meg megint valakiknek hihetnék magukat. :) )
Szóval ha az amcsik elszánják magukat, akkor ez csak idő kérdése.
Szerintem.

Grönlandot és Kanadát pik-pak megszállnák. Dánia meg ülne mint hal a szatyorban, olyan lenne ez is, mint az NS2 történet.
Kanadát meg nem értem miért kellene megszállniuk. Eleve részei az Észak-amerikai kereskedelmi övezetnek, ahogyan mexikó is.

• Tetszik
Reactions: enzo

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 713
98 155
113
Kanada nem volt komoly, csak szívatta Trudeaut, aki a bukás szélén táncol. Az hogy megalázza, segíti a konzerveket a kanadai győzelemhez.

Panama egy jelzés. Amerika az amerikaiaké, legalábbis Közép -Amerikában. Súlytalan országok, súlytalan vezetőinek üzent, ne szívassák az USAt, a cégeit, az érdekeit, mert a woke nevében nem fognak meghajolni előttük, ahogy eddig, igazodjanak vissza. Főleg Panama, ami kereskedelmileg a legfontosabb a kisállamok közt. Emellé majd kell tenni egy gazdasági progit, amivel visszacsábítják őket Kinától.

Grönland. Ezt talán az egyedüli, amit valszeg tényleg bekebelezne az USA. Ahogy olvad a jég, felértékelődik. Ásványkincsek, ott az USA legibázis stb.. Ezt komolyan gondolja. Érdemes erre figyelni. Az őslakosokat kell megvenni, aztán majd népszavaznak.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 642
37 072
113
  • Tetszik
Reactions: Ramzana