[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 498
113
Kedvenc fórumán, a Twitteren jelentette be Donald Trump, hogy többé nem nagyon lesznek sajtótájékoztatók a Fehér Házban. Azt, hogy ezt is a Twitteren jelentette be, tekinthetjük szimbolikusnak is: Trumpnak ott nem kell okvetetlenkedő kérdésekre reagálnia, és a tényekkel se kell szembesülnie, ha nem akar.
Trump beszüntette a fehér házi sajtótájékoztatókat


Egyedi eset történt a múlt héten az oroszügyi vizsgálatban: Robert Mueller különleges ügyész legendásan semmiről semmit sem mondó szóvivője a leghatározottabban cáfolta a Buzzfeed értesülését, miszerint bizonyítékuk volna rá, hogy Donald Trump személyesen utasította hazudozásra volt mindenesét, a hatóságokkal most már mindenben együttműködő Michael Cohent annak kongresszusi meghallgatása előtt.
Trump életében tán először joggal hazugozhatott egy újságot. De nem telt el két nap, és már senki sem beszélt erről, mert közben Trump tévéügyvéde, a volt New York-i polgármester, korábban államügyész Rudy Giuliani a rendszeres sajtóturnéi közepette kikotyogta, hogy minden korábbi, ezzel ellentétes állítással szemben Donald Trump bőven az elnökválasztási kampány alatt, egészen megválasztásáig tárgyalt a moszkvai Trump-torony megépítéséről. Ami akkor is rohadt kellemetlen lenne Trumpnak, ha nem éppen az volna a gyanú, hogy kampánystábja összejátszott Oroszországgal, amely bizonyíthatóan elég sok mindent tett azért, hogy Trump legyen az Egyesült Államok elnöke. Trump ugyanis a kampányában folyamatos szívességeket tett Oroszországnak, kezdve a NATO rendszeres bírálatától egészen addig, hogy a korábban az oroszbarát ukrán elnöknek dolgozó kampányfőnöke kibulizta, hogy a republikánusok programjából húzzák ki a határozott kiállást Ukrajna mellett.
Giuliani hétvégi sajtóturnéja során elismerte, hogy Trump beszélhetett Cohennel annak konresszusi tanuvallomása előtt, ahogy azt is, hogy a tárgyalások a torony megépítéséről egészen a választásig tartottak. A New York Timesnak még azt is elismerte, hogy Trump tudta, hogy Cohen hazudott a meghallgatáson.
Aztán másnap az egészet azzal próbálta elütni, hogy előző napi nyilatkozataiban csak hipotetikusan beszélt. De még ekkor sem állt le, ezután ugyanis arról beszélt a New Yorkernek, hogy hallott felvételeket Trump és Cohen beszélgetéseiről, olyan felvételeket, amikről korábban nem volt szó. Aztán persze ezt is próbálta visszavonni. "Nem kellett volna azt mondanom, hogy felvételek. Nincsenek felvételek" - mondta. Aztán hozzátette, hogy "hát, hallottam felvételeket, de azoknak nincs közük ehhez".
Trumpékban felmerült, hogy este, amikor már ivott, nem kéne hagyni nyilatkozni Giulianit


B.sszák meg,Kolompár Ronaldinnyóban több érzék van a hazudozáshoz,meg a bűnözéshez,mikor Mari néni egyik tyúkját ellopja a nyitott túkólból.....:oops:
Ez b.szki,hogy 66 szakszolgálat sem tudja 20 000 milliárd dodóból összefésülni az infókat,leírni annak a pár politikusnak mondott lobotómiásnak,egy sajtcetlire,hogy ezt a 8 szót ismételgesd csak, hamár hazudni sem tanultál meg!
Nem öcsém,nem megy....:(
A ruszkik megeszik öket uzsira kommunikációban,meg diplomáciában,mármint bármelyik Tuvaföldi kistelepülés jegyzője,aki 20 rubelt elsikított,fagyira az unokáknak,kb.
Kedves fehér ház,süllyedjetek el szégyenetekben,menjetek gyapotot szedni,vagy a mekdöncibe krumplit sütni,kb az pálya nektek,gyalázat.
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 314
13 357
113

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 678
34 563
113
Ez hol propaganda? A trumplit rühelli a felesége mint a sz...t és ezt ki is mutatja ahol tudja ez meg az amerika topik trumpli meg még egyenlőre az amerikai elnök és a magánélet nagyon is befolyásolja a döntéseket a politkában, pl Nancy Reagennek volt nagy hatása a férjére. Még a humor topikba lehetne tenni mert igazán mulatságos.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Jujj, megérkezett a napi propaganda, köze nincs az USA valódi gazdasági vagy politikai helyzetéhez... menjél szépen vissza a szír meg orosz munkaadóidat szolgálni az alternatív valóság topikodba, ezzel a hulladékkal meg fáradj a 9gag-re.
Én megértem a modik liberális hozzáállását, de ez a nevetséges propaganda tönkrevágja az oldalt.
Ez csak egy vicces bejegyzes. Nem kell belelatni tobbet. Ne akadj mar ki mindenen!
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3 and arcas
B

b4l4g3

Guest
Jujj, megérkezett a napi propaganda, köze nincs az USA valódi gazdasági vagy politikai helyzetéhez... menjél szépen vissza a szír meg orosz munkaadóidat szolgálni az alternatív valóság topikodba, ezzel a hulladékkal meg fáradj a 9gag-re.
Én megértem a modik liberális hozzáállását, de ez a nevetséges propaganda tönkrevágja az oldalt.
Akkor most hogy is van ez?
is-attacking-usintelligence-while-spouting-russian-propaganda-he-is-a-8696097.png
 
  • Tetszik
Reactions: gioo and zeal

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Robert Mueller különleges ügyész pénteken bejelentette, hogy Floridában az FBI őrizetbe vette Roger Stone politikai stratégát, Trump elnök régi szövetségesét. Az orosz beavatkozást vizsgáló különleges vizsgálóbizottság a hatóságok akadályozásával, hamis tanúzással és tanúk befolyásolásával vádolja Stone-t.
Az FBI letartóztatta Trump egyik legfontosabb tanácsadóját


Rober Mueller, a Trump-orosz viszonyt vizsgáló különleges ügyész – pontosabban a vele dolgozó esküdtszék – vád alá helyezte és letartóztatta Roger Stone-t, a korábban Trumpnak dolgozó politikai provokátort. Első hallásra nem tűnik ez annyira fontos hírnek, de valójában az, a vádemelés szövege ugyanis megerősíti, hogy a Trump-féle kampánycsapat szorosan együttműködött a Hillary Clinton leveleit közzétevő Wikileaksszel.
A különleges ügyész hét pontban emelt vádat a híres politikai elintézőember ellen, többek között az igazságszolgáltatás akadályozása, hamis tanúzás és a tanúk befolyásolása miatt. Mueller kiemelte, hogy Stone 2016 nyarán rendszeres kapcsolatban volt Trump kampányembereivel (a Washington Post értesülései szerint konkrétan a Magyarországon is szívesen látott Steve Bannonnal), akiknek beszámolt arról, hogy hetente várható adagokban fogja közzétenni a Wikileaks a Clinton-kampányból az orosz hekkerek által megszerzett e-maileket.

Vannak színes részletek is a vádemelésben (amit eredetiben itt lehet pdf-ben elolvasni). Az egyik tanút például a Keresztapa 2-ből ismert Frank Pentangeli történetének felidézésével igyekezett befolyásolni.
Stone hivatalosan 2015. augusztusig volt tagja Trump csapatának, de informálisan ezt követően is a későbbi elnök tanácsadója maradt, illetve a nevében járt el. A kapcsolatuk pedig évtizedekre nyúlik vissza.

Stone letartóztatásával még kevesebben maradtak Trump bizalmai emberei közül szabadlábon. Többek között Michael Flynn volt nemzetbiztonsági főtanácsadó, Paul Manafort kampánymenedzser és helyettese, Robert Gates, illetve Trump ügyvédje, Michael Cohen ellen már korábban vádat emelt Mueller. Sokan arra számítanak, hogy a következő dominó Trump fia, Donald Trump jr. lehet.
Újabb fontos embert tartóztattak le Trump kampánycsapatából
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Amióta három héttel ezelőtt megírtam, hogy az amerikai politika egyetlen, Donald Trumphoz bármennyire is mérhetően befolyásos figurája jelenleg az az Alexandria Ocasio-Cortez, akinek egy olyan, 11 másodperces videó a messze legnagyobb politikusi tevékenysége, amin a magát szocialistának valló, demokrata párti újonc képviselő a kongresszusi irodája előtt táncol, a helyzet csak fokozódott. Vagyis az amerikai politikai hírek a kormányzati leállás mellett kis túlzással csak róla szólnak. Egész pontosan arról, hogy továbbra is kedvesen, viccesen és retweetek tízezreit kiváltva képes nevetségessé tenni az őt durván, személyeskedve támadó konzervatív jobboldaliakat és ügyesen pufogtat gazdaellenes frázisokat.

Az egyik legpatinásabb liberális-balos napilapban, a Washington Postban most azonban olyan véleménycikk jelent meg, ami felütésként azt a kiváló kérdést teszi fel, hogy mi lenne akkor, ha minden pontosan ugyanígy történt volna eddig, csak éppen AOC republikánus lenne.
A válasz: mindenki arról beszélne, hogy mennyire rosszul informált. A komoly politikai lapok riporterei trükkös kérdésekkel bizonyítanák be, hogy mennyire tájékozatlan, a Saturday Night Live-ban pedig nem istenítenék, ahogyan az most történik, hanem kegyetlen iróniával gúnyolnák az intelligenciaszintjét és a politikusi alkalmatlanságát.
A szerző, Marc A. Thiessen azonban nem áll meg ebbél a gondolatkísérletként, hanem tényfeltáró riporterhez illő pedantériával összeszedi, hogy AOC csak ezen a héten hány ténybeli sületlenséget nyilatkozott:
Mit művelne az amerikai liberális média Alexandria Ocasio-Cortezzel, ha konzervatív lenne?
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 314
13 357
113
Amióta három héttel ezelőtt megírtam, hogy az amerikai politika egyetlen, Donald Trumphoz bármennyire is mérhetően befolyásos figurája jelenleg az az Alexandria Ocasio-Cortez, akinek egy olyan, 11 másodperces videó a messze legnagyobb politikusi tevékenysége, amin a magát szocialistának valló, demokrata párti újonc képviselő a kongresszusi irodája előtt táncol, a helyzet csak fokozódott. Vagyis az amerikai politikai hírek a kormányzati leállás mellett kis túlzással csak róla szólnak. Egész pontosan arról, hogy továbbra is kedvesen, viccesen és retweetek tízezreit kiváltva képes nevetségessé tenni az őt durván, személyeskedve támadó konzervatív jobboldaliakat és ügyesen pufogtat gazdaellenes frázisokat.

Az egyik legpatinásabb liberális-balos napilapban, a Washington Postban most azonban olyan véleménycikk jelent meg, ami felütésként azt a kiváló kérdést teszi fel, hogy mi lenne akkor, ha minden pontosan ugyanígy történt volna eddig, csak éppen AOC republikánus lenne.
A válasz: mindenki arról beszélne, hogy mennyire rosszul informált. A komoly politikai lapok riporterei trükkös kérdésekkel bizonyítanák be, hogy mennyire tájékozatlan, a Saturday Night Live-ban pedig nem istenítenék, ahogyan az most történik, hanem kegyetlen iróniával gúnyolnák az intelligenciaszintjét és a politikusi alkalmatlanságát.
A szerző, Marc A. Thiessen azonban nem áll meg ebbél a gondolatkísérletként, hanem tényfeltáró riporterhez illő pedantériával összeszedi, hogy AOC csak ezen a héten hány ténybeli sületlenséget nyilatkozott:
Mit művelne az amerikai liberális média Alexandria Ocasio-Cortezzel, ha konzervatív lenne?

 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az NBC News forrásai szerint Donald Trump elnök veje, Jared Kushner először megbukott azon a nemzetbiztonsági átvilágításon, aminek eredményeképpen szigorúan titkos információkhoz juthatott volna hozzá, később azonban a Fehér Ház egyik, már Trump által kinevezett személyzeti biztonsági vezetője felülírta a minősítő hivatalnokok döntését, és megadta az engedélyt Kushnernek, hogy bizalmas információkhoz férjen hozzá.
Egy ilyen átvilágításon általában olyan rizikófaktorok miatt bukhat meg valaki, mint a priusz, az ismeretségi körében lévő kétes személyek vagy gyanús külföldi kapcsolatok. A biztonsági vezető, aki végül megadta az engedélyt Trump vejének, már több Trump-beosztott esetében is felülírta a minősítők kedvezőtlen döntését, és biztonsági igazolást állított ki.
Kushner ezután a legfelsőbb szintű adatokhoz is hozzáférést szeretett volna, ezt azonban már csak a CIA adhatja ki. Az NBC forrásai szerint pedig a CIA minősítői már azon is csodálkoztak, hogy Kushner hogyan kaphatta meg egyáltalán az egyel alacsonyabb szintű minősítést. De annak ellenére, hogy a CIA nem adta meg az engedélyt Kushnernek, Trump még megadhatja, ez ugyanis elnöki jogkör is lehet.
https://444.hu/2019/01/26/trump-vej...nsagi-atvilagitason-de-modositottak-a-dontest
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 498
113
Az NBC News forrásai szerint Donald Trump elnök veje, Jared Kushner először megbukott azon a nemzetbiztonsági átvilágításon, aminek eredményeképpen szigorúan titkos információkhoz juthatott volna hozzá, később azonban a Fehér Ház egyik, már Trump által kinevezett személyzeti biztonsági vezetője felülírta a minősítő hivatalnokok döntését, és megadta az engedélyt Kushnernek, hogy bizalmas információkhoz férjen hozzá.
Egy ilyen átvilágításon általában olyan rizikófaktorok miatt bukhat meg valaki, mint a priusz, az ismeretségi körében lévő kétes személyek vagy gyanús külföldi kapcsolatok. A biztonsági vezető, aki végül megadta az engedélyt Trump vejének, már több Trump-beosztott esetében is felülírta a minősítők kedvezőtlen döntését, és biztonsági igazolást állított ki.
Kushner ezután a legfelsőbb szintű adatokhoz is hozzáférést szeretett volna, ezt azonban már csak a CIA adhatja ki. Az NBC forrásai szerint pedig a CIA minősítői már azon is csodálkoztak, hogy Kushner hogyan kaphatta meg egyáltalán az egyel alacsonyabb szintű minősítést. De annak ellenére, hogy a CIA nem adta meg az engedélyt Kushnernek, Trump még megadhatja, ez ugyanis elnöki jogkör is lehet.
https://444.hu/2019/01/26/trump-vej...nsagi-atvilagitason-de-modositottak-a-dontest


Micsoda meglepetés,a legtitkosabb doksik is kellettek volna a vejkónak,biztos azok nélkül nem tudná rendesen ellátni vejkói feladatait,pl unokákat okozni...:rolleyes::D
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113

January 27, 2019

World War 3 ALERT: US scramble fighter jets as Russian NUCLEAR BOMBERS breach coastline
https://www.express.co.uk/news/world/1078850/World-War-Three-US-Russia-nuclear-bombers-fighter-jets

B7139F42-B8DC-4AC4-A5E6-9B49BC415C91_cx0_cy9_cw0_w1023_r1_s.jpg

Two Russian Tu-160 Blackjack bombers were spotted off the North American coastline and escorted away by U.S. and Canadian jets.

U.S., Canadian Jets Scrambled To Escort Russian Bombers Away From North American Coastline

The North American Aerospace Defense Command (NORAD) on January 26 said two Russian Tu-160 Blackjack strategic bombers were identified entering an area patrolled by the Royal Canadian Air Force on January 25.

It said two U.S. F-22 and two Canadian CF-18 fighter jets flew to the location and escorted the Russian bombers out of the zone. The U.S. jets flew out of a base in the U.S. state of Alaska, the military said.


https://www.rferl.org/a/us-canadian...-russian-blackjack-bombers-away/29733515.html

US, Canadian fighter jets scramble to escort Russian bombers
https://www.marinecorpstimes.com/ne...hter-jets-scramble-to-escort-russian-bombers/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Mini Nuke koncepció gyakorlatban: B61 -es atombomba családban már javában zajlik az új GPS vezérlésű változat esetében.

Készülnek az első, kisebb hatóerejű töltetek az Egyesült Államok nukleáris haderejének gerincét képző Trident rakétákhoz, számolt be a Guardian. Az új robbanófejeket a texasi Pantex atomfegyverüzemben gyártják, megfelelően Donald Trump azon terveinek, hogy ismét bővítsék az USA nukleárisfegyver-arzenálját.
Az új W76-2 kódjelű fegyver, a jelenleg is hadrendben lévő W76-1 kétlépcsős atomfegyver egylépcsős változata. Az új változat az eredeti 100 kilotonna TNT erejének megfelelő fegyverhez képest csak 5-7 kilotonna, ez a Hirosimára dobott bomba erejének harmada. A Trump-kormányzat szerint az új fegyverek nagyobb mozgásteret adnak az Egyesült Államoknak, így az atomarzenál elrettentőereje is nagyobb lesz. Érvelésük szerint a most rendszerben lévő robbanófejek túl nagy pusztítást végeznének a civil lakosság körében, így nehezen hihető, hogy az USA valóban bevetné őket.
https://index.hu/kulfold/2019/01/28/elkeszultek_trump_uj_atombombai/


Kis hatóerejű atomfegyverek előállításába kezdett az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma - számol be a National Public Radio.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/ujra-atomfegyvereket-gyart-az-egyesult-allamok.312051.html