[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 2361

Guest
ezek olyan hulyek hogy szohoz sem jutok.

nem is kommentelek semmit, majd ha tisztazodnak a dolgok.

egy biztos, tramp ezert nagyon rafazik majd. ezt sem a repek, sem a demokratak nem felejtik el neki.
tramp elott egy elnokkel sem lehetett elkepzelni ilyesmit. 4 ev alat a vilag nagyhatalmabol szomaliat csinalt politikailag.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 873
91 399
113

A tüntetők egész éjjel maradni akarnak​

Washingtonban most esteledik, 16:23 perc van. A CNN egyik forrása szerint a tüntetők egész éjjel a Capitoliumban akarnak maradni. Jelenleg több ezren vannak az épületben és akörül, nem lesz egyszerű ekkora tömeget oszlatni még akkor sem, ha bevetik a nemzeti gárdát.
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Szerencsére a Demokraták sosem voltak ilyen felelőtlenek. Náluk minden tüntetés utáni bolti fosztogatás a demokrácia ünnepe.
Aha, igen.
Ugyanaz a sarki ABCt kifosztani és felgyújtani mint politikai szándékkal megostromolni a kib_szott kapotóliumot. Ez a két esemény egy kategóriába tartozik.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 437
10 199
113
Kínaiak tuti besírtak, gondolják, kell a demokrácia a f@sznak, csak a baj van vele :)
Jó azért mindenki nem lehet még ott sem csacsi részeg ma, a helyszínen lévő ügynökök még most kezdenek majd dolgozni, plusz a propaganda csoportok szórják majd az internetet őket irányítani kell még :)
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 873
91 399
113
A Capitolium most
capitolium-423714.jpg
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Van stílusa Iránnak! A lehető legjobb időzítéssel lépték ezt meg :D

A hír pontosan így hangzik: "48 ember, köztük Trump, amerikai parancsnokok, Pentagon-tisztségviselők és a térségben állomásozó amerikai katonák letartóztatását kérvényezték az Interpolnál."

Aláhúzott rész azért fontos, mert ezzel a Pentagont érdekeltté tették egy Trump vezette katonai puccsban Biden ellen. Akármit lép Trump, vége. Ha nem hajt végre katonai puccsot az USA-ban, hogy bosszút álljon Iránon, akkor Irán Bidentől Trump fejét fogja követelni, cserébe azért, hogy ne leplezzék le Biden csalásait. Ha végrehajt, akkor vége az amerikai államnak, ahogyan ma ismerjük.

Tiszta Trónok harca.

hiába, Perzsák... :)
 
  • Vicces
Reactions: Törölt tag 008

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Hosszú éveken keresztül nyugodtan adták a kilincset egymásnak a "demokrácia exportőrök", akkor most mi más? Azon kívül, hogy talán Trump az első aki nem talált sehol terrorizmust meg vegyifegyvert.

Talán pont ez volt az egyik "legnagyobb baj" vele.
S ezért kellett megkékcédulázni a 2020-as elnökválasztást!
 

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
373
1 070
93
Igen, annyi a különbség hogy a BLM bulikon alapból ott voltak a rohamrendőrök, a nemzeti gárda meg minden díszpinty. Itt már csak akkor gondolnak bele, hogy be kéne küldeni őket esetleg, miután a trumpista csürhe beveszi a capitolt. Tényleg ugyanaz a helyzet. :D

ha a rendőrök lelőttek volna száz blm naggert biztos náciznál és nem pintyeznél viccesen fafejkém.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 713
15 497
113
Érdekes dolog, de 4 éve Texas belengette, hogy majd Hillary elnöksége esetén lehet, hogy kilépnek az unióból. Most van ilyesmi fogakozás?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 529
113