[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Biden Willian Joseph Burns-t jelölte a CIA élére, aki mily meglepő módon éppen az USA moszkvai nagykövete volt 2005 és 2008 között. Ezek dupla talppal fognak beleszállni Grísáékba az hótsicher és ez nekünk se jó hír...
Már nem nagyon tudnak nekik ártani mert már hozzászoktak az amik buziskodásához és már más a szitu ! Nem nagyon van külső államadósságuk van egy hátizsák tartalékuk , most már a védelmi képességük is több mint elég ! Még mindig ők ülnek a világ legnagyobb nyersanyag készletén és már a mezőgazdaságuk se gyenge ! A szövetségi rendszerük is szerintem kiállná már az USA szankciózgatást !
 

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 149
357
83

 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU
W

Wilson

Guest
Érvényes szerződés szólt arról, hogy a 2022-ben a PGA Championshipet, vagyis a négy legjelentősebb, úgynevezett major golftorna egyikét a Donald Trump elnök tulajdonában álló Trump National Golf Club Bedminster nevű pályán rendezik meg New Jerseyben. De a szervező PGA of America elnöke, Jim Richerson most bejelentette, hogy az igazgatótanács a megállapodásban szereplő jogával élve annak felbontásáról döntött.

A szakítás oka az, hogy a verseny ottani megtartása a szervezet elnöke szerint kárt okozna a PGA of America imidzsének és lehetetlen helyzetbe hozná a szervezetet. A döntés apropója az, hogy az amerikai elnök Trump beszéde által feltüzelt rajongói a múlt héten megostromolták és kifosztották az Egyesült Államok Kongresszusának helyet adó Capitolium washingtoni épületét, miközben ott éppen Trump választási vereségét szentesítették volna a képviselők. A sokak által puccsnak minősített akciónak 5 halálos áldozata volt.

A Trump Organization válaszközleménye szerint a PGA a lépéssel megszegi az érvényes szerződésüket, amihez szerintük nincsen joguk.
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Joe Biden egyetlen egyszer mondott igazat a nemrég lezárult választási kampány időszakában, akkor, amikor elmesélte, hogy az USA történetének legnagyobb választási csalási gépezetét hozták létre a demokraták. És pont ezt az egyetlen igaz kijelentését hiteltelenítette el a neoliberális médiagépezet, mert ez rájuk nézve nyilván életveszélyes volt. Azt mondták, nyelvbotlás volt. No igen, de nyelvbotlással az ember legfeljebb egy rossz szót mond ki, nem pedig egy gondolatgazdag összetett mondatot. De vajon az amerikai demokráciának nevezett bohózat túléli-e saját brutális meggyalázását, akkor, amikor önnön jó híre lenne a túlélés legfontosabb záloga?
Forrás: https://kuruc.info/r/7/223085/
Azért annak a kijelentésnek volt egy kontextusa is, ha szeretnéd lefordíthatom és berakom!
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Szóval pl. 70 millió Trump-szavazó az egyszerűen nem piac, az Amazonnak üzleti okokból kell kitiltania a Parlert?
-----
És igen, "normális konzervatív" is pillanatok alatt ebben a kategóriában találhatja magát. Számtalan esetben megtörténik. Csúszós ám a lejtő, a sok "normális konzervatív" még mindig nem akarja észrevenni, hogy ő a következő a sorban, mindig bedől, hogy csak még ettől és ettől kell elhatárolódnia, hogy bebocsátást nyerjen a szalonba. Aztán ugyanúgy kidobják majd onnét.
Csak üzleti? Nem, ezt az előző posztban is írtam. Ettől függetlenül üzleti értelme is van, hisz az ilyen elemeket akármilyen felületen engedélyezni Jan 6. után PR öngyilkosság az őket hostoló cég számára - kivéve ha az direkt erre specializálódik - de ilyen cégek meg amúgy is vannak, és oda is migrálnak éppen. Persze ugyanakkor teljesen nyilvánvaló, hogy egy parler típusú színtisztán turbójobber, konteósokkal teli szolgáltatást úgy dob ki a kezéből az Amazon, mint az izzó vasat.

Na de akkor, kérlek sorolj nekem pár olyan "normális amerikai konzervatívot" aki most bannolva lett, de
-nem támogatta vehemensen Trumpot a legitim választási eredmény elutasításában
-nem uszított erőszakra, vagy szított demokrácia ellenes indulatokat
-nem támogatta a capitolium ostromát
-nem összeesküvés elmélet hívő
-nem volt nyíltan vagy burkoltan fasiszta megnyilvánulása

A 70 millió Trump szavazó meg még azelőtt volt, hogy a faszi 2 hónapot töltött egyhuzamban a legdurvább konteók kitalálásával és az abszolút nyilvánvaló hazudozással. Ráadásul erre a tortára felfújta habnak a capitolium ostromát. Abban biztos lehetsz, hogy ma jóval kevesebb támogatója van, mint a választás napján.

A cégek PR-esei kiszámolták, hogy Trumpot összességében sokkal többen utálják, mint szeretik, és az őt támogató tábor mérete csak csökken ahogy egyre több őrült f_szságot csinál a hatalma után kapkodva. Megállapították, hogy mindent összevetve azzal jönnek ki pluszban, ha kihajítják, mint cicust a dolgát végezni.

A baloldal az, amelyik sosem vitázik nyilvánosan "fasisztákkal", hülyeségeket beszélsz. A módszerük mindig a megbélyegzés ("nácifasiszta, rasszista") és a kiközösítés volt, ezt hívják manapság cancel culture-nek.
Kevered a cancel culture-t a deplatforming-gal, ami már nagyon régóta szokás. A cancel culture az egy politikai blokkon belüli eseményekre vonatkozik. A balosok meg progresszív liberálisok állandóan egymással cicaharcolnak a bolhaf_sznyi hülyeségeken, de a turbójobberek közt is történt már olyan, hogy valakiről kiderült h zsidóbérenc, mert háborúpárti.

Vannak olyan balos értelmiségiek, akik nem "alacsonyodnak le", vannak, igen - de összességében teljesen nyilvánvaló, hogy Amerikában a "konzervatív" elemek vannak intellektuális hátrányban. Ezért van az, hogy az összes "Epic liberals BTFO MAGA 2020 compilation" típusú internetes videó gyakorlatilag tele van az egymondatos megmondásokkal, meg pódium mögül a nézőtérről kérdező huszonéves egyetemistát lealázó véleményvezérekkel. Ha moderált környezetben normális érvelést kell folytatni, mint mondjuk a Zizek / Peterson vitában, akkor meg általában kopp van.

Nem véletlenül tudtak olyan nímandok mint Ben Shapiro több könyvet írni ilyen címekkel:
-"How to Debate Leftists and Destroy Them: 11 Rules for Winning the Argument"
-"How To Trump SJWs: Using Alinsky’s ‘Rules for Radicals’ Against Liberals"
-"Rules for Radical Conservatives: Beating the Left at Its Own Game to Take Back America"


Megvan rá az igény - ez egy egész kategória az internetes könyvboltokban. (Juj, pont az Amazon! Mennyire antikonzervatív! :)) Ugyanakkor ha mondjuk arra keresek rá hogy "How to debate a nazi/fascist/conservative/republican/trump supporter" akkor meg jön maximum 1-2 találat.
Csak rá kell keresni a youtubeon egy Ben Shapiro vagy Richard Spencer "debate"-re. Spencernek csak az uszítás, megfélemlítés és náci trollkodás a taktikája, míg Shapiro legalább okos, de egyszerű sémákkal és trükkökkel "érvel". A legtöbb twitteres konzerv megmondó meg egyszerűen buta mint a föld.

(Ja, amúgy a "kulturmarxizmus" is csak egy fasiszta konteó amit az amerikai jobberek a náci német propagandából vettek át, csak akkor még "Kulturbolschewismus" volt a becses neve. Kb egy kategóriaként kezelendő.)
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 802
25 406
113
Hát erre én is azt mondom, hogy nem tudom...
Őszintén, mi az a húsbavágó, ami egy sima hivatali laptopon lehet, túl a futó adminisztrációs ügyeken?
..
A Leonardo távközlési műholdról keringenek az elméletek, de ellenőrizhetetlen.
A tegnapi nagy pakisztáni áramkimaradás mellett, állítólag a Vatikán is elsötétült egy időre. Ez igaz, vagy hoax?
Az olasz-vonalat cáfolja a GWP.
..
"It seems there may have been an easier method of switching votes rather than sending the ballots to Europe and back but we can’t say this didn’t happen."
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 513
93 748
113
5 HOLLYWOOD-I SZTÁR, AKIK KIÁLLTAK A CAPITOLIUMBAN RENDŐRÖK ÁLTAL AGYONLŐTT FEHÉR TÜNTETŐÉRT!

Az áldozat ezúttal nem büntetett előéletű, fekete férfi, hanem büntetlen előéletű, hazáját szolgáló veterán, fehér nő. Fokozza a helyzetet, hogy míg Floyd esetében a gyilkosság ténye kétségtelen, a szándéka kétséges: nem bizonyítható egyértelműen, hogy a rendőröké valóban az élet kioltása volt, vagy csupán szégyenletes, de nem az emberölés szándékával terhelt túlkapás történt. Ez egy közelről leadott nyaklövés esetén már nehezebben kérdőjelezhető.

A Capitoliumban történt rendőri brutalitás kiborította a közvéleményt, eddig az alábbi hírességek szólaltak fel ellene:

-----

Várjuk még, kik csatlakoznak hozzájuk! Dicsértessék!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 802
25 406
113
A Twitter gyomrát láthatóan felkavarta az a cenzorkodás, amit az elnök ellen elkövettek!

 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 802
25 406
113
5 HOLLYWOOD-I SZTÁR, AKIK KIÁLLTAK A CAPITOLIUMBAN RENDŐRÖK ÁLTAL AGYONLŐTT FEHÉR TÜNTETŐÉRT!

Az áldozat ezúttal nem büntetett előéletű, fekete férfi, hanem büntetlen előéletű, hazáját szolgáló veterán, fehér nő. Fokozza a helyzetet, hogy míg Floyd esetében a gyilkosság ténye kétségtelen, a szándéka kétséges: nem bizonyítható egyértelműen, hogy a rendőröké valóban az élet kioltása volt, vagy csupán szégyenletes, de nem az emberölés szándékával terhelt túlkapás történt. Ez egy közelről leadott nyaklövés esetén már nehezebben kérdőjelezhető.

A Capitoliumban történt rendőri brutalitás kiborította a közvéleményt, eddig az alábbi hírességek szólaltak fel ellene:

-----

Várjuk még, kik csatlakoznak hozzájuk! Dicsértessék!
Most nem érnek rá az ilyenekre. Kussol az egész aberrált bagázs, hogy kit visznek majd be a disznóságaik miatt!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 802
25 406
113
Csak üzleti? Nem, ezt az előző posztban is írtam. Ettől függetlenül üzleti értelme is van, hisz az ilyen elemeket akármilyen felületen engedélyezni Jan 6. után PR öngyilkosság az őket hostoló cég számára - kivéve ha az direkt erre specializálódik - de ilyen cégek meg amúgy is vannak, és oda is migrálnak éppen. Persze ugyanakkor teljesen nyilvánvaló, hogy egy parler típusú színtisztán turbójobber, konteósokkal teli szolgáltatást úgy dob ki a kezéből az Amazon, mint az izzó vasat.

Na de akkor, kérlek sorolj nekem pár olyan "normális amerikai konzervatívot" aki most bannolva lett, de
-nem támogatta vehemensen Trumpot a legitim választási eredmény elutasításában
-nem uszított erőszakra, vagy szított demokrácia ellenes indulatokat
-nem támogatta a capitolium ostromát
-nem összeesküvés elmélet hívő
-nem volt nyíltan vagy burkoltan fasiszta megnyilvánulása

A 70 millió Trump szavazó meg még azelőtt volt, hogy a faszi 2 hónapot töltött egyhuzamban a legdurvább konteók kitalálásával és az abszolút nyilvánvaló hazudozással. Ráadásul erre a tortára felfújta habnak a capitolium ostromát. Abban biztos lehetsz, hogy ma jóval kevesebb támogatója van, mint a választás napján.

A cégek PR-esei kiszámolták, hogy Trumpot összességében sokkal többen utálják, mint szeretik, és az őt támogató tábor mérete csak csökken ahogy egyre több őrült f_szságot csinál a hatalma után kapkodva. Megállapították, hogy mindent összevetve azzal jönnek ki pluszban, ha kihajítják, mint cicust a dolgát végezni.


Kevered a cancel culture-t a deplatforming-gal, ami már nagyon régóta szokás. A cancel culture az egy politikai blokkon belüli eseményekre vonatkozik. A balosok meg progresszív liberálisok állandóan egymással cicaharcolnak a bolhaf_sznyi hülyeségeken, de a turbójobberek közt is történt már olyan, hogy valakiről kiderült h zsidóbérenc, mert háborúpárti.

Vannak olyan balos értelmiségiek, akik nem "alacsonyodnak le", vannak, igen - de összességében teljesen nyilvánvaló, hogy Amerikában a "konzervatív" elemek vannak intellektuális hátrányban. Ezért van az, hogy az összes "Epic liberals BTFO MAGA 2020 compilation" típusú internetes videó gyakorlatilag tele van az egymondatos megmondásokkal, meg pódium mögül a nézőtérről kérdező huszonéves egyetemistát lealázó véleményvezérekkel. Ha moderált környezetben normális érvelést kell folytatni, mint mondjuk a Zizek / Peterson vitában, akkor meg általában kopp van.

Nem véletlenül tudtak olyan nímandok mint Ben Shapiro több könyvet írni ilyen címekkel:
-"How to Debate Leftists and Destroy Them: 11 Rules for Winning the Argument"
-"How To Trump SJWs: Using Alinsky’s ‘Rules for Radicals’ Against Liberals"
-"Rules for Radical Conservatives: Beating the Left at Its Own Game to Take Back America"


Megvan rá az igény - ez egy egész kategória az internetes könyvboltokban. (Juj, pont az Amazon! Mennyire antikonzervatív! :)) Ugyanakkor ha mondjuk arra keresek rá hogy "How to debate a nazi/fascist/conservative/republican/trump supporter" akkor meg jön maximum 1-2 találat.
Csak rá kell keresni a youtubeon egy Ben Shapiro vagy Richard Spencer "debate"-re. Spencernek csak az uszítás, megfélemlítés és náci trollkodás a taktikája, míg Shapiro legalább okos, de egyszerű sémákkal és trükkökkel "érvel". A legtöbb twitteres konzerv megmondó meg egyszerűen buta mint a föld.

(Ja, amúgy a "kulturmarxizmus" is csak egy fasiszta konteó amit az amerikai jobberek a náci német propagandából vettek át, csak akkor még "Kulturbolschewismus" volt a becses neve. Kb egy kategóriaként kezelendő.)
Megint nyomod a libberfasiszta agitpropot!
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 756
4 689
113
Aha, a BLM erőszak-agitátorai meg nincsenek kihajítva...
Muszáj ezt a libberfasisztoid propagandát tolnod itt és védeni a Big-Tech orwelli, védhetetlen disznóságait?
A bigtech védhetetlen, de sztem nem az a megoldás, hogy ha a blm nácik őrjönghetnek, akkor a qtardok is hadd őrjönghessenek. Jogos a kritikád amúgy, sztem is rengeteg erőszakos szennyet engednek balról. De ez addig így lesz, amíg fáklyás parasztok fel nem dúlják a szerverfarmokat.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 802
25 406
113
Jó helyen járok, ez az Egyesült Államok topik?

Howard Liebengood az USCP tisztje öngyilkos lett.
(Ő már biztosan nem tudja elmondani, hogy miért engedhették be a tömeget a biztonságiak.)

Egyre több a kérdés!
Vajon szándékosan nem küldtek erősítést? Steven Sund az USCP vezetőjének sürgetése úgy tűnik süket fülekre talált. Lemondott.
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 292
113
Ikertornyok:
risztov.jpg
Nincs tudtommal tul nagyban a nagybatyjaval. Valami langyos afferja is volt par eve.
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 513
93 748
113
A bigtech védhetetlen, de sztem nem az a megoldás, hogy ha a blm nácik őrjönghetnek, akkor a qtardok is hadd őrjönghessenek. Jogos a kritikád amúgy, sztem is rengeteg erőszakos szennyet engednek balról. De ez addig így lesz, amíg fáklyás parasztok fel nem dúlják a szerverfarmokat.
Nem lesz nagy lázadás, csak ha kritkus szinten romlik az életszínvonal. Ahhoz minimum 2 ciklus dilettáns elnökség kell. Még az elsőt sem kezdtük meg.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and enzo