[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

K

kamm

Guest
A használható hidrogénbomba orosz találmány. Más, mint a Teller féle. A Teller féle egy épület volt. A szovjet egy végtelenségig felskálázható réteges cucc.
Huh? :)

A layered cake design, a "1st idea", egy total zsakutca volt, nem is H-bomb:

"The first Soviet fusion design, developed by Andrei Sakharov and Vitaly Ginzburg in 1949 (before the Soviets had a working fission bomb), was dubbed the Sloika, after a Russian layered puff pastry, and was not of the Teller–Ulam configuration, but rather used alternating layers of fissile material and lithium deuteride fusion fuel spiked with tritium (this was later dubbed Sakharov's "First Idea"). Though nuclear fusion was technically achieved, it did not have the scaling property of a "staged" weapon, and their first "hydrogen bomb" test, "Joe 4" is no longer considered to be a "true" hydrogen bomb, and is rather considered a hybrid fission/fusion device more similar to a large boosted fission weapon than a Teller–Ulam weapon "


A működőképes "Third idea' az egy az egyben az Ulam-Teller design, evekkel azutan, ezt maguk az oroszok is elismerik, de persze tagadjak, hogy loptak volna:

I"n late 1953, physicist Viktor Davidenko achieved the first breakthrough, that of keeping the primary and the secondary parts of the bombs in separate pieces ("staging"). The next breakthrough was discovered and developed by Sakharov and Yakov Zeldovich, that of using the X-rays from the fission bomb to compress the secondary before fusion ("radiation implosion"), in the spring of 1954. Sakharov's "Third Idea", as the Teller–Ulam design was known in the Soviet Union, was tested in the shot "RDS-37" in November 1955 with a yield of 1.6 Mt (6.7 PJ)."


Utobbi a Teller-fele ötlet volt, a compression - ezt utolag a Tellert meglehetősen utaló (gyakran komcsi, mint pl Oppenheimer) más tudósok nem akarták elismerni, a lengyel matematikus igy lett "társszerző" hivatalosan, de maga a design az Tellere, ma mar tudjuk.

Amúgy mindig mondom, hogy ebben (volt?) nagyszerű mindig Amerika, itt dolgozhatsz és fejleszthetsz, epithetsz olyan meretekben, ami odahza elkepzelhetetlen volt, ráadásul átlagos business esetén (nem atom stb) a kutya nem is szólt bele.
 
  • Tetszik
Reactions: enzo
K

kamm

Guest
Igen a könyvírás a legnagyobb üzlet eleg sok önelégült nagyokos hajlandó pénzt áldozni hogy a baromságait elhozzák. Na én az vagyok akik ilyeneket ad ki és a pénzüket meg lehúzza. Szólj szívesen kiadjuk bármilyen témában az okoskodasaidat. Imádom az igen embereket meg sajnálom is, mert ropogtatja az élet rendesen az üzleti életben csakúgy mint a magánéletben.
Igen, itt az elet borzasztoan megropogtat, kulonosen az uzleti eletben: ha a forintodra atszamoljuk, akkor ideat mindossze 50M+ korul keresnek evente egyetlen uzleti foglalkozassal a technologiai tanacsadassal foglalkozok (ha nagyobb infrat is terveznek es azt elo is hajlandok finanszirozni extra haszonert, akkor meg tobbet.) Gyakran gondolkodom azon, lehet, magyar konyvkiadot kellene nyitnom es lehuzni mindenkit, az biztos tobbet hozna es kevesebb aggodassal.

Mert tényleg mindent ott fedeznek fel. Ez a beadott szabadalmak számában is megfigyelhető. A tudományos költségvetésben is megfigyelhető. Az irodalmi és a béka nóbelcsont meg nem érdekel senkit.
Ez az egyik elonye az itteni irtozatos versenyre epulo kapitalizmusnak - ugyanennek meg a hatranya az egyenek szintjen ut vissza, az embertelen szocialis halo (ill. annak teljes hianya egyes allamokban), a penzen mulo oktatas stb.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 806
25 415
113
?
"Washington DC: explosion occurred at the new Homeland Security building."
/Footage must be released in spring or summer time - look how the people are dressed in the footage as the U.S. homeland security building has caught fire. Still wondering why this was massive published on Twitter today./
Régi! Vissza kéne keresni nyáron.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 431
33 727
113
A használható hidrogénbomba orosz találmány. Más, mint a Teller féle. A Teller féle egy épület volt. A szovjet egy végtelenségig felskálázható réteges cucc.

A réteges a Szlojka volt ("Szaharov első ötlete"), épp az volt a baj vele, hogy nem volt jól skálázható. A Teller-Ulam féle a ruszkiknál "Szaharov harmadik ötlete" néven futott, ilyen volt a Cár-bomba is.
Érdekesség, hogy a bomba pontos működése ma sem tisztázott, pl. hogy a polisztirol habnak van-e valami szerepe, mint egyesek állítják.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and kamm

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 572
18 443
113
Mondjuk kb minden év végén ez megy, de most úgy néz ki, hogy a republikánusok tényleg nem hajlandóak megszavazni. Mindenesetre elég komoly világpiaci kihatása lenne, ha az USA úgymond "lehúzná a rolót".

 
T

Törölt tag 008

Guest
Mondjuk kb minden év végén ez megy, de most úgy néz ki, hogy a republikánusok tényleg nem hajlandóak megszavazni. Mindenesetre elég komoly világpiaci kihatása lenne, ha az USA úgymond "lehúzná a rolót".

Minden évben ez van és minden évben megszavazzák.
Ha az USA nem tud fizetni, akkor a szenátoroknak sem jár pénz és a bizottsági pénzek is ugranak.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 572
18 443
113
Minden évben ez van és minden évben megszavazzák.
Ha az USA nem tud fizetni, akkor a szenátoroknak sem jár pénz és a bizottsági pénzek is ugranak.
Igen. azért is írtam, hogy kb ez a cirkusz folyik minden évben. Mindenesetre a republikánusok most eléggé elszántnak tűnnek, persze az ok lehet az is a részükről, hogy a plafon megszavazásáért cserébe elvárnak valamit a demokratáktól. Én sem hiszem, hogy hagynák, hogy az ország pénzügyileg elússzon.
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113

Benne van a lényeg a cikkben. "állítólag", tehát nem bizonyítható minden kétséget kizárva. Innentől meg miért kellene bármin változtatni? Tegnap azon röhögtem, hogy Göbbelsztől vissza akarják venni a díszpolgári címet Potsdamban. A probléma az, hogy a halálával automatikusan elvesztette azt, de azért biztos, ami biztos még külön ki is mondják majd, hogy visszaveszik, ami már nincs is. Ha a hülyeség szorgalommal párosul....
 
  • Vicces
Reactions: Pogány

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 008
87 725
113
 
K

kamm

Guest

2019: Ex-CIA Officer Sentenced To 19 Years For Conspiracy To Spy For China

 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 759
4 697
113
Ez egy minta, már csomószor előadták ezt a műsort. Jön egy "normális" ember, kikel a nagyvállalat ellen, amivel sokan egyet is értenek -- aztán valahogy minden rosszabb lesz. Mindig az a trükk, hogy a harag oka valami mellékes hülyeség. A FB esetében sem az a fő baj, hogy a társadalmi béke rovására keres pénzt. De ezzel egyrészt lehet nyomni a cenzúra irányába, másrészt Átlag Jenő is megnyugszik, hogy "végre má megszivassák a' efbét".
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 990
12 025
113

Uhh, annyira titkos volt ez a "tavirat", hogy szinte a pontos szoveget tudjak. Ezt a hirt valahogy nem tudom komolyan venni.
 

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 138
2 493
113
Nem úgy volt hogy Irán és Kína felgöngyölítette a komplett CIA hálózatot valamikor a 2010es években?