• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 574
28 222
113
A határozat betartatás címén más hajóinak önkényes, fegyveres feltartóztatása, nemzetközi vizeken, a saját partoktól sok ezer km-re valójában kalózkodás, egy átlátszó ürüggyel. Az ENSZ határozat nem biztosít joghatóságot Ausztrália (vagy más országok) számára bárhol a világon, bármely ország hajóival szemben, nemzetközi vizeken. Ez sima önkényes erőszak.
De, az ENSZ határozat biztosít. A tengerjog idevágó része:

110. cikk Átvizsgálási jog
(1) Szerződésen alapuló felhatalmazásból eredő beavatkozás kivételével a hadihajó, mely a nyílt tengeren a 95. és 96. cikkel összhangban teljes mentességre jogosult hajótól eltérő idegen hajóval találkozik, nem jogosult azt átvizsgálni, hacsak nincs alapos oka feltételezni, hogy a hajó:

    • nem szerepel idevágó tétel Észak-Korea esetére
    • asda
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott esetekben a hadihajó eljárhat a hajónak lobogója alatti hajózásra való jogosultságának ellenőrzése céljából. Evégből egy tiszt parancsnoksága alatt csónakot küldhet a gyanús hajóhoz. Ha a gyanú a hajóokmányok ellenőrzése után továbbra is fennáll, további vizsgálatot tarthat a hajó fedélzetén, melyet a lehető legteljesebb körültekintéssel kell végrehajtani.
(3) Amennyiben a gyanú megalapozatlanoknak bizonyul, és feltéve, hogy az átvizsgált hajó nem követett el a gyanút indokló cselekményt, valamennyi elszenvedett veszteségért vagy kárért kártalanítani kell.


Tehát a tengerjog alapján nem lenne lehetősége Ausztráliának bármilyen Észak-Koreai hajót feltartóztatni, vagy átvizsgálni. Ugyanakkor ez nem kalózkodás, hanem feltartóztatás. Ám nemcsak tengerjog van és a tengerjogban kiemeltem valamit, aminek kapcsán most az ENSZ alapokmányára hivatkozom:

2. Cikk
5. A Szervezet összes tagjai az Egyesült Nemzetek részére a jelen Alapokmánynak megfelelően folytatott bármely tevékenységéhez minden segítséget megadnak és tartózkodnak attól, hogy segítséget nyújtsanak olyan Államnak, amely ellen az Egyesült Nemzetek megelőző vagy kényszerítő intézkedéseket foganatosít.
49. Cikk
A Biztonsági Tanács által elhatározott rendszabályok végrehajtása során az Egyesült Nemzetek tagjai kötelesek egymásnak kölcsönösen segítséget nyújtani.
53. Cikk
1. A Biztonsági Tanács a regionális megállapodásokat vagy szervezeteket az általa elrendelt kényszer rendszabályok foganatosítása során megfelelő esetben fel fogja használni. Regionális megállapodások vagy regionális szervezetek útján történő kényszerítő eljárás mindazonáltal csak a Biztonsági Tanács felhatalmazásával foganatosítható


Ez ugyanis az a szerződés jelen esetben, aminek alapján egy másik ENSZ tagállam ellen hozott ENSZ embargót Ausztrália, mint ENSZ tagállam betartat, mert az ENSZ ezt elrendeli. Nézzünk csak egy példát a sok szankcióból, ahol világosan le van írva:

S/RES/2270 (2016)
Kikényszeríti az új rakományellenőrzési és tengeri eljárásokat, beleértve a KNDK-ba irányuló és onnan származó rakományok kötelező ellenőrzését; hajók és repülőgépek bérlésének tilalmát a KNDK-ban; a KNDK-hajók üzemeltetésének vagy a KNDK lobogóinak használatának tilalmát; a repülések (bármely repülőgépen) vagy a kikötői látogatások (bármely hajón) betiltását, ha tiltott tárgyakkal, tiltott tevékenységekkel és kijelölt személyekkel vagy szervezetekkel kapcsolatosak.

Hát ennyi. Ez az ausztrál hadihajó joga ahhoz, hogy egy Észak-Koreai lobogó alatt hajózó vagy embargósértéssel gyanúsítható hajót ott a nemzetközi vizeken feltartóztasson és átvizsgáljon. Ha lenne hadihajónk mi is megtehetnénk, egy ENSZ embargó általában azon múlik, hogy kik akarják betartani és betartatni. Amióta az USA belekezdett az ostoba háborújába Ukrajnában és mégostobább kereskedelmi háborújába Kínával Észak-Korea lényegében vissza tudott térni a szabadkereskedelemhez fél Eurázsiával, amitől csak Kína és Oroszország választotta el eddig. Az amiatti frusztráltság az oka az amerikai palotapincsi felűnésének a kínai vizek közelében, míg Kína reakciója az AUKUS-nak szól válaszként.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 574
28 222
113
Tudod jól, hogy a nemzetközi jog milyen: mindenki akkor és arra használja, amikor az neki előnyös.
Ez fekete-fehér szitu BT határozat alapján. De már lényegtelen, mert a nemzetközi intézmények az USA a jugoszláv bombázással keződő Afganisztánon, Irakon, majd a fél világon át Ukrajnáig tartó ámokfutásával lényegében elvesztették minden tekintélyüket és létjogosultságukat. Hitlernek negyedannyiért üzent hadat anno Anglia és Franciaország, mint amit az USA előadott ebben az időszakban. Most már egy vad világban élünk, ahol mindenki hatalmának megfelelően érvényesíti érdekeit és legföljebb a jóérzés tartja vissza a nem nyugati államokat attól, hogy úgy viselkedjenek mint a nyugati civilizáció klimaxába beleőrült hisztérikus nyugatiak.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 054
95 685
113
Én elsőre az oroszokra gondoltam, de mivel Franciaország felfegyverzi Azerbajdzsán háborús ellenségét Örményországot, ez sem földtől elrugaszkodott, ügyes.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 054
95 685
113
Mondjuk ezek a fehérellenes pogromok kicsit megváltoztatták a véleményem.


Fehér embereket akarnak megölni”: Új-Kaledóniában a lakosok elbarikádozzák magukat félelmükben


Ez már polgárháború. Ez várhat Franciaországra is
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 460
34 036
113
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 594
38 408
113

Párizs elismerte Moszkva részvételét az új-kaledóniai eseményekben, írja a Politico.

Az Új-Kaledónia francia tengerentúli birtokán széles körű zavargások közepette Gérald Darmanin francia belügyminiszter beavatkozással vádolta Azerbajdzsánt. Néhány szeparatista megállapodást kötött Azerbajdzsánnal, mondta Darmanin a France 2 rádiónak adott interjúban.

Ugyanakkor a Politico forrásai francia tisztviselők között azt állítják, hogy Azerbajdzsán gyarmatosításellenes retorikáját nagyrészt Moszkva ihlette. A Politico idéz egy francia hírszerző tisztet, aki biztos abban, hogy "az orosz és azeri tevékenység Új-Kaledóniában hetek, sőt hónapok óta folyik".

Francia médiajelentések szerint Párizst nagyon bosszantja, hogy Azerbajdzsán az általa egy évvel ezelőtt alapított Bakui Kezdeményező Csoport segítségével bírálja a "francia gyarmatosítást", és támogatja Új-Kaledónia függetlenségének támogatóit. A tüntetők azerbajdzsáni zászlókat lengetnek és a Baku I logójával ellátott pólókat viselnek
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 054
95 685
113
Nem csoda ha idegesek, az olcsó urán után a nikkel forrásukat is elveszíthetik.
Most a gazdaságot hagyjuk.

Egy rendszerváltás után itt ugyanaz a sors várna a fehérekre, mint Dél -Afrikában. Már most is a rendőrség helyett magukat kellett fegyveresen megvédeni a csőcseléktől. És miért? Mert szavazati jogot kaphatnak azok a fehérek,akik 10 éve a odaköltöztek

Érdekes mi? Ha Franciaországon belül elköltözöl nem automatikus a szavazati jog, de ha Afrikából Párizsba mész illegálisan előbb lesz.

Nah, mind1. Itt nem olyan rossz a helyzet mint a búroknak, 60-40 az arány az európaiaknak, csak össze kell kapni magukat.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 574
28 222
113
Most a gazdaságot hagyjuk.

Egy rendszerváltás után itt ugyanaz a sors várna a fehérekre, mint Dél -Afrikában. Már most is a rendőrség helyett magukat kellett fegyveresen megvédeni a csőcseléktől. És miért? Mert szavazati jogot kaphatnak azok a fehérek,akik 10 éve a odaköltöztek

Érdekes mi? Ha Franciaországon belül elköltözöl nem automatikus a szavazati jog, de ha Afrikából Párizsba mész illegálisan előbb lesz.

Nah, mind1. Itt nem olyan rossz a helyzet mint a búroknak, 60-40 az arány az európaiaknak, csak össze kell kapni magukat.
Majd meghirdetik a helyiek a koporsó vagy koffer (la valise ou le cercueil) politikáját algériai mintára, kis azeri szakmai segítséggel és utána gyorsan eltűnnek azok a dekadens fehérek a szigetükről! Macron háborút akart, meg is kapta úgyhogy most bújhat vissza a trannygranny szoknyája alá.

ps. Az európaiak a népesség negyedét adják. Jobb mint Algériában, ahol tizedét adták, de nem elég semmire, hacsak nem kezdenek etnikai tisztogatni szerb módon. De nem fognak, nem életrevaló népek ezek, csak nyugatiak, akik nyugdíjba mentek a szigetre.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 460
34 036
113
Kemény lesz...