Ne kezdj el már te is hazudozni, Iraknak voltak vegyi fegyverei amit be is vetett.
Igen, volt nekik amit az USA támogatásával Irán ellen használtak.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ne kezdj el már te is hazudozni, Iraknak voltak vegyi fegyverei amit be is vetett.
Már meghalt. Többször. Mindig lett új "nagy vezető". Nem omlott össze a katonaság, sem az "ország".
Sem Oroszországnak sem Kínának nem érdeke.
Az más lenne ha Dél-Korea végrehajtana egy olyan hátraarcot mint a Fülöp-Szigetek. De persze mostanában nem fog- mert azt meg az USA amíg képes rá, nem hagyná.
Azt hittem, te tudsz valamiről amiről én nem. Szóval szerinted jogos volt Irak 2003-as lerohanása, mert 12-15-20 évvel KORÁBBAN vegyi fegyvert használtak?!! Nem késtek el egy kicsit az elvtársak (bocsi, urak?)?!! És ha már Szaddám ezt megérdemelte, akkor miért nem 91-ben rúgták tökön őkelmét?!! Vagy ha ennyire fejlett az USA-urak igazságérzete, miért nem avatkoztak be Kambodzsában ahol milliókat irtottak ki a vörös khmerek?!! Vagy Kalasnyikovval oké a tömeggyilkosság, csak a vegyi fegyver a probléma?!! És miért vonultak ki Irakból, egy tönkretett országot és az Iszlám Államot maguk után hagyva?!! Ráadásul azóta is tele a net, hogyan lövik a szíriai hadsereget a fekete inges IÁ-harcosok TOW-rakétákkal, nem tudod kitől kapták őket? Én úgy tudom USA-gyártmány, de tévedhetek is, lehet hogy Putyin adta nekik?!!
Igen van rengetek eszközük de itt most azokról volt szó amelyek elérik Szöult! Nyilván ezek okozhatják a legfájóbb pusztítást ezeket kell először semlegesíteni.
Ezek közül a 240-300 mm-es sorozatvetők és a 170 mm-es KOKSAN ágyúkról van szó
Nem mozognak, be vannak ásva. Nézd meg az általam linkelt anyagot. Ott vannak benne a műhold képek. Légy biztos benne hogy a DMZ közelében a műholdak évtizedek óta minden kapavágást követnek és tudják hol épültek megerősített fedezékek az északi oldalon.
Ha meg megmozdulnak akkor még jobb mert addig sem lőnek és fedezéken kívül könnyebb őket levadászni
Hát igen, ez fontos lenne!
Csak magának a D.Koreai légierőnek több mint 400 bevethető harcászati repülőgépe van. Plusz az oda települt USAF gépek (D. Koreában és Japánban), plusz a NAVY, plusz a többi szövetséges...
Szerintem simán elérné az 1000-et a bevethető harcászati gépek száma...Számolj csak napi 2 bevetéssel (de inkább több). Több száz gép lenne állandóan a levegőben É.Korea fölött. Csak a D.Koreai légierő önmagában napi több száz célpontot semmisíthet meg naponta.
Elfogadom az érved ha mutatsz egy olyan forrást amely cáfolja az enyémet.
Amúgy megjegyezném hogy a délieknek csak valamivel több mint 60 éve volt eddig felkészülni a második félidőre és építőiparból ők sem voltak rosszak soha...
De bizony az...
Ez a felkészülés. Igen, táborokba, iskolákba, magánházakhoz, stb...
Amúgy még egyszer...Ha minden jól megy hetek alatt fel tudják számolni a Szöult fenyegető veszélyt. Akkor meg már nem kell kitelepíteni.
Tévedsz. Minden magára valamit is adó országnak vannak stratégiai anyagokból, élelmiszerekből, energia hordozókból az egész országnak hónapokra. Természetesen Mo. kivétel. Mi felszámoltuk a stratégiai tartalékokat...
Ugyan miért omlana össze. Volt már néhány ország aki háborút viselt, kapott pofonokat is de nem omlott össze a gazdasága...
Lapozz vissza egy kicsit, már volt erről szó. Az északi szárazföldi offenzíva szerintem szimpla öngyilkosság.
Gondolom itt magadról beszélsz mert én se foteltábornok se önjelölt elemzőnek nem tartom magamat. A véleményemet írom le - mint ahogy Te is - és szerencsére az én véleményemre senkit nem befolyásol és senki életét nem teszik fel rá.
Szerintem csak egyféleképpen lehetne az északiakat legyőzni kevés déli vesztességgel, méghozzá úgy, hogy az USA indítja a háborút és rögtön azzal kezdi, hogy néhány száz atombombával lebombázza az Északi határt 10-20 km-es mélységig. Na akkor megsemmisülne minden ott tárolt fegyver, a többit pedig kilőhetnék légierővel amikor vonulnak dél felé. Egy ilyen támadás még viszonylag kevés Északi civil áldozattal járna, mivel Észak-Koreának kevesebb lakossága lakik közel a déli határhoz.
Persze egy ilyen támadáshoz először Kína és Oroszország a beleegyezését kellene adja, hogy nehogy globális atomháború legyen belőle.
Szerintem csak egyféleképpen lehetne az északiakat legyőzni kevés déli vesztességgel, méghozzá úgy, hogy az USA indítja a háborút és rögtön azzal kezdi, hogy néhány száz atombombával lebombázza az Északi határt 10-20 km-es mélységig. Na akkor megsemmisülne minden ott tárolt fegyver, a többit pedig kilőhetnék légierővel amikor vonulnak dél felé. Egy ilyen támadás még viszonylag kevés Északi civil áldozattal járna, mivel Észak-Koreának kevesebb lakossága lakik közel a déli határhoz.
Persze egy ilyen támadáshoz először Kína és Oroszország a beleegyezését kellene adja, hogy nehogy globális atomháború legyen belőle.
A radióaktív szenyezésel mit fognak kezdeni? Ezt az agyrém ötletett felejtsük el azzonal.Szerintem csak egyféleképpen lehetne az északiakat legyőzni kevés déli vesztességgel, méghozzá úgy, hogy az USA indítja a háborút és rögtön azzal kezdi, hogy néhány száz atombombával lebombázza az Északi határt 10-20 km-es mélységig. Na akkor megsemmisülne minden ott tárolt fegyver, a többit pedig kilőhetnék légierővel amikor vonulnak dél felé. Egy ilyen támadás még viszonylag kevés Északi civil áldozattal járna, mivel Észak-Koreának kevesebb lakossága lakik közel a déli határhoz.
A radióaktív szenyezésel mit fognak kezdeni? Ezt az agyrém ötletett felejtsük el azzonal.
Ezzel csak az a probléma, hogy előbb volt az Irak-Irán háború, aztán volt Kuvait iraki lerohanása, úgy "mellékesen" egy apró inváziós kísérlet Szaúd-Arábia ellen, és csak ezután a 91-es háború, ekkor már messze nem voltak barátok, és az USA már csak (ledobott) bombákkal "támogatta" Irakot. Símán megdönthették volna Szaddám hatalmát az iraki agresszióra válaszul.Azért nem picsázták el, mert az Irán elleni háború idején az USA volt a legnagyobb támogatójuk.
A radióaktív szenyezésel mit fognak kezdeni? Ezt az agyrém ötletett felejtsük el azzonal.
Az, hogy a koreai félsziget lakhatatlan lenne már lényegtelen.Szerintem csak egyféleképpen lehetne az északiakat legyőzni kevés déli vesztességgel, méghozzá úgy, hogy az USA indítja a háborút és rögtön azzal kezdi, hogy néhány száz atombombával lebombázza az Északi határt 10-20 km-es mélységig. Na akkor megsemmisülne minden ott tárolt fegyver, a többit pedig kilőhetnék légierővel amikor vonulnak dél felé. Egy ilyen támadás még viszonylag kevés Északi civil áldozattal járna, mivel Észak-Koreának kevesebb lakossága lakik közel a déli határhoz.
Az usa meg akarja támadni észa-koreát vagy mi?Azt sem tudják, hogy hol van de még arra sem tudnak egy rendes választ adni, hogy bombázzák vagy sem. 1+ millió ember halálát nem lehet úgy eldönteni, hogy: " I believe so". Ha már olyan mocskos pszichopata valaki, hogy áldását adja egy tömeggyilkosságra akkor mondjon határozott igen! Mocskos férgek ezek az amerikaiak!