Totál amatőrként tudom csak nézni a kialakult helyzetet, de szerintem, ha kitörne a háború, Észak-Koreát max hetek alatt bedarálnák a déliek és az USA. Az szerintem nem szempont, hogy az USA nem avatkozna be, hiszen minden nap sulykolja a népbe, hogy ha Észak támad, akkor ő is, és megdöntik a rezsimet. Ehhez minden megvan, a közel 700 000 ezer fős déli hadsereg a 2000 tankjával, 200-300 high-tech vadászbombázójával és sok ezer lövegével, plusz a már ott lévő 30 000 amerikai katona, plusz az ott állomásozó légierőjükkel, plusz a beérkező valószínűleg több tízezres amerikai erősítés, légierő, hadihajók, tattara, amit szem-száj csak szeretne. De szerintem elsiklunk egy fontos szempont felett: senki sem akarja a megdöntött Észak-Koreát, szerintem legkevésbé Dél. Hiába halna meg 1 000 0000 északi katona, plusz mondjuk még 2-3 000 000 északi civil a háborúban. Megmaradna még 20 000 000. Ebből több százezer koncentrációs táborból szabadult ember, közöttük sokan már ott születtek, ott élték le eddigi egész életüket (úristen, és mi sírunk, hogy de szar nekünk itt Európa közepén?!!!). Őket mind el kellene látni, be illeszteni a nyugati élet struktúrába, amit még hírből sem ismernek. El tudjátok képzelni, hogy ez mit jelentene a déli költségvetésnek? Hogy magyarázod ezt meg a déli embereknek? Hogy drágább lesz a kenyér? Hogy a gyógyszerek ára 2-3-sokszorosra emelkedik például, mert az északi, felszabadult testvéreknek, aki alultápláltak, betegségektől szenvednek, tonnaszámra kell vinni a készleteket? Persze, mindenki küldene humanitárius segélyeket, meg simogatná DK fejét, hogy "együtt érzünk veletek, segítünk", de a szar nagy része Dél-Koreát sújtaná. A szomorú igazság az, hogy ÉK mindenkinek jó úgy, ahogy most van. Kérdés, hogy mit lép a fiatal, a kivénhedt tábornokok össztüzében álló Kim. Megnyomja-e a gombot, és utána hitleresen visszamegy a bunkerébe egy utolsó kavircra, aztán főbe lövi magát a szeretőjével, vagy sem.