[BIZTPOL] Észak-Korea

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
11 933
6 319
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Észak-Korea végrehajtotta újabb kísérleti atomrobbantását
http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/rendkivuli-hirek-az-eszak-koreai-teveben

"ÉK zsarolni tud. Viszont amint a zsarolást valóban használni kellene, akkor az olyan következménnyel járna, ami számukra valszeg végzetes lenne. "

igen mert szétbombázzák az f-15k gépek meg stb stb de miért kell ezt százszor le írni ?
 

duckdodgers

Well-Known Member
2012. március 5.
1 143
463
83
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Észak-Korea végrehajtotta újabb kísérleti atomrobbantását
Várom hogy az állításaidat igazold. Lássuk a linkeket hogy mit és honnan vettél...
"Izrael egy esetleges Irán elleni támadást E-bombával kezdené. A bomba felrobban és jelentősebb távolságban tönkreteszi a nem védett elektronikai – főleg memóriákat – elemeket."
Talán van kémed az izraeli vezérkarban hogy ennyire képben vagy a terveikről? :D DE én a válaszomat részleteztem hogy mit és mi alapján gondolok, utaltam a forrásra illetve linkeltem is azt. Szóval lássuk a forrást a nagy hatótávolságú nem nukleáris EMP fegyverrel kapcsolatban stb, stb...
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
2 342
5 765
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Észak-Korea végrehajtotta újabb kísérleti atomrobbantását
Uraim... vegyük már észre, hogy a fél világ azon küszködik, hogy életben tartsa az északi rendszert. Ha ez a status quo borul, akkor lángban áll Ázsia.... Ezt természetesen kihasználja az északi vezetés. Hülye lenne, ha nem tenné......
Bármilyen tömegpusztító fegyver bevetése azonnali válaszcsapást generálna. Ha az EMP nem is tömegpusztító, de azt elősegítő, ill. blokkoló hatása miatt ugyanez vonatkozik rá....
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
16 937
8 683
113
"a fél világ azon küszködik, hogy életben tartsa az északi rendszert. Ha ez a status quo borul, akkor lángban áll Ázsia…" - az első fele rendben van, mert az USA és Kína érdeke is, hogy ÉK legyen és olyan legyen amilyen. Kis túlzással így a fél világ tényleg azt karja. De hogy ÉK nélkül miért borulna lángba Ázsia, arra az eszmefuttatásra kiváncsi lennék.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
2 342
5 765
113
Kedves Joker........

Én azt írtam, hogy ha a status quo borul.... Pillanatnyilag azért van béke, mert a három sakkozónak (Kína, USA, Rus) érdeke Észak-Korea léte. ennyiben Kínának már nem lesz érdeke, akkor az Észak egy öngyilkos háborút indít. Kivéve  egy belső, Kína által támogatott hatalomátvétel esetén, de még ez is necces. Ha az oroszoknak nem lenne érdeke, akkor 100 százalékban kínai vazallus lesz észak. Ami kínai túlsúlyhoz vezet az orosz távol-keleti érdekszférában. Ha az USA-nak nem lesz érdeke, akkor asszem köztudottak a következmények. Tehát - bármily keserű az igazság - Észak-Korea puszta léte a béke záloga.
 

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
30 348
35 610
113
igen mert szétbombázzák az f-15k gépek meg stb stb de miért kell ezt százszor le írni ?

Most akkor kérdezzem meg azt, hogy n+1 ember miért írja le jellemzően sokszor ugyanazt a marhaságot...? De tényleg...
 

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
30 348
35 610
113
Uraim… vegyük már észre, hogy a fél világ azon küszködik, hogy életben tartsa az északi rendszert. Ha ez a status quo borul, akkor lángban áll Ázsia

 

Ezt sem értem, miért állna lángban Ázsia...? Mitől lenne bármiféle láncreakció? ÉK területén semmiféle értékes és ritka kincs nincs, egy szarkupac az egész. Ha háború lesz, akkor csak azért kell megvívni, mert elkezdődött és akkor már be kell fejezni. Hülyén hangzik, de így van sanszosan.

OFF

Az idézés miért nem csinál semmit sem...?

ON
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
14
38
Little:

Teljesen egyértelmű. ÉK lefedésben tart néhány mezőt egy olyan nagy sakktáblán, ahol minima hárman sakkoznak. Aki nem tud sakkozni, annak hiába magyaráznád el, hogy miért van jó helyen az a bábu.


ÉK borulásához minimum 2 nagyhatalom egyetértése szükséges az említett háromból. Egyenlőre egynek sem az érdeke - tényleg, néha én sem vágom, hogy egy ennyire ordítóan evidens dolog fennakadást okoz másoknál.

ÉK kilőhet DK hajókat, nincs semmi.

ÉK műholdat is felküldhet - még nincs semmi.

ÉK atomot robbant - erre megfenyegetik, ha annak az előkészületét látják, hogy be akarja vetni, akkor majd megelőző csapást mérnek rá.

Az atomhatalmak éjjel-nappal lesik egymás lépéseit és készek egymásra is megelőző csapást mérni, ha atomtámadás veszélye fenyeget a másik fél részéről  - és ez így van már több mint 50 éve még Moszkva és Washington viszonyában is (Pláne!), nemhogy egy - elnézést - hozzájuk képest csipszar atomhatalommal szemben.

ÉK az USA legnagyobb szövetségese Ázsiában, sokan meg eszik a rizsát közben.


 
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
2 342
5 765
113
Kedves Molni...

Úgy látszik nem voltam érthető, így megpróbálom, hátha.

Mindenkinek az  a  jó pillanatnyilag, ami van, kivéve az északi népnek, de az nem tudja.

Kínának érdeke, mert

1. Láttatja, hogy ehhez képest, mi a felvilágosult Nyugat vagyunk.

2. Sakkban tartja Délt és az USA-t katonai/gazdasági vetületben.

3. Olcsó munkaerő.

Oroszoknak érdeke, mert

1. Kínának pénzbe kerül.

2. mint az előző 2. pont.

USA-nak érdeke, mert

1. Bizonyítja a világ előtt, hogy milyen jó szövetséges.

2. Mint az előző 1. pont.

3. Mert észak nem léte délnek nagyon sokba kerülne.

4. Van egy "állatkert", amire mindig lehet mutogatni (ez szemétség, de igaz)

....és még sok-sok érdek, amit nem soroltam fel.....
 

gigabiga

Active Member
2011. március 9.
686
65
28
Little.:

 

Az olcsó munkaerőt nem értem. Kínának szüksége lenne ÉK munkaerőre, vagy mi?
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 050
9 467
113
Kínának lassan annyira érdeke, mint nem érdeke. Pénzébe nem hinném, hogy sokba kerűlne, mivel nem hajlandó csak pénzért haditehnikát eladni ÉK-nak
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
14
38
Oroszország és Japán "technikai" értelemben még hadban állnak egymással, gyakorlatilag a II. Világháború még nem ért véget. Már 68 éve így van.

Észak- és Dél-Korea között is "csak" tűzszünet van pontosan 60 éve, így a hidegháború első és egyben legvéresebb háborúja sem ért még véget a papírforma szerint.

Több, mint fél évszázada egy félelmetes kardtáncot járnak egymás körül a nagyhatalmak ilyen peremfeltételek mellett a térségben.

Csak annyit említenék - bár ezt igaziból a Nagy Sakktábla topichoz illene írnom - hogy Észak-Korea egy olyan ütközőpont, ahol kikezdhető az orosz-kínai stratégiai szövetség. Ez pedig globális szinten boríthatja meg a mostani status quo-t a nagyhatalmak között.

Az olcsó koreai munkaerő és Kína, meg a nyugati multik..., mindezt úgy Kína orra előtt, hogy közben Kína nincs benne a buliban? Eléggé hihetetlen sztori lenne, én úgy tudom, hogy Dél-Korea és Kína illetve Oroszország és Dél-Korea gazdasági együttműködése nem olyan rossz. Innentől kezdve nem inkább pont fordítva van a dolog: Kína és Oroszország "közbenjárására" Észak-Korea nagy kegyesen nyitott egy gazdasági kiskaput Dél-Koreának, külön csak és kizárólag Szöulnak. Észak minek erőlködne, a világ három legerősebb katonai hatalma enélkül is életben tartja pontosan 60 éve.

Ez nem mellesleg pont jól jön a japán - dél-koreai gazdasági vetélkedésben, pici előny Koreának. A japánok nem örvendeznek azon, hogy Dél-Korea lehagyja őket lassan mindenben és ehhez Kína illetve Oroszország aktív segítséget nyújt.

(Kici és ocó 
- abból kap egy pici morzsát Korea, ami amúgy az övé. Nincs itt semmiféle Észak- meg Dél, ezt a nagyok sakkozták csak ki és tartják fent. És nem azért, hogy Koreának jó legyen, mivel Korea ketté van folyamatosan szakítva idegen nagyhatalmak érdekei miatt.)

A világ urainak (de ha így jobban tetszik: a nukleáris nagyhatalmaknak) rendezésében zajló színházat bámuljuk csak. Jól jött ez a kis nukipukkantás egyeseknek.

Dél-Korea pánikrohama:

http://hungarian.ruvr.ru/2013_02_12/Az-eszak-koreai-nuklearis-k-serlet-Szoulban-nyugodt-a-helyzet/

 

 

 

 
 

berserker

New Member
2012. augusztus 28.
5
0
1
észak korea soha nemfogja abba hagyni a kisérletezést,az utolsó emberig fog tartani hiába fenyegetik őket úgyse megy oda senki lövöldözni
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
14
38
Commandante:

 

Csak nem arra gondolsz, hogy az észak-koreai rakéták és esetleges mostani vagy majdani atomfegyverük közvetlenül és kényelmesen csak három fővárost veszélyeztet igazán: Tokió, Szöul és Peking?