Észak-Korea - mint önálló állam - semmilyen valós katonai fenyegetést nem jelent az Egyesült Államokra. Naivak ne legyünk, az USA vagy az oroszok azért néhány ICBM-et le tudnak szedni a meglévő rendszereikkel. (Kivéve az ilyen űrköveket vagy mit. 
)
Egy vagy két darab ICBM kilövése után az elhárító rendszerek gyorsan élesednek, a pályaív előrehaladásának követésével pedig rohamosan csökken a potenciális célpontok száma. Egy ICBM 20 - 30 percet repül a célpontjáig (6-10 ezer km), egy darab fej ennyi idő alatt nagy eséllyel elfogható.
Kis kitérő:
Gyerekként a haditechnika érdekelt, ahogy öregedtem, már országok és a hozzájuk tartozó haderők érdekeltek. Mivel azóta még tovább öregedtem, pont a fenti okfejtésem miatt nyergeltem át - hívjuk biztpolnak vagy akárminek - nagyobb összefüggéseiben nézni a sztorikat. Ugyanis nem egészen így súlyozódnak a dolgok a Nagy Glóbuszon, legalábbis a tapasztalt valóság erősen ezt mutatja.
ÉK atomfegyver programja egyébként fenyegetést jelent Moszkvára és Pekingre is, de nem úgy, mint Tokióra. Egy valós nukleáris csapásmérő képességgel rendelkező Észak-Korea egy atomhatalom Észak-Koreát jelent. Ez egyben pimaszabb politikát (aktívabb érdekérvényesítést) eredményez, ami kissé redukálja az oroszok vagy a kínaiak korábbi pozícióját. ÉK nyilván nem fog egyikük fejére sem nőni, de nem biztos, hogy annyira engedelmes "pincsi" marad. És ez akár még jól jöhet az USA-nak is - ezért állítom azt, hogy ők kvázi szövetségesek.
ÉK vezetése keménykedik kifelé, ez otthonra szól. DK és Japán rögtön az USA szoknyájára ül, addig sem veszekednek egymással. Ez pedig fenntartja az USA pozícióját a térségben Kínával és Oroszországgal szemben. Ugyanis az USA potenciális ellenfelei (gazdasági és vagy katonai) Kína és Oroszország. ÉK önmagában nem tétel.
Így megy ez a játék azon a bizonyos sakktáblán. (Reklám emergency!!!!!!!!!! 
)