[BIZTPOL] Észak-Korea

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 889
31 447
113
Mindenki nyugodjon meg, dőljön hátra és gondoljon valami szépre (mondjuk egy pi***ra). ÉK fejleszti a hadereját jelenleg épp nukleáris irányba, amihez szerintem semmivel sincs kevesebb joga, mint azkonak, akiknek már van atomfegyverük. És most lehet jönni azzal, hogy kiszámíthatatlan az aktuális Kim, de persze sokkal jobb egy olyan ország, ami kiszámítható és kiszámíthatóan megtámad, leigáz, megb@sz és kifoszt mi?! Szóval ha ezen túl vagyunk, akkor az ENSZ kellett valamit lépjen, megnézte mi maradt még a fiókban (mivelmár minden létező és létezhetetlen embargót ráaggattak ÉK-ra), s azt mondták, hogy 2-3 embernek befagyasztják a vagyonát. Ennél többet Kína nem hagyott volna és amúgyis közönséges rablás az ilyen, mert az mégiscsak a másik vagyona. Na mind1. A csesztetést nem lehet szó nélkül hagyni és amúgyis 60 éve "béke van", szóval valamit lépni kell, ami most az, hogy felmondják a tűzszünetet. Ettől a ponttól kezdve a hisztin kívül nem fog történni semmi, mert innen a következő lépés a gyakorlati háború lenne, ami nem kell se az ÉK-i népnek (nem mintha valaki is kérdezné őket), se az ÉK-i vezetésnek (mivel faszául elvannak a pénzükkel és a hatalmukkal), se a délieknek mert azért kapnának ők is belőle függetlenül, hogy fejlettebb a tech meg vannak támogatók, se Kínának, se az USA-nak, mivel előbb utóbb komolyan összeütköznének egy ilyen balhéban. Itt, vagyis ott, ami sokmindenkinek jó, az a hiszti. ÉK valamit kizsarolhat, Kínának van az előszobájában egy kissé hülye, de kutyája ami feltartja a betörőt ha jönne, az USA van amire hivatkozva állomásoztasson ott katonákat és DK meg Japán addigis nem egymást marják.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 519
64 568
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Kim Dzsong Un kijelölte az első célpontját
Szerintem itt két külön nagy folyamat feszül egymásnak. Az egyik az É-koreai belső helyzet. Kim Dzsong Un idejére gyakorlatilag kifújt a lufi, ez a srác már csak agg generálisokkal van körbevéve, miközben harcos nagyapja és már csak lendületből harcos faterja után neki már nemigen maradt semmiféle tehetség és világismeret. Hiába engedi meg saját magának a tájékozottságot, ez a srác már egyre jobban hasonlít saját elbutított, izolált népére, azaz ő már eleve szerény kvalitásokkal megspékelve kapta a nyakába ezt a tarthatatlan hatalmat. Mit tesz hát? Előremenekül, ahogy tud. Kis haver a sok öreg generális gyűrűjében, ahol a gyengeség látszatát is kerülni kell. Hová lehet tehát tornászni a fater és a nagyfater imázsát? Bizony az évtizedekig fenntartott hidegháborút immáron át kell vinni a valós konfrontációk világába, hogy férfiként kezeljék. A család többi tagjára nem lehet számítani, a bátyus egy fékegyelmű pornóújság rajongó, a többi testvér meg csak szimplán nem jöhet számításba.

Másik folyamat a Kína- Dél-Korea gazdasági erőviszony. Hogy jön ez ide? Nos Dél-Korea már most, önmagában kvázi egyenrangú fél Kínához és Japánhoz viszonyítva, ha nem is minden téren. Kína évtizedek óta mást se csinál, csak igyekszik konzerválni a megosztott Korea szituációt, mivel számára valódi gazdasági rémálom lenne, ha a high-tech Dél-Korea hirtelen a nyakába kapna egy rakat, marék rizsért mindenféle melót boldogan elvállaló északi rokont, nomeg a hatalmas termőterületeket. Dupla mennyiségű munkaerő, nemzetközi gyorssegélyek az újáépítéshez, felzárkóztatáshoz, nyilván az USA-ból is, fillérekért.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 981
6 004
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Kim Dzsong Un kijelölte az első célpontját
Azért az nagyon naiv gondolat, hogy a háború azért nem jó mert "kapnának belőle" - igaz nem értem hogy mit- . A háború azért nem hiányzik délnek, japánnak de még kínának sem mert teljesen destabilizálja a térséget gazdaságilag.
Teljesen hidegen hagyja őket az a pár száz katona akit esetleg elveszíthetnek mert többet nem igazán mielőtt visszabombázzák északot a középkorba (ja elnézést hisz még ott van :D )
Gondoljunk csak bele a befektetők és az árfolyamok nagyon érzékenyek a háborúkra, jó és csúnya dolgokra választásokra meg mindenre.
Valószínűleg északnak meg úgy is mindegy ha tényleg ennyire hülyék hisz ők azért eléggé ki vannak kapcsolva a világgazdaságból.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 981
6 004
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Kim Dzsong Un kijelölte az első célpontját
Azért azt se felejtsük, hogy ha bármi módon déli vezetéssel egyesülne a kér Korea az nem csak rosszat jelentene délnek.
Rengeteg lehetőséget rejtene, például a számtalan építkezés, újjáépítés meglökné a GDP.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 889
31 447
113
Mindent kapnának, az összes lehetséges háborús "jótékony" hatást: halott katonát, halott civilt, halott északi rokont, beszaró tőzsdét, meginogó gazdaságot, esetleg északi atomfegyvert ha annyira eljutnak, stb. Kell ez nekik? Nem. Kell ez bárkinek? Nem. Akkor lesz-e gyakorlati háború? Nem.
 
M

molnibalage

Guest
Kína évtizedek óta mást se csinál, csak igyekszik konzerválni a megosztott Korea szituációt, mivel számára valódi gazdasági rémálom lenne, ha a high-tech Dél-Korea hirtelen a nyakába kapna egy rakat, marék rizsért mindenféle melót boldogan elvállaló északi rokont, nomeg a hatalmas termőterületeket.

És északon mégis éhínség van... Lehet, hogy mégsem olyan hatalmasok azok a területek...?

Más. Egy másik fickóval is sikerült összehaverkodnom, Koreában szolgált 81 és 83 között, mint flightline security guard.

http://www.airforce.com/careers/detail/security-forces-specialist/

A mostani helyzet kapcsán előtörnek régi emlékei, amikor szinte folyamatosan magas készültségi szintben éltek, elmondása szerint nagyon komolyan vették a szolgálatot.
 

tallking

Member
2011. július 6.
417
3
18
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Kim Dzsong Un kijelölte az első célpontját
Észak Korea kinyírásának semmilyen hátrányos gazdasági hatása nem lenne.

A dél koreaiak már rég meg kellett volna lépjék az északi vezetés likvidálását önhatalmúlag és titokban előkészítve. AZ USA, Oroszo. és Kína pedig mondjon utána amit akarnak, háborút úgyse fognak kezdeni.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 451
14 340
113
 a bátyus egy fékegyelmű pornóújság rajongó

 

Nem csak a bátyus, ő is. Barátom Svájcban lakik és az ottani lapok sokszor írtak a trónörökösről mikor ott tanúlt. A lényeg, hogy elég butácska volt szegény és állandóan volt nála 1-2 pornóújság.

 

...mivel számára valódi gazdasági rémálom lenne, ha a high-tech Dél-Korea hirtelen a nyakába kapna egy rakat, marék rizsért mindenféle melót boldogan elvállaló északi rokont, nomeg a hatalmas termőterületeket.

 

Miért lenne az? ÉK teljes lakossága kb 24 millió, Csunking város lakossága meg 31 és ez egy világ háta mögötti porfészek, amiről nagyon kevesen hallottak. Szerintem a háborútól fél a környéken, mivel az mint többen is írják gazdaságilag destabilizálja a környéket (magyarán árt az üzletnek.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Csungking
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 075
59 134
113
a bátyus egy fékegyelmű pornóújság rajongó"

"Nem csak a bátyus, ő is."

 

Akkor küldjünk nekik egy zsák Hustlert "humanitárius segélyként", hátha megnyugszanak tőle :p
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 451
14 340
113
Szerintem már megrendelte. Nem hinném, hogy azt sújtja az embargó. Lehet az ENSZ azzal kellett volna kezdje...
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 144
19 033
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Kim Dzsong Un kijelölte az első célpontját
Egyfelől a háborút kerülné minkét fél és a nagyhatalmak. Ugyanakkor, megy a keménykedés, ami nem tudható miben végződik. A kezdeményezés feltehetően Észak kezében van, aztán a befejezés feltehetően a Dél kezében lesz. Egyébként, a Regimentben most olvasható, hogy mindkét fél tett lépéseket a másik vezetőjének likvidálására. Az északiak egy 31 fős csapatot küldtek át egykoron Pak elnök fejéért. Bukták a bulit, de 68 délit megöltek. Közülük 29 meghalt, 1 hazajutott, 1 fogságba esett. A Déli fél is igyekezett, szintén 31 főt, éppen bűnözőt képeztek ki, akik nem kerültek bevetésre Délen, mert fellázadtak és ezért megölték őket. Érdemesebb a Regimentben elolvasni, tanulságos cikkek.
 

amanitin

Member
2011. május 18.
54
3
6
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Kim Dzsong Un kijelölte az első célpontját
"Észak Korea kinyírásának semmilyen hátrányos gazdasági hatása nem lenne. "

leszámítva a tizenötmillió totál versenyképtelen észak-koreai munkaerőt, ami rászakadna a dél-koreai szociális rendszerre. Amitől az beomlik a fenébe, továbbegyenlő országos szintű zavargások, ha nem polgárháború, és azonnal milliós nagyságrendű menekült a kínai határon.

"Kína pedig mondjon utána amit akarnak, háborút úgyse fognak kezdeni."

szerintem erre van egy elég eklatáns ellenpélda.
 

sipeti

New Member
2013. március 12.
3
0
1
Ez az ember sztem csak próbálja a határokat feszegetni. Nagyon is tisztában van azzal a ténnyel, hogy ha elindítja a lavinát, akkor őt is betemeti a hó...
Hogyha az ideológia ennyire fontos lenne nekik, akkor már itt régen háború lett volna. A fekete piacon sok mindent be tudtak volna szerezni pl az orosz elvtársaktól. Egyik félnek sem hiányzik most egy háború. A keménykedés meg nem kerül semmibe, így marad a "szájkarate", a "duma" :) 
Itt egyedül a renegát tábornokoktól, meg a fanatikusoktól kell félni, akik nem riadnak vissza semmitől sem.
 

tallking

Member
2011. július 6.
417
3
18
Különleges alakulatokkal nehéz likvidálni, a Dudajev példához hasonló légibombás rajtaütés lenne a legjobb megoldás. és igenis ki kellene nyírní függetlenül attól, hogy csak szájkaratézik vagy sem.
 

omega

Member
2011. december 9.
35
2
8
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Kim Dzsong Un kijelölte az első célpontját
Érdekes olvasni a kommenteket, jól előjön a cowboy mentalitás - a gonoszokat lelőjük és szép az élet - de a Nagy Sakktáblán mások a szabályok !
A háború senkinek sem jó ! Nem is lesz ! Kínának is szükséges van egy gonoszra akit elővehet ha például épp olajban gazdag szigetekre akarja rátenni a sárga kezét !
Az ifjú vezér - elemzők szerint - azért rágott be , mert az ENSZ szavazáson a barátai is ellene voksoltak !! Ettől mindenki frusztrált lenne és csúnyákat mondana ! Ebből háború nem lesz. Talán majd akkor ha készen lesz elegendő atomtöltet ........
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 609
15 802
113
Az ifjú Kim mögött álló erők akkor koppannak egy nagyon nagyot, amikor a dél-koreai külügyér elballag Pekingbe és azt találja mondani a kínai kollégájának, hogy

mi: támogatjuk Kína követelését a Paracel-szigetekre és a Japán elleni szigetvitában. Támogatjuk továbbá Tajvan újraegyesítését az anyaországgal és az Indiával szembeni vitájában.

kérjük: rúgják seggbe az északi vezetést és a két ország integrációjában zsíros részt kapnak kínai cégek is.

Nos, másnap már Kim sem élne. Meg néhány mögötte álló sem.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 609
15 802
113
.... az is igaz, hogy a déli külügyér gépe "véletlenül" lezuhanna Peking felé, ugyanis a fenti scenárió többek között nem érdeke az USÁ-nak sem és még néhány hatalmi központnak sem, többek között az IMF-nek sem, mert Ázsiában olyan pénzügyi központ jönne létre, amely lenyelné keresztben az IMF-et.... 
 
M

molnibalage

Guest
Littlejohn said
.... az is igaz, hogy a déli külügyér gépe "véletlenül" lezuhanna Peking felé, ugyanis a fenti scenárió többek között nem érdeke az USÁ-nak sem és még néhány hatalmi központnak sem, többek között az IMF-nek sem, mert Ázsiában olyan pénzügyi központ jönne létre, amely lenyelné keresztben az IMF-et.... 
Akkor a kínai külügyér megy Szöulba. :)