[BIZTPOL] Irán

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 544
14 284
113
6046156_1000.jpg

nekem a full kamu érzetem van

• Tetszik
Reactions: formosa1

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 189
14 433
113

Kíváncsiságból: Miért?

Nekem kb: 50-es/60-as évek szintjének tűnik (külsőleg!), fém (valószínűleg acél)rakétatest, réginek tűnő (koppintott orosz/kínai/Észak-koreai/hazai->IRÁN-i)szervó kontrukciók, szinte bárki tudja tudja gyártani (Afrikát kivéve).

U.I.: Tömeges/túlterheléses használattal sikeres is lehet, sikeres alkalmazás "napjainkban": huszik...

.

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 544
14 284
113
Kíváncsiságból: Miért?

Nekem kb: 50-es/60-as évek szintjének tűnik (külsőleg!), fém (valószínűleg acél)rakétatest, réginek tűnő (koppintott orosz/kínai/Észak-koreai/hazai->IRÁN-i)szervó kontrukciók, szinte bárki tudja tudja gyártani (Afrikát kivéve).

U.I.: Tömeges/túlterheléses használattal sikeres is lehet, sikeres alkalmazás "napjainkban": huszik...

.
Az első piros kormánylapátok mintha rétegelt lemezből lennének ezért. mig a hátsó penge lemez él letöréssel elől meg ez a tákolmány letörés nélkül.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 189
14 433
113
Az első piros kormánylapátok mintha rétegelt lemezből lennének ezért. mig a hátsó penge lemez él letöréssel elől meg ez a tákolmány letörés nélkül.

Majdnem...
...vagy nemtom'.

Nekem a hátsó "lemezek" vezérlés nélküli stabilizátornak tűnnek.
A piros --elöl-- pedig egy védő-tok, az elől lévő "késpenge"-vezérsíkok védelmére a szállítás alatt.

DE: "A tévedés jogát fenntartom magamnak, stb, stb..." ;)

.

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 544
14 284
113
Majdnem...
...vagy nemtom'.

Nekem a hátsó "lemezek" vezérlés nélküli stabilizátornak tűnnek.
A piros --elöl-- pedig egy védő-tok, az elől lévő "késpenge"-vezérsíkok védelmére a szállítás alatt.

DE: "A tévedés jogát fenntartom magamnak, stb, stb..." ;)

.
igy ok ha az a védőtokja szállításhoz igy érthető a gagyisága

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 704
17 414
113
Végre sikerült

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Már volt egy sikeres indítása a Qased rakétának még 2020ból.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Sőt megerősítették, hogy az akkor pályára állított Noor műhold még mindíg működik!
A mai indítású Noor2 műhold 495 x 513 km x 58.3 inklanációs pályára àllt.

W

Wilson

Guest
Oszdd meg velünk, hogy
--"Wikipedia: ...Hatalmas fosszilis tüzelőanyag-tartalékokkal rendelkezik; a világ egyik legnagyobb földgáz- és kőolajkészletével."--,
a --világ legnagyobb olaj és földgázkészletével-- "nyomorgó", 40 éve embargózott Irán-bam milyen az élet.

Netflix, HULU és egyebek nélkül! :oops: ...nyomor!!!
Mennyivel jobb a Mennyei Eu-ban Romániának, Bulgáriának, akik pár évtizedes EU-s "segítség után nem érik el a 40 éve kb. világ-szankciózott" Irán szintjét.

Tedd be nekünk --légy szives-- a tartalomhoz illő topikba!!!

U.I.:

Rá "tappantottál" a (amcsi-)lényegre! :(

.
2018-as cikk azóta a covid miatt nem lett jobb a helyzet....
Örültem ,hogy segítethettem tágítani a világképedet.....:)

• Tetszik

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 189
14 433
113

Én is segítek, akkoriban próbálta Szaud-Arábia eljátszani Irán ellen azt az "Olaj fegyvert" --Olaj-árat a béka-s*gg* alá lerobbantó világpiaci taktikát--, amivel Reagen elnök kihúzta az oroszok alól a háborús fegyverkezés finanszírozását és emiatta gazdasági ok miatt utána összeomlott a SzU/Keleti Világrend!!!

Nos, ezt játssza újra Szaúd-Arábia --amcsi engedéllyel, az elő miatti hálájuk jeleként--, de ezeknek ára van:
Ezért omlott össze az amcsi pala-gáz ipar, az oroszoknak ismét nem tett jót, és természetesen Iránnak sem, hisz ellene lett bevetve az újra "olaj-fegyver". Ezért volt az általad idézett zavargás-hullám Iránban.

Na ez a fegyver mondott most "csütörtököt"...

Újra sokszoros profit az orosz, iráni, venezuelai --és egyébként a norvég és angol (Északi-tengeri)-- olajon gázon!
...jut eszembe: az amcsin is! Az EU-meg... :oops:

"Örültem ,hogy segíthettem tágítani a világképedet.....
:)
"

.

• Vicces
W

Wilson

Guest
Én is segítek, akkoriban próbálta Szaud-Arábia eljátszani Irán ellen azt az "Olaj fegyvert" --Olaj-árat a béka-s*gg* alá lerobbantó világpiaci taktikát--, amivel Reagen elnök kihúzta az oroszok alól a háborús fegyverkezés finanszírozását és emiatta gazdasági ok miatt utána összeomlott a SzU/Keleti Világrend!!!

Nos, ezt játssza újra Szaúd-Arábia --amcsi engedéllyel, az elő miatti hálájuk jeleként--, de ezeknek ára van:
Ezért omlott össze az amcsi pala-gáz ipar, az oroszoknak ismét nem tett jót, és természetesen Iránnak sem, hisz ellene lett bevetve az újra "olaj-fegyver". Ezért volt az általad idézett zavargás-hullám Iránban.

Na ez a fegyver mondott most "csütörtököt"...

Újra sokszoros profit az orosz, iráni, venezuelai --és egyébként a norvég és angol (Északi-tengeri)-- olajon gázon!
...jut eszembe: az amcsin is! Az EU-meg... :oops:

"Örültem ,hogy segíthettem tágítani a világképedet.....
:)
"

.
Ugye tudod, hogy a hozzászólásod azt mutatja, hogy nem olvastad el az általam belinkelt cikket...

• Tetszik

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 387
8 959
113

Külön ad egyfajta "diszkrét bájat" a dolognak, hogy pont az USA ekézi Iránt, hogy mire költi a pénzét meg mire nem (katonai kiadások). Amikor ugye pont az USA borította lángba több közvetlen szomszédját is - pl. Irak -ot (többször is), Afganisztánt (két évtizeden át) avagy a környékről még Szíria is említést érdemelhet. A szomszédos országok tekintetében instabilitásra példa lehet a folyamatos "befagyott konfliktus" státuszában (ami időnként felforrósodik) leledző Karabah-azeri helyzet is (igaz, az utolsó háború a cikk utáni). Ugye az USA támogatásával ráadásul komoly szankciókkal sújtják az országot (na ennyit az iráni népért történő aggódásról) ...

Mindezt úgy, hogy pont az USA is folyamatosan fenyegeti katonailag, e mellett még Izrael (bombázásokkal) meg az emlegetett Szaúdi "kapcsolat" sem teljesen felhőtlen. Hab a tortán a "baráti" Pakisztán még mint szomszéd ...

Namost mindezen körülmények mellett egy ország mer a védelmi szektorára is költeni. Hallatlan ...

W

Wilson

Guest
Külön ad egyfajta "diszkrét bájat" a dolognak, hogy pont az USA ekézi Iránt, hogy mire költi a pénzét meg mire nem (katonai kiadások). Amikor ugye pont az USA borította lángba több közvetlen szomszédját is - pl. Irak -ot (többször is), Afganisztánt (két évtizeden át) avagy a környékről még Szíria is említést érdemelhet. A szomszédos országok tekintetében instabilitásra példa lehet a folyamatos "befagyott konfliktus" státuszában (ami időnként felforrósodik) leledző Karabah-azeri helyzet is (igaz, az utolsó háború a cikk utáni). Ugye az USA támogatásával ráadásul komoly szankciókkal sújtják az országot (na ennyit az iráni népért történő aggódásról) ...

Mindezt úgy, hogy pont az USA is folyamatosan fenyegeti katonailag, e mellett még Izrael (bombázásokkal) meg az emlegetett Szaúdi "kapcsolat" sem teljesen felhőtlen. Hab a tortán a "baráti" Pakisztán még mint szomszéd ...

Namost mindezen körülmények mellett egy ország mer a védelmi szektorára is költeni. Hallatlan ...
Ebben egyetértek veled,de konkrétan ezzel kapcsolatban az iráni életszínvonalról volt szó az oroszokat ért szankció tükrében...

• Tetszik
Reactions: formosa1 and dkes

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 797
86 015
113
Irán rakétacsapást ( Fath-110)hajtott végre amerikai és a koalíciós erők objektumai ellen az iraki Erbilben.

Több rakéta zuhant az Egyesült Államok főkonzulátusának épülete közelében az észak-iraki Erbil városában. Erről az Iraki Nemzeti Hírügynökség számolt be vasárnap este.

Elmondása szerint a mai napig legalább három robbanás dördült a városban, riasztó szirénák szólalnak meg. Emellett az iraki Kurd Autonóm Terület fővárosának nemzetközi repülőtere felfüggesztette a munkát, a polgári légi forgalmat leállították a térségben.

Amint azt Erbil kormányzója, Omed Khoshnav pontosította, senki sem sérült meg a városban történt rakétatámadásban. Károkról sem érkezett jelentés. A helyi hatóságok vizsgálatot indítottak az eset miatt.

Az incidens kapcsán a bagdadi amerikai nagykövetség megerősítette a biztonságát, és teljesen lezárta a diplomáciai képviselet területét.

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 685
2 294
113
Irán rakétacsapást ( Fath-110)hajtott végre amerikai és a koalíciós erők objektumai ellen az iraki Erbilben.

Több rakéta zuhant az Egyesült Államok főkonzulátusának épülete közelében az észak-iraki Erbil városában. Erről az Iraki Nemzeti Hírügynökség számolt be vasárnap este.

Elmondása szerint a mai napig legalább három robbanás dördült a városban, riasztó szirénák szólalnak meg. Emellett az iraki Kurd Autonóm Terület fővárosának nemzetközi repülőtere felfüggesztette a munkát, a polgári légi forgalmat leállították a térségben.

Amint azt Erbil kormányzója, Omed Khoshnav pontosította, senki sem sérült meg a városban történt rakétatámadásban. Károkról sem érkezett jelentés. A helyi hatóságok vizsgálatot indítottak az eset miatt.

Az incidens kapcsán a bagdadi amerikai nagykövetség megerősítette a biztonságát, és teljesen lezárta a diplomáciai képviselet területét.
Hát célozni még mindig nem tudnak, ez így annyit ér mint egy meleg fing.

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 351
11 246
113
Hát célozni még mindig nem tudnak, ez így annyit ér mint egy meleg fing.
Szerintem ez kb. ugyanolyan volt, mint pár éve Suleimani megölése után, beígérték a bosszút, de olyat kellett csinálni, amivel nagyon nem haragítják meg az amcsikat, nehogy komolyabb ellencsapást váltsanak ki. Otthon közhírré tehetik, hogy elégtételt vettek, nemzetközi szinten viszont senkit nem ingereltek fel nagyon.

• Tetszik
  • Hűha
Reactions: formosa1 and omae