Izé, Saudi Arabia spanoskodna Iránnal....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A darabolós gyilkos visszaszól.Izé, Saudi Arabia spanoskodna Iránnal....
Mit mondott? Hogí neki jó 0 200 $os olaj?Izé, Saudi Arabia spanoskodna Iránnal....
nekem a full kamu érzetem van
Az első piros kormánylapátok mintha rétegelt lemezből lennének ezért. mig a hátsó penge lemez él letöréssel elől meg ez a tákolmány letörés nélkül.Kíváncsiságból: Miért?
Nekem kb: 50-es/60-as évek szintjének tűnik (külsőleg!), fém (valószínűleg acél)rakétatest, réginek tűnő (koppintott orosz/kínai/Észak-koreai/hazai->IRÁN-i)szervó kontrukciók, szinte bárki tudja tudja gyártani (Afrikát kivéve).
U.I.: Tömeges/túlterheléses használattal sikeres is lehet, sikeres alkalmazás "napjainkban": huszik...
.
Az első piros kormánylapátok mintha rétegelt lemezből lennének ezért. mig a hátsó penge lemez él letöréssel elől meg ez a tákolmány letörés nélkül.
igy ok ha az a védőtokja szállításhoz igy érthető a gagyiságaMajdnem...
...vagy nemtom'.
Nekem a hátsó "lemezek" vezérlés nélküli stabilizátornak tűnnek.
A piros --elöl-- pedig egy védő-tok, az elől lévő "késpenge"-vezérsíkok védelmére a szállítás alatt.
DE: "A tévedés jogát fenntartom magamnak, stb, stb..."
.
Már volt egy sikeres indítása a Qased rakétának még 2020ból.
2018-as cikk azóta a covid miatt nem lett jobb a helyzet....Oszdd meg velünk, hogy
--"Wikipedia: ...Hatalmas fosszilis tüzelőanyag-tartalékokkal rendelkezik; a világ egyik legnagyobb földgáz- és kőolajkészletével."--,
a --világ legnagyobb olaj és földgázkészletével-- "nyomorgó", 40 éve embargózott Irán-bam milyen az élet.
Netflix, HULU és egyebek nélkül! ...nyomor!!!
Mennyivel jobb a Mennyei Eu-ban Romániának, Bulgáriának, akik pár évtizedes EU-s "segítség után nem érik el a 40 éve kb. világ-szankciózott" Irán szintjét.
Tedd be nekünk --légy szives-- a tartalomhoz illő topikba!!!
U.I.:
Rá "tappantottál" a (amcsi-)lényegre!
.
2018-as cikk azóta a covid miatt nem lett jobb a helyzet....
Örültem ,hogy segítethettem tágítani a világképedet.....
Súlyos okok állnak az iráni elégedetlenség hátterében
Már a tíz évvel ezelőtti életszínvonalat sem érik el a közép-keleti országban.www.origo.hu
Ugye tudod, hogy a hozzászólásod azt mutatja, hogy nem olvastad el az általam belinkelt cikket...Én is segítek, akkoriban próbálta Szaud-Arábia eljátszani Irán ellen azt az "Olaj fegyvert" --Olaj-árat a béka-s*gg* alá lerobbantó világpiaci taktikát--, amivel Reagen elnök kihúzta az oroszok alól a háborús fegyverkezés finanszírozását és emiatta gazdasági ok miatt utána összeomlott a SzU/Keleti Világrend!!!
Nos, ezt játssza újra Szaúd-Arábia --amcsi engedéllyel, az elő miatti hálájuk jeleként--, de ezeknek ára van:
Ezért omlott össze az amcsi pala-gáz ipar, az oroszoknak ismét nem tett jót, és természetesen Iránnak sem, hisz ellene lett bevetve az újra "olaj-fegyver". Ezért volt az általad idézett zavargás-hullám Iránban.
Na ez a fegyver mondott most "csütörtököt"...
Újra sokszoros profit az orosz, iráni, venezuelai --és egyébként a norvég és angol (Északi-tengeri)-- olajon gázon!
...jut eszembe: az amcsin is! Az EU-meg...
"Örültem ,hogy segíthettem tágítani a világképedet....."
.
2018-as cikk azóta a covid miatt nem lett jobb a helyzet....
Örültem ,hogy segítethettem tágítani a világképedet.....
Súlyos okok állnak az iráni elégedetlenség hátterében
Már a tíz évvel ezelőtti életszínvonalat sem érik el a közép-keleti országban.www.origo.hu
Ebben egyetértek veled,de konkrétan ezzel kapcsolatban az iráni életszínvonalról volt szó az oroszokat ért szankció tükrében...Külön ad egyfajta "diszkrét bájat" a dolognak, hogy pont az USA ekézi Iránt, hogy mire költi a pénzét meg mire nem (katonai kiadások). Amikor ugye pont az USA borította lángba több közvetlen szomszédját is - pl. Irak -ot (többször is), Afganisztánt (két évtizeden át) avagy a környékről még Szíria is említést érdemelhet. A szomszédos országok tekintetében instabilitásra példa lehet a folyamatos "befagyott konfliktus" státuszában (ami időnként felforrósodik) leledző Karabah-azeri helyzet is (igaz, az utolsó háború a cikk utáni). Ugye az USA támogatásával ráadásul komoly szankciókkal sújtják az országot (na ennyit az iráni népért történő aggódásról) ...
Mindezt úgy, hogy pont az USA is folyamatosan fenyegeti katonailag, e mellett még Izrael (bombázásokkal) meg az emlegetett Szaúdi "kapcsolat" sem teljesen felhőtlen. Hab a tortán a "baráti" Pakisztán még mint szomszéd ...
Namost mindezen körülmények mellett egy ország mer a védelmi szektorára is költeni. Hallatlan ...
Hát célozni még mindig nem tudnak, ez így annyit ér mint egy meleg fing.Irán rakétacsapást ( Fath-110)hajtott végre amerikai és a koalíciós erők objektumai ellen az iraki Erbilben.
VK | VK
vk.com
VK | VK
vk.com
VK | VK
vk.com
VK | VK
vk.com
Több rakéta zuhant az Egyesült Államok főkonzulátusának épülete közelében az észak-iraki Erbil városában. Erről az Iraki Nemzeti Hírügynökség számolt be vasárnap este.
Elmondása szerint a mai napig legalább három robbanás dördült a városban, riasztó szirénák szólalnak meg. Emellett az iraki Kurd Autonóm Terület fővárosának nemzetközi repülőtere felfüggesztette a munkát, a polgári légi forgalmat leállították a térségben.
Amint azt Erbil kormányzója, Omed Khoshnav pontosította, senki sem sérült meg a városban történt rakétatámadásban. Károkról sem érkezett jelentés. A helyi hatóságok vizsgálatot indítottak az eset miatt.
Az incidens kapcsán a bagdadi amerikai nagykövetség megerősítette a biztonságát, és teljesen lezárta a diplomáciai képviselet területét.
Szerintem ez kb. ugyanolyan volt, mint pár éve Suleimani megölése után, beígérték a bosszút, de olyat kellett csinálni, amivel nagyon nem haragítják meg az amcsikat, nehogy komolyabb ellencsapást váltsanak ki. Otthon közhírré tehetik, hogy elégtételt vettek, nemzetközi szinten viszont senkit nem ingereltek fel nagyon.Hát célozni még mindig nem tudnak, ez így annyit ér mint egy meleg fing.