Aha...
Most meggyőztél. Ja, nem...
Minden iránból a vallási őrület kitörése és a véres belső leszámolások elől az egész világba emigrált iráninak ez a véleménye, ugye ? Semmi elnyomás, bebörtönzés, leszámolás nem történt a fényességes vallási fanatikus ajatollah hatalomátvétele után, ugye ? Sőőőt vallási politikai üldöztetés sincs a mai napig iránban, ugye ? (nem zsidókról beszélek hanem más népcsoportokról és vallásokról !!!) Ezek mind gonosz hamis vádak persze...
Jól van na, ígérem hogy nem zavarlak tovább a "szerecsen mosdatásban", hiszen minden iránnak a világ által felrótt vádjai hamisak, és hát az iráni vallási fanatizmus csak egy ártatlan fehér bárány, amire megpróbál mindenki minden rosszat ráfogni. Én meg ha elég bizonyíték lesz rá hogy egy angyalok átírom a Leonidas nick nevem Hamupipőkére vezeklés képpen. Így rendben van ?
Én nem meggyőzni akartam senkit sem. Egészen egyszerűen ezek az "egybites rage -elések" nem vezetnek sehova a dolgok megértésével kapcsolatban. Gondolom az megvan. hogy maga a "fanatikus ajatollah" is azeri származású és nem perzsa? Avagy az emlegetett 8 éves háború folyamán rengeteg szunnita kurd meg arab harcolt az irániak oldalán? Sőt az ezek elleni "elnyomás, bebörtönzés, leszámolás" tekintetében sem Irán járt az élen finoman fogalmazva, hanem más országok?
Aztán a nyugati világban vagy bárhol máshol valóban az iráni emigránsokkal vannak teli? Pedig egy több, mint 80 milliós - úgy egyébként hullává szankciózott - országról beszélünk. Avagy pl. török, kurd, szíriai, iraki, palesztin, libanoniból stb. van sokkal több? Akár egyenként is?
Irán a más vallásúakkal és népcsortúakkal szemben a közel-keleti koordinátarendszerben kifejezetten liberális. Nézz meg pár videót Teheránról vagy nagyobb városokról - csodát fogsz látni. Mosdat a bánat szerecseneket - ugyanakkor tudomásul illene venni, hogy olyanok, hogy "fehér bárányok" a Közel-Kelet -en nem(/sem) léteznek. Igen, tudom Ők most "lator állam" és ilyenformán illene gyűlölni Őket - no meg fekete-fehérben látni mindent.
Azt hiszem a "fanatizmus" versenyszámban az ajatollah -nak esélye sem lenne sokakkal szemben ...