1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Biztpol] Kína

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - weasel007 által indítva @ 2012. január 14..

 1. altx

  altx Well-Known Member

 2. Python

  Python Well-Known Member

  Szakértők szerint az Egészségügyi Világszervezet hibát követ el azzal, hogy túlságosan nagyra értékeli Kína erőfeszítéseit a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. Úgy tűnik, a szervezet a tudomány és egy szuperhatalom elvárásai között őrlődik.
  Koronavírus: ki a felelős a járványért?
   
 3. altx

  altx Well-Known Member

  Na mar ezzel is elindultak a csalasok...nem sok ido kellett hozza...

  Csalók az Egészségügyi Világszervezet, a WHO nevében telefonon próbálnak pénzt kicsalni jóhiszemű emberektől – olvasható a police.hu oldalán.

  A rendőrség eddig két bejelentést kapott, arról, hogy egy gépinek tűnő hang a WHO nevében tájékoztatást ad az új koronavírussal kapcsolatban, egyben felkínálja, hogy a készülék 1-es gombjának megnyomásával, bizonyos összegért megrendelhető egy „megfelelő védettséget nyújtó maszk- és fertőtlenítőszer” csomag.
  https://hvg.hu/itthon/20200212_Csalok_a_koronavirusra_hivatkozva_probaltak_penzhez_jutni
   
 4. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200207/bemondtak-nyarra-elmulhat-a-koronavirus-jarvany-415155

  Eléggé kincstári optimizmusnak tűnik. Mindenesetre reménykedjünk, mert ha nem fog a vírus a jó időtől varázsütésre elgyengyülni, akkor elég komoly dolgok várhatók. A rendszeres Kína-fikázás ellenére nem vagyok róla meggyőzve, hogy akár nálunk de akár Nyugaton hatékonyabban tudnák megfékezni a járványt.
  A vírus lappangási ideje is bizonytalan, mondanak 5 naptól a karantén két heténél akár hosszabbat is. Az intézkedések elégtelenek, senkit sem kellene beengedni, aki Kínában járt a járvány kitörése óta, de igazából más délkelet-ázsiai országokban jártakat sem, lásd Szingapúrból vitték be Angliába. Biztosra vehető, hogy százával, ezrével jöttek és jönnek a még tünetmentes fertőzöttek Európába és Magyarországra is (holdújévről visszatért itt élő kínaiak). A lappangási idő után először influenzának fogják hinni sokan, főleg, hogy influenzajárvány van éppen. Aztán jönnek majd a tüdőgyulladás tünetei, a kórházakat ezrével fogják ellepni a fertőzöttek, majd a kínaihoz hasonlóan exponenciálisan nőnek majd a számok. Az első európai halálesetek feltehetően 1-2 hónap múlva várhatók, majd azok is elkezdenek exponenciálisan növekedni, összeomlasztva az egészségügyi rendszert. A tüdőgyulladásig eljutottak közül nagyon kevesen gyógyulnak fel, nem lesz annyi intenzív ágy és egészségügyi személyzet. Azokra, akik már köhögnek valószínűleg keresztet kell majd vetni, menthetetlenek, bár 1-4 hétig szenvednek majd, mielőtt belehalnak. Sokan nem jutnak el a kórházig sem, vagy nem akarnak majd kórházba menni. Azokat majd a lakásokból meg az utcákról fogják összeszedni a védőruhás csapatok, illetve már inkább csak a holttesteket, mint Kínában.
   
 5. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Szóval, lehet hogy nyárra elmúlik, csak nem egészen úgy... hanem mert addigra "kiseperte" a világot, bár eltarthat tovább is. A spanyolnátha egyesek szerint a világ akkori lakosságának 10%-át is megölhette, akár 100 millió embert. A várható halálozási arány a koronavírus esetében sem tűnik jobbnak, a fertőzőképessége sem tűnik rosszabbnak. Lehet hogy Bill Gates állítólagos Event 201 becslése kissé optimista volt.

  http://www.antalffy-tibor.hu/3098-nincs-jo-hirem
   
 6. Python

  Python Well-Known Member

  Mintha csak egy katasztrófafilmet néznénk: nagyjából 2500 utas és a személyzet 1000 tagja tölti karanténban, szigorú előírások mellett napjait a Diamond Princess óceánjárón az új koronavírus miatt. Kínán kívül a lezárt hajón regisztrálták a legtöbb megbetegedést, eddig közel 180 ember kapta el a vírust. Lehet, hogy a karanténnal csak tetézték a bajt?
  Koronavírus: megállíthatatlan lehet a járvány a lezárt óceánjárón

  Az utóbbi napokban már úgy tűnt, hogy a kínai koronavírus-járvány mintha lendületet veszítene. Folyamatosan csökkent az új fertőzöttek, illetve a 24 óra alatt elhunytak száma. Erre ma reggel hideg zuhanyként érte a járvány gyors elvonulásában reménykedőket, amikor azt kellett látniuk, hogy az új fertőzöttek száma szinte kilőtt, és a sokszorosa volt a korábban megszokottnak. Emellett tegnap a halottak száma is rekordot döntött:
  Mitől sokszorozódott meg hirtelen az új koronavírus-fertőzöttek száma?
   
 7. Python

  Python Well-Known Member

 8. blogen

  blogen Well-Known Member

  Kezdhetünk egy kicsit optimistábbak lenni. Úgy tűnik a Kínán kívüli terjedés egyelőre kézben tartott folyamat. Ha így marad, akkor úgy végződik ez, mint a SARS esete, ami alapvetően Kínában pusztított, míg máshol csak epizodikusan volt jelen. Ha nem, akkor ugyanaz lesz felénk is, mint Kínában, csak nagyobb a fáziskésés. Ha mondjuk két hete tíz pont volt a pesszimizmusom, akkor most már csak kilenc. Tömören: nagyon szar a helyzet, úgy néz ki nagyon rácseszünk mi is, ahogy mindenki a bolygón, de most már talán egy nagyon kis esély van rá, hogy mégse.
   
 9. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

  Ez nagyon nem megnyugtató.
  Kezdünk olyanok lenni, mint a béka a kondérban, amikor hevítik a vizet.
  Minden nap csepeg a negatív infó:
  Lappangási idő 7 nap.. 14 nap ... 22 nap.
  Fertőz: cseppfertőzés... bélrendszeren át.. x napig gazdatest nélkül is életképes....
   
 10. altx

  altx Well-Known Member

  ugylatszik itt mindenki elfelejti hogy a spanyol natha a vilaghaboru vegen es utana pusztitott... nagy volt ez ehseg, az emberek imunrendszere elgyengult, nem volt rendesen kaja, nem volt rendesen tisztalkodas, nem volt nagyabbol semmi...es meg az orvostudomany is sokkal kevesebbet tudot mint most...akoriban meg azt sem tudtak hogy mi okoza a bajt, virus vagy bakterium. egy mai laboratoriumot almodni sem birtak.

  ahoz hogy egy virus tenyleg hatalmas kart okozzon, elote kellene hogy legyen valami nagyobb balhe a vilagon, egy nagy katasztrofa, hogy az emberek szervezete, orszagok kapacitasai legyenguljenek egeszen...
   
  zeal likes this.
 11. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  A karanténnak nem az a célja, hogy a karanténba zártak ne betegedjenek meg, hanem hogy ne tudjanak a karanténon kívül fertőzni. A régi időkben is így volt, akiket bezártak, azok a sorsukra hagyták. Ha már mindenki vagy meghalt vagy nem volt beteg, akkor feloldották. Persze a japók találhatnának valami humánusabb megoldást, talán meg lehetne engedni kikötni egy kis szigeten a hajót és ott egymástól is jobban elkülöníthetnék őket...
   
  tindalos likes this.
 12. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

  A spanyolnáthát sokan lenézik.
  Régebben olvastam, hogy egy usa katonai bázison 1,5 nap (!) alatt a 800+ fő 80% -a .......
  Ennyit erről.
   
 13. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

  http://www.antalffy-tibor.hu/3098-nincs-jo-hirem
  Ez érdekes:
  "Az oltások meg egész egyszerűen csak bullshit, fake az egész, a cégek bekamuzzák a tőzsdei eredményért. Egyenlőre egy tutira működő teszt sincs ellene, nemhogy oltás, laikus ész ugye!
  A teszthez is tudni kellene hol koncentrálódik, hogyan támad, milyen immunválaszt vált ki stb. De még ez sem megy de azért oltás hogyne.
  Az oltást különben is előtte kell beadni, lehet hónapokkal a fertőződés előtt. Legyártásra sincs idő nemhogy kifejleszteni."
   
 14. altx

  altx Well-Known Member

  ha ez is olyan durva lenne akor azon az hajon 3700bol nem 200 beteg lenne 10 nap alatt hanem 3000...abbol meg mar valami 300-400 halott...

  amugy meg kitudja..egyik japan orvos is elkapta aki az utasokat nezte, es rajta tan volt vmi maszk es felszereles..https://www.japantimes.co.jp/news/2...-health/concern-medical-staff-japan-covid-19/
   
 15. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

 16. Python

  Python Well-Known Member

  A politikailag félrekezelt járvány megrengette a kommunista párt hitelét, ezért a napokban propagandahadjárat indult. Több korábbi járvány esetében is a leleplező orvosok őrizetbevétellel, száműzetéssel, illetve életükkel fizettek tettükért.
  Kínai járványok – ledarálta a rezsim a leleplező orvosokat
   
 17. Python

  Python Well-Known Member

  A japán hatóságok csütörtökön újabb 44 igazolt koronovírus-megbetegedést jelentettek a japán partoknál veszteglő, karantén alá vont Diamond Princess szállodahajóról. Ezzel 219-re nőtt azoknak a száma, akik biztosan elkapták a vírust a Diamond Princess-en: Kínán kívül sehol a világon nincs ekkora góc, mint ezen a szerencsétlenül járt hajón. A fedélzeten rekedt több mint 3700 ember közül a médiafigyelem eleinte az utasokra irányult, akik a világ minden tájáról pihenni, szórakozni, kikapcsolódni érkeztek a hajóra, és most a szűkös kabinokban, vérmérséklettől függően unatkozva, a félelem szorításában vagy éppen vidámságot erőltetve magukra töltik a napjaikat.
  Lassan úrrá lett a félelem a személyzeten
   
 18. Python

  Python Well-Known Member

 19. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Sajnálatos, de akkor sem szabad hagyni nekik kikötni sehol. Ha véletlenül eszükbe is jutna fellázadni és megpróbálni kikötni, mozgásképtelenné kell tenni akár erőszakkal is a hajót.
  Segíteni lehet orvosi meg élelmiszercsomagok ledobásával a fedélzetre de bizony vagy 2,5-3 hónapig a tengeren kell maradniuk, de lehet akár fél évig is. Nem szabad majd a rinyáló jogvédőkre hallgatni. Maximum őket is átdobni a fedélzetre.
   
  laiki, csibeszke and tindalos like this.
 20. Python

  Python Well-Known Member

Ezen oldal megosztása