1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. ladagrant

  ladagrant Active Member

  A lengyelek jöttek ki a legjobban a posztkommunista korszakból. Nem fogsz megingatni tapasztalataimban, mert a budapesti vezetést helikopternek képzeled.
  Ők Európa biztonságának a zászlóvivői, míg mi... na minket mindenki utál. 10 éve jobb volt nekünk.
   
 2. koppany

  koppany Well-Known Member

  Isten őriz hogy megingassam az álomvilágodat.
  "míg mi... na minket mindenki utál" kik, név szerint?
  "10 éve jobb volt nekünk" erre nehéz lenne röhögés nélkül válaszolni.
  Pontosan azt teszi a kormányunk amit kell, szépen ellavírozgat ebben a posványban.
   
  blitzkrieg, anonim999, arcas and 11 others like this.
 3. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Ja 25 milliárd dollár hitel eltapsolva semmire, közben 7% gazdasági visszaesés, káoszkormányzás, tünetők szétverése rendszeresen, a nép meg örüljön hogy kap akciós csirkefarhátat így lesz heti 1x hús az asztalon....mennyivel jobb is volt.....

  Azért ma ennél sokkal jobb ma a helyzet. Hülyeséget ne írjál már, az mond ilyet, aki az akkori kormánnyal karöltve lopott, vagy nem is élt még (kb óvodás), vagy elmegyógyintézetbe való.
   
 4. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  És miert utalnak minket és kik? Az ukranok romanok mert kiallunk az ottani magyarokért? A franciák? Mert nem akarunk migransokat? Az usa mert nem tőlük veszünk fegyvert?
   
  blitzkrieg likes this.
 5. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  A lengyelek europa biztonsaganak zaszlovivői? Miert? Csak mert folyanatosan huzd meg ereszd meg-et jatszanak az oroszokkal, europa totalis oroszok altali lerohanasát vizionálva?
   
  blitzkrieg and Kurfürst like this.
 6. Python

  Python Well-Known Member

  antigonosz likes this.
 7. Hegylakó

  Hegylakó Well-Known Member

  Nos! Te kis provokátor... :)

  Tíz éve egy legyengült gazdasággal estünk bele egy válságba. A Forint rövid idő alatt 20% körül gyengült, a jegybank a hosszútávú állampapírokra akár 12%-os kamatot is fizetett, az IMF-en kívül így sem kaptunk hitelt. Georg-i bácsi cca 1300Ft-ig verte le az OTP árfolyamát, a tőzsde beomlott.
  Tíz éve Szlovákiában verték a magyarokat és Fideszes rendezvényeket azzal gáncsoltak el, hogy szlovák terroristák robbantanának. A magyar elnököt nem engedték át a határon, stb.
  Tíz éve szar volt a viszonyunk a szerbekkel, az erdélyi magyarsággal pedig mélyponton az állampolgársági népszavazás végett.
  Tíz éve hivatalosan 7, informálisan 9% visszaesésünk volt. A devíza hitelek sorra dőltek be. A születésszámok elérték a nyolvanpár ezres mélypontjukat.
  Gyurcsányt már váltotta a Bajnai, (Gyurcsánynak valójában 3 kormánya volt, az első Medgyesi után, majd a 2. a választások után és az SZDSZ kiszállása után egy rövid ideig egy un szakértői kormányt is létrehozott) mert az "Egészségügyi Reform" (valójában kórház privatizálás) megbukott egy népszavazáson.

  Gyurcsány amúgy Totó kutyázott Putyinnal és egy Laborcz Sándor nevű KGB akadémiát végzett személyt ültetett az NBH élére.

  Ennyire volt jobb éppen tíz éve! :rolleyes:
   
 8. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Most komolyan,megint ua a troll tematizálja a fórumot?
  Ne már...:(
   
  blitzkrieg, baltic, b4l4g3 and 7 others like this.
 9. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Azóta is azt jovilagot nyogjuk. Meg az előtte lévő negyvenet.
   
 10. Premortem

  Premortem Well-Known Member

  TROLL ALERT

  Ezt most túltoltad hugyos jóska.

   
 11. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Mondjuk a globális felmelegedés és a gázfogyasztás is összefügg... és mivel a permafroszt mélysége Szibériában akár 1000 m-es (!) is lehet, ezért nem vagyok teljesen biztos abban, hogy a kiengedés miatt keletkező sinkhole és a gázkitermelés nem függ össze.
   
 12. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Jó hát CO2 kibocsátás terén összefügg, de annyi, mert a gáztelepeknél a nagy összefüggőket termelik ki, amik helyét vagy feltöltik, vagy nem, de ha nem akkor egységes talajsüllyedést okoz maximum, és nem szabályos lyukat, hanem km-eken át mondjuk pár cm-es süllyedést, amit max. műszerrel veszel észre. Ezeknek a lyukaknak az a mechanizmusa, mint a jégkockában a buborékoknak. A jég kiolvadt felüle, és amikor érintkezik a levegővel akkor kiszabadul, és a vékony földréteg ami takarta beomlik. Ezért ilyen az alakjuk is (szabályos henger).
   
  blitzkrieg likes this.
 13. plushun

  plushun Well-Known Member

  Ez nem fog megtörténni. Elég nehéz egyébként lavírozni a kormánynak, úgy, hogy abból jól jöjjön ki. Ebben az üzletben annyi jó van, hogy legalább politikai értelemben nem fog piszkálni minket a Trump kormányzat.
   
 14. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Nagyon valószínű, mert a bolgárokat annak idején simán lenyomták a Déli Áramlatról.
  Nyilván az a helyzet, minél több a vezetéked, annál több helyről tudod vásárolni, ergo árverseny van.
  Namost ami nincs abból nem tudsz, hiába adná olcsóbban.
  Így ki leszel szolgáltatva, ami kissé zsarolás-szagú.
  Szabad versenyes kapitalizmus. Na és éppen az USA nem akarja ezt.... Itt kezdődik kéremszépen a farizeusság.
   
 15. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  csehek
   
  blitzkrieg, b4l4g3, fip7 and 4 others like this.
 16. imike

  imike Well-Known Member

  A "szabad versenyes kapitalizmus" csak egy jól hangzó szöveg, ha komolyan belegondolunk, akkor például Magyarországnak annyi esélye van egy ilyen "szabad versenyben" az USA ellen, mint nekem Hosszú Katinka ellen úszásban.
  Amikor a legerősebbek azt hangoztatják, hogy "szabad a verseny" bárki beszállhat a bunyóba, akkor inkább a partvonalról kell nézni a meccset.
   
  blitzkrieg and emel like this.
 17. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Az a helyzet hogy a partvonalról ezt a mérkőzést nem nézheti senki. Mert az marhajó is volna.
  Nem is velük kell versenyezni, esélytelen még jóval mérsékeltebb gazdaság ellen is, hanem kitérni valahogyan a legkevesebb veszteséggel. Elszaladgálni a pálya olyan részén ahol nincs csontzene.
   
 18. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Az ominózus látogatásról szóló írásban vannak azért érdekes - fölöttébb érdekes kijelentések.
  https://www.napi.hu/magyar_gazdasag...e=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

  "Ugyanakkor az USA arra ösztönzi Magyarországot és Szlovákiát is, hogy álljanak ki a régió nagyobb energiabiztonsága mellett és lépjenek fel az Északi Áramlat 2 és a Török Áramlat gázvezetékekkel szemben."

  Mondjuk ez azt hiszem világos beszéd. Még egyszerűbben:
  Csak amcsi gázt vegyetek.
  Ha 3x drágábban, akkor is.
  Akkor is.
  Ezt jelenti az ő "energiabiztonságuk".
   
 19. emel

  emel Well-Known Member

  Hát erre eccerűen ki kell jelenteni hogy mi a szabadpiaci szabad verseny hívei vagyunk, úgyhogy sorry, de lehet versenyezni minőségben és árban is (ja, és legyen benne lehetőleg olyan 50% körüli magyarországi előállított érték, ahogy azt az USA megköveteli ha oda valaki el akar adni valamit)... ;)
   
 20. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Ez még jobb:
  https://index.hu/belfold/2019/02/11...z_amerikai_kulugy_pompeo_erkezesere_idozitve/

  "Magyarországtól és Szlovákiától is elvárják, hogy a nyugati alternatívákat válasszák az Északi Áramlat 2 és a Török Áramlat gázvezetékekkel szemben."
  B+
  adjál jó árat és a tiédet vesszük - ez ilyen egyszerű

  "Orbán Viktor egy rakétaüzlettel sem úszhatja meg teljesen az amerikai kormány, sőt ma már igenis a Trump-adminisztráció jogállamiság-kritikáit. Most a közlemény nem kevesebbet köt ki: „A demokráciák a legerősebb szövetségeseink, az eleven civil társadalom és a szabad média pedig a plurális demokrácia alapjellemzői”. Persze Pompeo és az amerikai kormány számára ezek a jogsérelmek elsősorban az orosz befolyás hatására és mintájára átalakuló magyarországi demokratikus intézményrendszer miatt élveznek prioritást a mai tárgyalásokon – ismételték meg diplomáciai forrásaink."

  Definiálja már valaki ezt a jogállamiság című gyűjtőfogalmat.
  Ők mit értenek alatta ?
  Civil társadalom ? Az arab/négerimportőr HB-ra és a TASZ-ra gondolt ? Mert akárhogy is nézzük ezek kvara nem civilek, csak a civilség álcája mögé bújó, kimondottan pártos, aktív politikai szervezetek, külföldi pénzből, kinti érdekek képviselői, és így EZEK a magyar belpolitika trójai falovai, nem a ruszkik.
  Az oroszok folytatnak itt aktív politikai tevékenységet ??? Akárhogy nézem, nem igazán látok. Ja és dobjuk már hozzá az amcsi szolgálatok helyi ténykedéseit.
  Bírom ezeket a bullshit dumákat, mert meg kéne hogy együk ?
   
  blitzkrieg, krisss, b4l4g3 and 8 others like this.

Ezen oldal megosztása