1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. plushun

  plushun Well-Known Member

  Ok, de ezt, ahogy te is írtad 2010-óta van, szóval ez nem további jogkőr szűkítés. Ami pedig a hozzáállást illeti, nos, jelenleg egy vitájuk van a kormánnyal az pedig a Lánchíd ügye.
   
 2. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Azon országok listája akik eddig hivatalosan,is gratuláltak Lukasenko győzelméhez

   
 3. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Nem, én az előző hozzászólásomban is általánosságban fogalmaztam a a főpolgi mozgástere tekintetében:).Jelenleg az a helyzet,hogy a kormány nélkül a budapesti városvezetés nem tud jelentős beruházásokat végrehajtani.És ez jelentősen leszűkíti az ellenzéki városvezetés mozgásterét
   
 4. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Értem a problémád, egyet is értek veled, főleg ha a Nyugatra nézek. De látsz vmi reális megoldást??
  Akkora trendfordulónak kellene jönni, amekkorában nem hiszek. Itt volt pl. Trump. Lehet a közbeszéd picit, ideiglenesen módosult, de a nagy folyamatok meg sem inogtak. Lehet 4 év kevés és 10-15 évre van szükség, hogy változzzanak a folyamatok, de van egy olyan érzésem is, hogy ez egy szélmalomharc. Max a vereséget lehet minimalizálni, kis szigeteket létrehozni, ha hagyják.
   
 5. Shektor11

  Shektor11 Well-Known Member

  Van azért néhány hely, amin ellehet gondolkodni. Csak hasraütésszerűen néhány: Izland, Svájc, Lengyelország.
  Izland azért, mert az ottani hidegben nem tudnak tartósan megélni, Svájcról úgy tudom, hogy ott el is várják, hogy dolgozzanak a migránsok, ezért tartósan csak a normálisabbja marad meg ott, Lengyelországban pedig elenyésző például a cigányság létszáma. El lehet gondolkodni Keleten is, Oroszországon például. Szóba jöhetnek az olyan országok, ahol engedélyezve van a lakosság önvédelme. Az USA-ban például van egy-két északi tagállam, ami szintén jó lehet. Kanadát is meglehet említeni, mert ugyan liberális bevándorlás politikát folytat, de az antiszociális elemeket ott sem tűrik meg. Gondoljunk csak a cigányainkra, akik ki lettek dobva onnan. Magyarországon viszont a helyzet tragikus, mert itt se azt nem engedik meg, hogy az ember megvédje magát, se nem kezelik a helyzetet érdemben. Ha Kelet-Magyarországon élnék, akkor már rég nem itt lennék. Így se nagyon akarok hosszútávon itt maradni, mert láthatóan senki nem akar/vagy mer ezzel foglalkozni.
   
 6. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Mik lettej a hivatakos végeredmények?
  Egyrészt Lukasenko eredményei, másrészt az amerikai civil szervezetek számai?
   
 7. plushun

  plushun Well-Known Member

  Ja értem, bocsi akkor én értelmeztem rosszul :) Ezzel egyet értek, bár arra kíváncsi lennék, hogy adott esetben egy konstruktív hozzáállással mennyire lennének lehetségesek a fővárosi fejlesztések. Nyilván ez nem fog megtörténni, hiszen az jelentené egyben a kormány sikerességét is, amit az ellenzék soha nem szeretne, pláne úgy nem, hogy ehhez ők asszisztálnak.
   
  zeal, jurgenbauer and Wilson like this.
 8. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  A tiltakozások életképessége 3 tényezőtől függ:
  1. A társadalom további mozgósítása és megújult lendülettel való tiltakozás hajlandósága ma este;
  2. A rendszer felkészültsége,hogy mennyire képes ellenállni ennek a tiltakozásnak;
  3. Tsikhanouskaya készen áll-e a tiltakozás további támogatására.

   
 9. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Én úgy látom,hogy a koronavírus okozta helyzet kifogta az ellenzék vitorlájából a szelet a kormány azzal,hogy az elmúlt 10 évben gyakorlatilag megszüntette az önkormányzatok önállóságát a vírus helyzet egyértelmű nyertese lett.Ahol még lenne valamennyi mozgástere az ellenzéki vezetésű önkormányzatnak ott ezt rövid idő alatt megszüntetik lásd.pl Göd esetét.
   
  ogretankHU likes this.
 10. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Az igazi probléma a számonkérés hiánya(minimum gergényin), de ez nálunk "business as usual".
   
 11. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  A Fehéroroszország, Soligorsk városának ábláját a független Fehérorosz Nemzeti Köztársaság (1918-19) és a Köztársaság (1991-95) zászlójának színeivel festették át.
  [​IMG]
   
 12. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  A következő lőszertípusokat használták tegnap este a Fehéroroszországban Minszkben a tüntetők ellen a rendőrök.Érdekesség,hogy a fényképen látható eszközök közül van cseh gyártmány is.


  [​IMG] [​IMG]

  [​IMG] [​IMG]
   
 13. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  "A minimális követelményeket sem tartották be a fehéroroszországi elnökválasztáson, az Európai Unióban pedig zajlik az egyeztetés, hogyan reagáljanak erre", mondta hétfőn egy német kormányszóvivő.
  Ezzel együtt a német külügyminisztérium szóvivője azt mondta, számos jel mutat arra, hogy csalások történtek a választáson, amit a hivatalos eredmények szerint Aljakszandr Lukasenka, az 1994 óta hatalmon levő elnök nyert meg 80,23 százalékkal.

  Na erre kíváncsi leszek,hogy az EU országai elismerik-e a választások hivatalos végeredményét,különösen kíváncsi leszek arra,hogy a Magyar kormány,hogyan fog reagálni.
   
 14. ladagrant

  ladagrant Well-Known Member

  Orban lesz az elso aki gratulalni fog.

  Mindenesetre a harag es a feszultseg no a magyar tarsadalomban, a pollok mondhatnak barmit, Trump gyozelme a peldaja ennek hogy nagy felsüles lehet a kormanyoldal magabiztossagabol .

  Beszelni kell egy atlag magyarral mi a velemenye a kormanyrol, abbol aki figyelmes eszreveszi a fordulopontot.
   
 15. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Én csak előzetes hivatalos adatokról tudok amely szerint.

  "A fehérorosz választási bizottság hétfőn ismertetett előzetes adatai szerint a 26 éve hatalmon lévő Aljakszandr Lukasenka a szavazatok 80,23 százalékával győzött a vasárnapi elnökválasztáson Fehéroroszországban. Az ellenzéki jelölt, Szvjatlana Cihanouszkaja pedig 9,9 százalékot szerzett. A választásokon megfigyelőként az EBESZ nem vett részt."

  Független elemzések ugyanilyen arányokat hoznak ki csak pontosan fordítva tehát Cihanouszkaja kapta a szavazatok 80% Lukasenka pedig 7-9%-t.
   
 16. krokomach

  krokomach Well-Known Member


  Két dolog biztos.
  1.) A Belorus választási szervek szerint Lukasenko nyert nagy fölénnyel. 80% fölött.
  2.) Az ellenzék jelöltje szerint ők nyertek nagy fölénnyel. 80%fölött.

  -Amennyit lehet innen tudni. Lukasenko Talán nyert ,Talán nem. de az teljesen biztos hogy Lukasenko nem nyert 80 % fölött.
  -Több tucat városban ezres -10 ezres nagyságrendben voltak kint tüntetni.
  :Az biztos, hogy több helyen kifejezetten brutálisan mentek neki a "rendfenntartók" a tüntetőknek. Viszont Több helyen, a tüntetők ellen kivezényelt rendőrök... letették a pajzsot/kvázi kapituláltak (egyes kommentek szerint néhol gyakorlatilag átálltak) Igaz, egyes vélemények szerint azért, mert a helyszíni parancsnokok úgy látták, hogy gyakorlatilag nincs esélyük megfékezni a tömeget (?!)

  Mindezzel együtt, ha csak az utcán kint lévőket nézzük, akkor sem igazán jön ki Lukasenko 80 % fölötti győzelme.


  Jelenleg arról mennek hírek, hogy nagy számban tartóztattak le újságírókat, köztük orosz újságírókat.
  Jelenleg valószínűsíthető, hogy legalább a családját Törökországba menekítette. Itt pedig arra hívnám fel a figyelmet, hogy Törökországba, nem pedig Oroszországba.
  Ezek (sem) nem egy magabiztos Lukasenko győzelemre utalnak, magabiztos fellépéssel.
   
 17. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Ebben tudod az az érdekes,hogy én ahány emberrel beszéltem a 2014-s 2018-s választások után szinte senki sem szavazott a Fideszre mégis meg lett a 2/3 úgy,hogy abból nem szabad kiindulni mit mondanak az emberek.
   
  fip7, tong djagbu and ogretankHU like this.
 18. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Biztos,hogy ezt a választást nem Lukasenka nyerte,itt csak az a kérdés,hogy a tiltakozási hullám ugyanilyen intenzitással folytatódik-e.És,hogy a Lukasenka által felépített rendszer egy ilyen tiltakozási hullámnak képes lesz-e ellenállni.
   
 19. boki

  boki Well-Known Member

  ogretankHU likes this.
 20. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Állítólag Fehéroroszország legnagyobb Zhlobin-i acélgyárának munkásai sztrájkba kezdtek.

   

Ezen oldal megosztása