1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közel-kelet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - molnibalage által indítva @ 2013. március 1..

 1. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Ez egy kis rakéták elleni C-Ram rendszer és már szükség volt rá.
   
 2. Loken

  Loken Well-Known Member

 3. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  fip7, zeal, fishbed and 2 others like this.
 4. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 5. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Izrael egyre inkább retteg az amerikai birodalom hanyatlásától
   
  Pogány likes this.
 6. Heim

  Heim Well-Known Member

  Ezt egy hozzáértő kommentelné, hogy ez mégis mire elég és mennyi időre? Gyakori, hogy ilyen mennyiségben vesznek egyszerre, vagy inkább folyamatos ellátás a jellemző?
   
 7. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  3 747 150 000 Liter átszámolva. Ha csak a tankokba töltikéznek belőle, persze valószínűleg nem így lesz, bár mindet megeszik javarészt akkor simán menetben egy átlagos 150 L/ 100 km aránnyal ez kb. 25 000 000 km megtételére elég. Ez tetszés szerint 25 000 000 km/ x tank. Gondolom a kerozin inkább a repcsikbe kerül, a benzin meg polgári felhasználású is lehet, bár inkább a tábori körülmények aggregátjai fogják megzabálni szerintem, de azért ez egy elég jelentős készletezgetés a részükről. 100 tank még mindig 2,5 millió km, 1000 tank 250 000 km, 10 000 tank 25 000 km ami még mindig óriási előrenyomulást feltételezne, nagyjából egy fél földgolyónyit. 100 000 tankjuk meg nincsen, de ha lenne az még mindig kiruccanhatna kellemetlenül messzire. Szóval ez konkrétan háborús készletfelhalmozás mégha itt nem is harci körülményekre, meg széles spektrumon az eszközeikre lett kiszámolva, csak ilyen átlagosan főleg MTU motorok menetkori fogysztását saccolva.
   
  LMzek 2.0 and Heim like this.
 8. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Tényleg?
  Vajon kik pénzelik a blm-et?
  Vajon kik a multicégek tulajai, akik pénzelnek minden felforgató mozgalmat, ideológiát, tenoristáikat, régiós diktátorokat , akár országokat?
  Pár ezer éve....
  Ki is melengeti a fekete mambát a kebelén?
  Persze Putyin a felelős.....
   
  megazez likes this.
 9. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Bocs, egy nullával kevesebb a tankok száma, szóval 10k tank kb 2500 km-re számíthat, csak még kávé előtt számoltam. :D De ez nem változtat sokat azon, hogy ez egy durva üzemanyagkészletezés lenne.
   
 10. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  plushun likes this.
 11. theo

  theo Active Member

  Ez a gyökérség csúcsa.
  Atatürk emlékének meggyalázása.
  Pont a felvilágosult, világi Törökország jelképe volt, ahol a keresztény freskók mellett megfért a muszlim jelkép. Egy csoda, amit paradox módon az emberiség véres és aljas ösztön vezérelt történelme hozott létre, most ez a csoda válik semmivé.
  Sajnálatos.
  Remélem a következő nem az lesz, hogy a Dolmabahce palota, Erdogán hétvégi házává lesz alakítva.
   
 12. dkes

  dkes Well-Known Member

  A világ nem így működik. Gondold végig, hogy pl. a Gül Baba türbéjével (ami messze nem ez a nagyságrend) a mindenkori török vezetés folyamatosan kereste a kapcsolatot az éppen akkori magyar vezetéssel eme épület (jelkép) rendben tartásával és felújításával. Török pénzből. Gondoljunk arra, hogy utoljára 2016 -ban lett felújítva, amiben a különleges hír, hogy fele török-fele magyar forrásból (ez része lehetett már egy közeledési kísérletnek).

  Ugyanakkor gondoljunk az érdi minarettől kezdve a pécsi dzsámiig egészen a Magyar–Török Barátság Parkig (Szigetvár) stb. stb. Ugye rendben van mindegyik?

  Ehhez képest a Hagia Szophia -ra a -törökökön kívül - kb. "tojik" mindenki. A görögök még itt-ott felszólalnak érte, de kb. ennyi. A török mit lát? Nem hogy komoly visszafoglalási kísérlet nem volt a történelem folyamán egy jó ideje, de úgy igazából senki fel se kapja a fejét már a "nagyipari keresztyén templom romboló" nyugaton erre a hírre ...

  Azon lehetne lamentálni, hogy talán Oroszországnak kellene a "téma gazdájának" mint a legjelentősebb ortodox országnak. Ugyanakkor Ők "praktikusssági okokból" is annak idején függetlenedtek ettől (igaz, akkor is a dolgok mögé állhatnának elméletileg). Ugyanakkor azt se felejtsük el - aki most méltatlankodik - hogy Erdogány -nak 1990 óta (!!) folyamatosan ez a programja illetve terve. Akinek lett volna aggálya ezzel kapcsolatban - annak ideje is lett volna ...
   
 13. megazez

  megazez Well-Known Member

  Megteheti? Meg.
  Amikor az oroszok háborúztak Konstantinápolyért (és meg is nyerték) oda kellett volna nekik adni. Most az oroszok segítettek Erdogannak, mutattak egy fricskát a nyugatnak.
   
  dkes likes this.
 14. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Számos európai ország megszólalt az ügyben. De ezek csak szavak.
  Erdogan sok csúnya dolgot csinált az elmúlt években. A válaszok maximuma az volt, hogy az USA felfüggesztette az F-35-ök szállítását.
  Az EU-nak rég szankcióznia kellene a törököket, már csak a Ciprus közeli gáz furkálások miatt is, de semmi.
  Az EU béna kacsa, a NATO meg agyhalott.
  Erdogan ezt nagyon jól látja.
   
  vata, svajcibeka, KoviUbi and 4 others like this.
 15. tomcat1

  tomcat1 Well-Known Member

  Akkor az egri minaret, illetve a pécsi dzsámi holnaptól Református Templom legyen (vagy lebontás után meki)!
  Persze ici pici ahhoz a tökünk.
   
  duckdodgers, svajcibeka and tindalos like this.
 16. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Majd ha az angyalvárat félholdozzák. Mi Róma alá tartozunk, ez Putyin biznisze lenne.
   
 17. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Szerinted érdekelné a törököket? Szerintem le sem szarnák. Itt is csak az a lényeg, hogy világörökség rész. Meg miert is csinálnánk ilyet? Rosszban vagyunk a törökökkel? Nem! Azt csinálnak a templomukkal amit akarnak. Lerombolni úgysem fogják.
   
 18. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Ezen az elven mi is azt csinálunk a miénkkel, amit mi akarunk.
  Keresztény ország vagyunk, szóval minek nekünk iszlám vallással kapcsolatos épület?
  Az Alaptörvény is világosan leírja, hogy Magyarországon minden szervnek kötelessége a keresztény kultúra védelme.Ide érthetjük (ha akarjuk) azt is, hogy a keresztény vallással ellenséges vallásnak nem adunk teret.

  Egyébként hidd el, hogy érdekelné őket.A török állam irtózatos mennyiségű pénzt költ arra, hogy Törökországon kívül (jellemzően Németországban és Nyugaton) az iszlám vallás terjedését erősítse.Építenek mecsetet, pénzelnek vallási vezetőket és a többi.
   
  fip7, milagro, duckdodgers and 4 others like this.
 19. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Én úgy gondolom az ellenség nem Erdogan hanem maga az iszlám vallás, hiába indult el majd 100 éve a szekularizáció útján Törökország, mégis akár pár év alatt visszatudna süllyedni akár szaudi szintre is , max akinek nem tetszik meghal vagy eljön onnan. Az egyszerű iszlámból pár százalék radikális könnyedén csinál szélsőséges iszlám országot, lásd Irán. Olyan útra lépett ahonnan nagyon nehéz visszajönni, de ezek szerint mégis önmagában a nacionalizmust kevésnek tartotta bázisának.

  Mellesleg mi már a középkorban többet tettünk annak a templomnak a védelméért mint a legtöbben Európában, csak hol a kedves nyugati flotta hajókáztatta a törököket vagy közvetve mondhatjuk hogy általuk behurcolt betegségben meghalt az az ember aki a legnagyobb győzelme után betegedett meg és ki tudja mi lett volna ha... de ez már nagyon elvont gondolatmenet.
  Nekünk most emiatt felesleges a törökökkel rosszban lenni.

  Például azt tudtátok hogy Algériában az állam számára komoly probléma a tömeges áttérés a kereszténységre? Ott kéne nyomást gyakorolni a nyugatnak meg a kedves ellenpápának (lévén főleg katolikussá térnek meg) hogy ne zaklassák a létrejövő keresztény közösségeket. De egy olyan templomért amibe nem lennének keresztény hívek kár harcba szállni

  Erdogannal kapcsolatban kezd az az érzésem lenni mint Orbánnal, hogy a nyugati sajtó megírja hogy ő a patás ördög de közben meg mégis csak nincs még elzavarva vagy megölve. Sokkal jobban zavarja szerintem őket ez hogy felismerte a gyengeségüket és nyilatkozatokon kívül másra nem futja, egy felívelő birodalom pedig addig fog terjeszkedni amíg valami meg nem állítja, lehet nem szeretni de attól még a török birodalom éppen újjáéled.
   
  fip7, vata, zeal and 2 others like this.
 20. tong djagbu

  tong djagbu Well-Known Member

  A hitehagyást halállal bünteti az iszlám törvénykezés. Mondjuk Algéria szekularizált állam, de nem hinném, hogy bármilyen keresztény térítést jó szemmel néznének
   

Ezen oldal megosztása