Az iráni iszlám köztársaságért meg az amerika-barát, modernizációt erőltető sahnak lehet köszönetet mondani
A hitehagyást halállal bünteti az iszlám törvénykezés. Mondjuk Algéria szekularizált állam, de nem hinném, hogy bármilyen keresztény térítést jó szemmel néznének
Erős állításnak tartom hogy pusztán az ő nyakukba varjuk a történteket, mert Magyarországon nehéz lenne iszlám köztársaságot létrehozni ahhoz kell az iszlám vallású nép. Atatürkéket is támadták az iszlám radikálisok, közte és a sah között annyi a különbség hogy Atatürk győzött, valószínűleg mondhatjuk tehetségesebb volt.Az iráni iszlám köztársaságért meg az amerika-barát, modernizációt erőltető sahnak lehet köszönetet mondani
A Pécsi dzsámi Katolikus templom. Már több mint 300 éve.Akkor az egri minaret, illetve a pécsi dzsámi holnaptól Református Templom legyen (vagy lebontás után meki)!
Persze ici pici ahhoz a tökünk.
Ezen az elven mi is azt csinálunk a miénkkel, amit mi akarunk.
Keresztény ország vagyunk, szóval minek nekünk iszlám vallással kapcsolatos épület?
Az Alaptörvény is világosan leírja, hogy Magyarországon minden szervnek kötelessége a keresztény kultúra védelme.Ide érthetjük (ha akarjuk) azt is, hogy a keresztény vallással ellenséges vallásnak nem adunk teret.
Egyébként hidd el, hogy érdekelné őket.A török állam irtózatos mennyiségű pénzt költ arra, hogy Törökországon kívül (jellemzően Németországban és Nyugaton) az iszlám vallás terjedését erősítse.Építenek mecsetet, pénzelnek vallási vezetőket és a többi.
Izé, nekem rémlik valami a vallásszabadságról, vagy azt már törölték?Az Alaptörvény is világosan leírja, hogy Magyarországon minden szervnek kötelessége a keresztény kultúra védelme.Ide érthetjük (ha akarjuk) azt is, hogy a keresztény vallással ellenséges vallásnak nem adunk teret.
Aztán az áttéritettekkel mit csinálsz? Hozhatnád őket ide Európába. A hazájukba tuti nem mehetnének vissza. Nagyon rossz elképzelés.Tudom, de a törvény csak akkor ér bármit is ha azt be is tudják tartatni, de ha pl az EU azt mondaná ameddig nem biztosítják a keresztények szabad vallásgyakorlását addig fájó szankciók lesznek már másként szólna a történet. Ha az egész muzulmán világot támadod az nem működik, de ha ott támadsz ahol a legkisebb az ellenállás folyamatosan tudod lefaragni őket.
ENSZ erők által védett keresztény finanszírozású menekülttáborokban is lehetne téríteni, és aki támadja azokat akik érdeklődnek az kivágni a táborból. De jobb ellátást adni mint ami a többi táborban van. Lassú forgácsolás de idővel eredményt hozna.
Persze ehhez is lehet mondani hogy miért ne, de én ezt nem fogadom el, (ezt nem neked mondom hanem általánosan) aki már nem lát más opciót csak a vereséget az álljon át az ellenség oldalára.
.
Aztán az áttéritettekkel mit csinálsz? Hozhatnád őket ide Európába. A hazájukba tuti nem mehetnének vissza. Nagyon rossz elképzelés.
De egyértelműen a sah felel az iszlám köztársaságért. A "Fehér Forradalom", a SAVAK, az imperialista hatalmak feltétel nélküli kiszolgálása, a korrupció, stb; mind-mind hozzájárultak az iszlám köztársaság megszületéséhez.
Atatürk jobban csinálta, de látod 100 évvel később összeomlott a műve. Nem hinném, hogy lehetséges lenne őket letéríteni az igaz hit útjáról. Tetszik vagy nem az összes világvallás közül az iszlám a legéletképessebb.
1. Amúgy igen gondoltam én is erre a lehetőségre, de biztos találni lehet életképes megoldást arra hogy ezáltal kikezdjük a muzulmán társadalmak szövetét. Bár nem ehhez fogható példa mert nem oldotta meg a problémát hisz nem önkéntes volt de sikeresnek mondható jelenlegi iszlamizáció elleni harc volt közép afrikai köztársaságban, myanmarban és Kínában, de ez mind erőszakos, én ezért támogatnám egy olyan módszer kigondolását ami önkéntes alapon lenne.
3.Igen Mohamed megtanulta a leckét hogy ha át lehet térni egy másik vallásra akkor az elpusztítható, de ha szigorúan bünteti akkor ezt orvosolja, de ahogy a nyugati társadalmakat lebontották lebontható az övéké is.
Én úgy gondolom az ellenség nem Erdogan hanem maga az iszlám vallás, hiába indult el majd 100 éve a szekularizáció útján Törökország, mégis akár pár év alatt visszatudna süllyedni akár szaudi szintre is , max akinek nem tetszik meghal vagy eljön onnan. Az egyszerű iszlámból pár százalék radikális könnyedén csinál szélsőséges iszlám országot, lásd Irán. Olyan útra lépett ahonnan nagyon nehéz visszajönni, de ezek szerint mégis önmagában a nacionalizmust kevésnek tartotta bázisának.
Mellesleg mi már a középkorban többet tettünk annak a templomnak a védelméért mint a legtöbben Európában, csak hol a kedves nyugati flotta hajókáztatta a törököket vagy közvetve mondhatjuk hogy általuk behurcolt betegségben meghalt az az ember aki a legnagyobb győzelme után betegedett meg és ki tudja mi lett volna ha... de ez már nagyon elvont gondolatmenet.
Nekünk most emiatt felesleges a törökökkel rosszban lenni.
Például azt tudtátok hogy Algériában az állam számára komoly probléma a tömeges áttérés a kereszténységre? Ott kéne nyomást gyakorolni a nyugatnak meg a kedves ellenpápának (lévén főleg katolikussá térnek meg) hogy ne zaklassák a létrejövő keresztény közösségeket. De egy olyan templomért amibe nem lennének keresztény hívek kár harcba szállni
Erdogannal kapcsolatban kezd az az érzésem lenni mint Orbánnal, hogy a nyugati sajtó megírja hogy ő a patás ördög de közben meg mégis csak nincs még elzavarva vagy megölve. Sokkal jobban zavarja szerintem őket ez hogy felismerte a gyengeségüket és nyilatkozatokon kívül másra nem futja, egy felívelő birodalom pedig addig fog terjeszkedni amíg valami meg nem állítja, lehet nem szeretni de attól még a török birodalom éppen újjáéled.
Már megint keresztényeztek....
A kereszténység a kedves fiatalemberek legsikerültebb projektje,kb egyik vallásnak sem sikerült annyi embert még megkínoizni,megölni,mint nekik,vagy annyi kultúrát,civilizációt eltüntetni,megnyomorítani,le aljasítani,mint nekik.
A háború,a halál,a gyilkosság,kínzás,és a biznisz vallása,
Akadjatok le róla,a megsemmisülésbe visz,amíg keresztények vagyunk,garancia,hogy lóf@szt sem fog az egyén megérteni a világból,az életből,és csak újrázik egyik életet a másik után,sosem tud kilépni a kerékből.
Arra sem veszik a fáradságot a népek,hogy egyszer elolvassák a könyvet,pedig kb minden más vallásnak a könyveit olvasókönyvnek használják,az adott kultúrkörben,kb minden muzulmán fejből ismeri a koránt,a zsidók a tórát,a Budaisták a githát,stb.
Pont a bibliát nem tanítják részletesen,vajh miért?
Szedjétek már össze magatokat...
![]()
Izé, nekem rémlik valami a vallásszabadságról, vagy azt már törölték?
A Pécsi dzsámi Katolikus templom. Már több mint 300 éve.
Már megint keresztényeztek....
A kereszténység a kedves fiatalemberek legsikerültebb projektje,kb egyik vallásnak sem sikerült annyi embert még megkínoizni,megölni,mint nekik,vagy annyi kultúrát,civilizációt eltüntetni,megnyomorítani,le aljasítani,mint nekik.
A háború,a halál,a gyilkosság,kínzás,és a biznisz vallása,
Akadjatok le róla,a megsemmisülésbe visz,amíg keresztények vagyunk,garancia,hogy lóf@szt sem fog az egyén megérteni a világból,az életből,és csak újrázik egyik életet a másik után,sosem tud kilépni a kerékből.
Arra sem veszik a fáradságot a népek,hogy egyszer elolvassák a könyvet,pedig kb minden más vallásnak a könyveit olvasókönyvnek használják,az adott kultúrkörben,kb minden muzulmán fejből ismeri a koránt,a zsidók a tórát,a Budaisták a githát,stb.
Pont a bibliát nem tanítják részletesen,vajh miért?
Szedjétek már össze magatokat...
![]()
Az iszlámnak azért sikerült hoznia a számokat.Vicces, hogy a magam pogányságával én is vágom a bibliát egész tűrhetően. Rendszeresen meglep, hogy magukat kereszténynek valló emberek a környezetemben csak pislognak mikor példálózok belőle valamivel. Nagyon sok fontos infó van benne, használható figyelmeztetés a világhódítókra, de persze emiatt sok részt figyelmen kívül hagy az átlagos közbeszéd.
“Apostoli levelet” nem énekel a kántor!Szoktam kérdezni khm. közeli hozzátartozómat, hogy miről prédikált az s/s, s melyik apostoli levelet énekelte előtte a kántor?
Persze erre nem tud válaszolni. Én is csak azután kérdezem, miután kielemzi, hogy ki ment új autóval a templomba(hoz), ki foglalta el kinek a helyét, ki akarta túlénekelni a kántort, az eddig soha nem látott idegen nem tudta, hogy mikor kel felállni, még ezt sem tudja, milyen vallású az ilyen stb.
Én ezeket csak divatkatolikusoknak hívom.
(Jelen egyháznál természetesen)
Pedig de!“Apostoli levelet” nem énekel a kántor!
Szoktam kérdezni khm. közeli hozzátartozómat, hogy miről prédikált az s/s, s melyik apostoli levelet énekelte előtte a kántor?
Persze erre nem tud válaszolni. Én is csak azután kérdezem, miután kielemzi, hogy ki ment új autóval a templomba(hoz), ki foglalta el kinek a helyét, ki akarta túlénekelni a kántort, az eddig soha nem látott idegen nem tudta, hogy mikor kel felállni, még ezt sem tudja, milyen vallású az ilyen stb.
Én ezeket csak divatkatolikusoknak hívom.
(Jelen egyháznál természetesen)