Lemaradtál egy 10 évet..Dehogy kell az örmény gazdaságnak az oroszhoz simulni...Minek egy 150 ezres államnak ipar???(Artsak).Lehet az oroszok nem akarnak senkit faszra húzni de azért egy párszor már muszáj volt a rövid modernkori történelmük alatt.Fullba tolni a kretént???Ezt nem értem...
"Fullba tolni a kretént" - pl. (extra zanzásítva):
- Azerbajdzsán - Szjunik és/vagy NATO
- Örményország - (masszív) nyugati nyitás.
Szerintem nem maradtam le. Minek kell Artsak -nak ipar? Pl. hogy ne húzzanak el az emberek a vérbe? Nem elég, hogy lőnek rájuk folyamatosan meg ott lóg felettük Demoklész kardja - még megélhetésük se legyen?
Vegyük észre - Örményország CSTO tagságával nem ám Ők garantálják Oroszország biztonságát. Hanem pont fordítva. Az azeri teljesen benyalt az orosznak. E mellett szerinted egy köpködő, orosz nyelvet/kultúrát betiltani akaró meg szabadságharcolni akaró Örményországért mennyire szívesen küldene az orosz (de akár bárki) a katonáit meghalni, ha gebasz lenne? Aztán a következő azeri balhénál (Karabah esetén nincs CSTO kötelezettség) vár az orosz mondjuk fél évvel többet amíg azt mondja, hogy sztoj? Az mennyire fájna arrafelé?
Vegyük észre, hogy amennyiben végig menne a "Pasinján vonal", akkor könnyen lehet, hogy Irán pl. nem Nahicsevánra kapná meg a kilövési engedélyt, hanem mondjuk Örményországra (persze egy CSTO kirúgást követően, ha már annyira szabadulni akarnak az Örmények). Orosznak és iráninak tökéletes lenne ám ez a megoldás is ...
Azaz nem azért vörös vonal Szjunik az irániak szemében is, mert "szerelmesek" az örményekbe. Hanem azért, mert nem akarnak USA -t meg Izraelt látni a Kaszpi-tenger partján. Azt meg többféleképpen is el tudják érni ...
Félreértés ne essék én nem vagyok semmilyen párti. Tudom Te melyik pártot fogod - illetve előfordulnak itt a türk vonal képviselői is. Ugyanakkor a reálpolitika nem hagyható figyelmen kívül. Illetve igen, de az fájni fog. Történetesen pl. az oroszok nélkül Karabah megtartása se menne hosszútávon.