Nem lehet, hogy Izrael egy jövőbeni, Iráni konfliktusra készülve, itt, azaz Azerbajdzsánban szeretné lemeríteni Irán rakéta és drón készleteit? Logikus lenne. Csak az a nagy kérdés, hogy egy Iráni kísérleti atomrobbantásra mit válaszolna? Mert, hogy nem hagyhatná válasz nélkül az is biztos.Amilyen mennyisegben Iran rendelkezik csapasmero ballisztikus raketakkal es tamado dronokkal nincs az a legihid ami kepes lenne legvedelmi raketakkal ellatni Azerbajdzsant.Kb 3 nap intenziv csapas csak az olaj es gaziparra es vege az orszagnak barmilyen szarazfoldi hadmuvelet nelkul.
Más.
Az, hogy valami nagy buli készül arrafelé is, nem vitás. Nem csak a közvetlen jelek utalnak erre, hanem a közvetettek is. Hogy mire gondolok? Nemrégen jártam Athénben és többször több órás sétát tettem a város különböző pontjain, de főleg a belváros 2-3 km-es körzetében. Ami nagyon meglepett, hogy nagyon sok izraelivel találkoztam (héberül beszéltek). A görög kísérőm szerint ezek nem turisták és ilyen nagy tömegben akkor jelennek meg Go.-ban, ha Izraelben valami baj van kilátásban. Ugyanis mint legközelebbi biztonságos pontot, Görögországot tekintik, sokan itt vettek ingatlanokat (Athénban fele az ára, mint Bp.-en). Aztán ha elmúlik a baj, akkor hazaköltöznek, az ingatlan pedig marad vésztartaléknak. Szóval az Izraeliek tudnak valamit, így mostanában nem turistáskodni járnak Go.-ba. Egyébként szeretik Go.-ot, ugyanis klímája hasonló és az emberek is kedvesek velük.