Károlyi árul.... akarom mondani Pasinjan eddigi tevékenysége alapján már a háború során is nekem az jött le hogy az ő terve az hogy megszabaduljon Karabahtól és ezt úgy tegye meg hogy azt az oroszok nyakába tudja varrni valahogy otthon hogy erről ők tehetnek és ezért oldalt cserél.....,
Hát igen.....
Bár az előző háborúban még ha a saját tervét is hajtotta végre, népe árulója címet elnyerte.
A masodik karabahi haboru elozmenyeivel,torteneteve Oroszorszag szamunkra alapvetoen negativ szerepevel abban leirasod alapjan teljesen nem vagy kepben
De ha Ormenyorszag teszi ezt az hatalmas arulas..Az nem,hogy a szovetsegesed ellenseget hosszu idon at felfegyverzed.
Félreérthető voltam, nem Oroszországot árultátok el,az amúgy is lényegtelen ha örmény szempontból örmény érdeket szolgál, de itt Pasinjan árulta el az örményeket...
Azert allitotta meg Moszkva az Azerieket mert bazist akart Azerbajdzsanban,nem azert,hogy barkit megmentsen ott.Ha annyira jo fej lett volna Oroszorszag legalabb szavakban megerositi,hogy hajlando megvedeni az Ormeny allam hatarait,mikor 1 heten at naponta tobbszor ment erre a nyilatkozatra keres Jerevanbol.Miert?Mert igy a torok es az azerbajdzsan hataron allo ormeny erok a tervekkel osszhangban bevonultak volna Karabahba.A fegyveres erok tobb mint fele.Mivel nem jott az oroszoktol semmi jelzes nem mentek a csapatok oda.2016 ban a 4 napos haboru elso orajaban biztositottak minket errol igy egesz Ormeny hadsereg nagy sietve kirakta a betort azerieket.
Tudomásom szerint még ha nem is vagyok képben teljesen, a két eset között annyi volt a különbség , az árnyaltnyi különbség, hogy 2016 ban az örmény vezetés nem dörgölődzött a nyugathoz politikailag, hanem karabahi kötődésű volt, akiket ez a csodás hazafi Pasinjan puccsal eltávolított.
Bár gondolom erre is megvan a pasinjani klikk fajta magyarázat.
Egyébként a szimpátiám a gyengébb félé, főleg úgy hogy még a saját vezetésetek is ellenetek van, de a realitás az hogy a türk kapcsolatok felbecsülhetetlenül fontosabbak számunkra, szóval én még akár egy török azeri folyosónak is örülnék ahol jöhetne nekünk sok jó energiahordozó. Viszont szerencsétekre ezt nem fogják hagyni, még akkor sem ha pasinjan örömmel asszisztálna ehhez.
Gyors gépi fordítással ez jött ki
"Egyes belső és külső erők megpróbálják Örményországot háborúba sodorni. Még egyszer megerősítem, hogy az örmény fegyveres erők nincsenek Hegyi-Karabahban. Nem fognak sikerrel járni. Bármilyen nehéz is legyen, különösen érzelmileg, nem engedhetjük meg, hogy bizonyos külső és belső erők veszélybe sodorják az örmény államiságot".
Na ha valami, akkor ez erősen kapitulációnak hangzik
Na akkor ezt is tökéletesen megfogalmaztuk hogy ő az örmény károlyi, már csak egy linder béla hadügyminiszter kéne neki aki nem akar katonákat látni, miközben kiürítik dél örményországot, és hátba lövik az ellenállást.
Amúgy az orosz békefenntartókkal mi a helyzet ? Maradnak és megpróbálják megakadályozni a mészárlást? Gondolom az orosz cél a pasinjani klikk eltávolítása a hatalomból, szóval az orosz érdek és pasinjan célja és az azeri cél is ugyan az, karabahnak vesznie kell, csak mindenki máshogy akarja használni. Amennyiben ezután is marad pasinjan és kilépnek a csto ból a tervek szerint, akkor gondolom az azeriek elkezdik orosz jóváhagyás mellet kóstolgatni dél örményország is.
Volna mit tanulnunk az azeri politikától revíziós politikai kérdésekben, nagyon ügyesen keverték egy nagyon bonyolult helyzetben.