[BIZTPOL] Kaukázus (Azerbajdzsán, Grúzia, Örményország, ...)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Cevat

Well-Known Member
2020. október 22.
1 098
2 875
113
Meg annyit,ma volt hely ahol gyalogsagi asoval vertek vissza tamadast mert elfogyott a loszer harc kozben.Arokharc egesz sok helyen volt es mindossze 1 ormeny esett fogsagba o is serulten.Batran es eredmenyesen harcoltak a javareszt sorozott 18 20 eves katonaink,sehol nem volt panik sem dezertalas.
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 893
7 166
113
Mivel 50 azerbajdzsáni katonát hivatalosan halottnak jelentenek, el tudjuk fogadni, hogy legalább 300 örmény halt meg anélkül, hogy hivatalos hatóságra lett volna szükség. És igen, az, amit látunk és amit be lehet bizonyítani, az fontos, nem pedig az, amit állítanak. Ha megosztják a bombázás következtében szétszakított azerbajdzsáni járművek és légvédelmi rendszerek képeit, akárcsak az azeriek, akkor mindenki elhiheti, különben az emberek már belefáradtak a kérkedésbe, egy olyan háborúba, amely már 6 hónapja folyik.
 

kw3v865

Well-Known Member
2022. április 11.
269
821
93
Ha most az azeriek ügyesen csinálják, akkor megszerzik a korridort is Nahcsiszevánon át Törökország felé és Karabahot is ki kell üríteniük majd az örményeknek, méghozzá az utóbbit puskalövés nélkül, csakhogy az azeriek leálljanak a korridor menti területszerzéssel és legalább papíron az örmények birtokában maradjon a terület. Az semmirevaló orosz békefenntartók meg majd átcuccolnak a korridorba, ellenőrizni, hogy oda örmény be se tehesse a lábát. A térképen nyíllal a terület, ahol szerintem az azeriek támadni fognak:

436px-2020_Nagorno-Karabakh_ceasefire_map.svg.png


A fegyverszünet szerint nekik itt jár egy korridor (út, vasút, csővezeték, ami kell). Ez ügyben eddig semmilyen előrelépés nem történt. Lehet döntésre jutottak Bakuban, hogy akkor megoldják az egész kérdést úgy ahogy van erővel a mostani előnyös helyzetben.
Szerintem a nyíllal jelölt részen biztos nem támadnak, 3000 m körüli magasságú hegyvidék. Jártam már ott Kapan környékén (egyébként nagyon szép vidék), utak hiányában az a mély völgyekkel szabdalt hegyvidék szárazföldi csapatok számára nem igazán jó terep. Attól északra a Voghji folyó völgye már járható lenne, de azt a szűk völgyet meg könnyen védhetik az örmények (na meg Kapan-t először el kellene foglalniuk az azerieknek).
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Szerintem a nyíllal jelölt részen biztos nem támadnak, 3000 m körüli magasságú hegyvidék. Jártam már ott Kapan környékén (egyébként nagyon szép vidék), utak hiányában az a mély völgyekkel szabdalt hegyvidék szárazföldi csapatok számára nem igazán jó terep. Attól északra a Voghji folyó völgye már járható lenne, de azt a szűk völgyet meg könnyen védhetik az örmények (na meg Kapan-t először el kellene foglalniuk az azerieknek).
Két éve komolyabb hegyeket is megmásztak. Meg nem véletlen Örményországot támadják, ez a korridor maradt az egyetlen értelmes cél. Karabahot nem fogják, az úgyis az ölükbe hullik majd, meg ott konkrétan orosz békefenntartók vannak. Az egy dolog, hogy az oroszoknak nincs mivel segíteniük az örményeknek, egy másik, hogy a békefenntartóik megtámadása esetén talán mégiscsak összevakarnának valamilyen tartalékot, akár az ukrajnai háború rovására is. Mégha nem is szárazföldi beavatkozáshoz, de az azeriek miért kockáztassanak az értéktelen Karabah miatt, ami lényegében el van vágva Örményországtól! Nem fognak, csak ez a korridor értelmes hadicél, más nem maradt.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 418
2 767
113
Jól olvastam ?
Egy keresztény lakosságú ország nukleáris robbanófejet fog használni egy muzulmán lakosságú ország ellen.
A világon mindenki életcélja nem az, hogy jelzáloghitellel örököljön egy jó házat unokáinak.

turkiye-azerbaycan-pakistan-baku-deklarasyonunu-imzaladi.jpg
Amikor egy hivatalosan vallás nélküli ország ledobta egy sintoistára akkor is haragudtál?
Tudod egalité ésatöbbi...
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 893
7 166
113
Ha valaki nukleáris fegyverekkel fenyeget, akkor mindent felfegyverzek, amim van, mert miért ne? Számodra ez egy tipikus támadás, amelyet egy világi állam támadása jelent egy másik szekuler állam ellen. De véleményem szerint ez egy keresztény állam támadása lehet egy muzulmán állam ellen, hogy megvédje a másik keresztény államot. Miért kellene bajba sodornom magam, amikor olyan "vallásos testvérem" van, mint Pakisztán?
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Estere 8 ormeny hadifogoly.Pedig tudjak milyen torturan es megalaztatason mennek at evekig Bakuban....Most nyugodt a front.Minimalis lovoldozes.
Látom javult az örmény hadsereg morálja is! Végül is csak évszázadnyi szisztematikus népirtás után megmaradt utolsó mentsvárukat védik.
 

Cevat

Well-Known Member
2020. október 22.
1 098
2 875
113
Harop kereso algoritmusai legalabb 5 eve az elso zsakmany peldany ota ismert.Eleg sok technikai eszkozrol van am csali....
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 893
7 166
113
Tegnap azerbajdzsáni források azt mondták, hogy megsemmisítették az S300-as rendszereket, és ma videókat osztanak meg róla. Bárcsak videóbizonyítékot látnánk azokról a mesékről, amelyeket más örmények, például Cevat meséltek el, hogy tudják, valóban történt-e ilyesmi. :)