Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jó nagy esélyt látok most arra, amiről megállapodtak mennyi is, kb. 2 napja?Na a kanadai langyifiú is tudja kibe rúgjon.
https://index.hu/techtud/2018/12/06/letartoztattak_a_huawei_penzugyi_vezetojet/
Sikerült a Huawei alapítójának a lányát letartóztatni és ki akarják adni az USÁnak.
A Huawei is megéri a pénzét. Rendszeresen Kína felé téríti az internetforgalmat, gondolom nem azért, mert úgy hatékonyabb lenne. A másik gond, hogy egy csomó ország szinte kizárólag Huawei hardwert használ ami a mobilszolgáltatást illeti, a mostani eladási adatokból meg az derül ki, hogy ez még nőni is fog. Főleg, hogy lassan közeleg az 5G.Jó nagy esélyt látok most arra, amiről megállapodtak mennyi is, kb. 2 napja?
Biztos fogják tartani ilyen húzások után a kínaiak a 90 napra eltolt határidőt a kialkudott új vámok bevezetésére.
Nagyjából ahogy látom a világon mindenhol egész pályás letámadást indítottak a Huawei ellen az amcsik.
Ezt nem lehet egyszerűen szó és tettek nélkül hagyni Kínában, lépéskényszerbe kerültek, ha nem reagálják le kellő képen, úgy fognak járni mint a Japók a '90-es években. Mikor látták az amcsik hogy Japán már akár veszélyes is lehet rájuk gazdasági csodája révén, egyszerűen rájuk csicskítottak, és megfojtották őket. Azok meg birkaként inkább elfogadták hogy recesszióba rakják az addig szárnyaló gazdaságukat mindenféle szabályzókkal az amcsik.
A marha nagy különbség viszont az akkori Japán, és a mostani Kína között az, hogy az utóbbi területén nincsenek amerikai bázisok.
Én meglepődnék ha a Kínaiak lehajtott fejjel elkullognának tudomásul véve, hogy lebasztak nekik egy tockost, és beparancsolták őket kicsit térdepelni a sarokba!
Nyilván megéri a pénzét a Huawei is!A Huawei is megéri a pénzét. Rendszeresen Kína felé téríti az internetforgalmat, gondolom nem azért, mert úgy hatékonyabb lenne. A másik gond, hogy egy csomó ország szinte kizárólag Huawei hardwert használ ami a mobilszolgáltatást illeti, a mostani eladási adatokból meg az derül ki, hogy ez még nőni is fog. Főleg, hogy lassan közeleg az 5G.
Én ennyire azért nem gondolok bele. Amerika jelenleg világelső és ezt a pozicióját meg akarja őrizni. Kína meg lassan de biztosan de kezdi kikezdeni ez az elsőbbséget és ezért megpróbálják ezt a veszélyt visszaszorítani.Ez a kis analógiám annyi célt hivatott volna, hogy vegyük már észre, MEGINT az kiabál a leghangosabban hogy a másik mit csinál, akinek sanszosan ugyan ezen témában MÉG TÖBB VAJ van a füle mögött.
Mi van ezekkel a halakkal?
Pont ezt írtam én is, nincs itt vita.Én ennyire azért nem gondolok bele. Amerika jelenleg világelső és ezt a pozicióját meg akarja őrizni. Kína meg lassan de biztosan de kezdi kikezdeni ez az elsőbbséget és ezért megpróbálják ezt a veszélyt visszaszorítani.
Egyik fél sem szentebb a másiknál és egyik fel sem a fair playről híres.
Pont ezt írtam én is, nincs itt vita.
Látok viszont két igen nagy különbséget: Kína a kihívó pozícióját kő kemény alázatos melóval érte el. Azt hogy szerintem már a valóságban megelőzte az USA-t(itt nem értünk egyet, veled ellentétben én az amerikában gyártott mesterséges statisztikákra teszek nagy ívben) azt a termékeinek a kiváló ár/érték arányával biztosította. Régen csak olcsó volt, ma már jó is a legtöbb Kínai termék.
Az USA viszont egyre inkább a régi nekem is szimpatikus hozzáállásából(szabad piac, győzzön a jobb termék, ajánlat) vált olyan országgá, ami birodalmi gőggel próbálja MELÓ/ALKUK megkötése helyett eladni(inkább rákényszeríteni) erőből saját magát másokra.
Ez viszont egyre érezhetőbb és nagy különbség.
Ez egyre inkább így van. Nem véletlen ám az a trend, amit csak egy ÖKÖR próbálna eltagadni hogy épp a szemünk előtt zajlik:A 60 éves ember izmozását érzem a 40 éves ellen. Nincsenek tervek és dinamika mögöttük USA . Kína ha csak a linkelt elképzeléseket nézem az USA-nak vége.
A hadi és pénzügyi iparral nem lehet teljes spektrumú kereskedelmi háborút nyerni. 1,5 Milliárd ember ellen. Csak a saját piacával köszönöm jól elvannak.