Kicsit olyanok vagyunk ezzel mint az angolszászok, nem csak te, magamról is beszélek, felsőbbrendűen el akarjuk dönteni a világ másik végén másfél milliárd embernek hogyan lenne jobb. A vérünkben van a gyarmatosítás még magyarként is
, csak manapság fordítva ült fel a kultúrkör a lóra.
Valahogy ők, és nem csak a politikusok, hanem magánemberek is nem annyira foglalkoznak azzal hogy hogyan kéne nekünk itt élnünk Európában,, megvan a véleményük, vagy elmondják vagy nem, inkább nem fogják egyébként. Viszont mi eldöntöttük hogy nekik demokrácia kell mert az a legjobb, igazából személyes véleményem az hogy itt nincs demokrácia, a csőcselék uralma valósul meg, akiket könnyű befolyásolni, vagyis nem valódi az uralma mert őket csak felhasználják. Demokrácia kiválóan működik városállamok esetében, amik elég kicsik, de nagyobb méretben már csak egy ki tud jobban befolyásolni játék.
Úgy gondoljuk hogy egy szépen beszélő mondjuk civilben kiváló műsorvezető, jó kapcsolatokkal, tudja kit nem kell támadni hogy jó legyen a médiának jobban fog érteni a kormányzáshoz, és gazdasághoz mint egy profi hivatalnok? Ne egy következmény nélküli magyar hivatalnokra gondolj, hanem olyanra ahol egymás között megy a harc a fentebb jutásért de kifele teljes az egység mert különben a hatalmuk is bukik. Mert minden hibájával együtt szerintem a profi hivatalnok a nyerő.
Az meg hogy az emberek 4 évente elmennek és szavaznak közben meg megfojtanák egymást azzal aki másként gondolkodik közben pedig a választottjaik nagy ívben tesznek a fejükre, csak számok a statisztikában, mitől biztosít stabilabb kormányzást? Erről lehetne rengeteget filozofálni nekem ennyi elég is most
Amiért jó a kínai rendszer, nekem(többek között), az az hogy képes az angolszász hegemónia megtörésére úgy hogy közben nem vív keresztes háborút a világ rendszereinek megváltoztatása érdekében,(ugye amivel kezdtem).
Az amerikai "kultúra" terjesztése azért sikeres mert az emberi gyarlóságra alapszik, az egyénre a közösséggel szemben, és minden emberben megvan erre a fogékonyság, kiben több kiben kevesebb. Végső soron pedig a társadalmakat bomlassza fel, csoportokat uszít egymásnak , ezért nem szeretjük. Viszont ha megtörik a hatalmukat az angolszászoknak, akkor mi itt Európában és bárhol a világon szabadabban hozhatunk olyan döntéseket amik a mi világunknak megfelel, és a világ sokszínű maradhat.
Én nem azt mondom hogy én szívesen élnék kínai rendszerben, hanem hogy a Kínai rendszer megtudja védeni magát a repedéseken beszivárgó amerikai bomlasztással szemben és az ország felé tud kerekedni az angolszászoknak. És miközben ezek egymással vannak elfoglalva, mi szabadon élhetjük mag a magyarságunkat és az európai életmódunkat, mert nem több ezer kilométerről mondják meg mi a helyes gondolat, mert erejük nem lesz hozzá.
Mert ugye mi itt megbeszélhetjük hogy hogy kéne x országban élniük az embereknek, nincs jelentősége, mert nem vagyunk birodalom, de ugyan ezt megbeszélik a capitoliumban is, ami viszont már érint minket.
Erre jöhetne a válasz kérdés, hogy de mi van ha Kína lesz az ami most az usa, nekünk nem sok, de még a szomszédainak se vészes, bár az azért másabb helyzet. Annyira nagy a kulturális( bár teljesen normális emberek ők is) szakadék hogy nem tudnák azt a befolyásolást csinálni mint az usa, az egész világot meg nem fogják megszállni a kínaiak és nem fog jönni a sárga veszedelem. Ahhoz nekik sincs erőforrásuk, és nem is céljuk, a világ sokszínűségéből ők is profitálnak, csak jelenleg a rivális által fenyegetve vannak ezért le kell győzniük. Viszont egy Magyarország, egy Németország , vagy egy Argentína nem fenyegetés nekik hanem partner.
A tibetiekkel és ujgurokkal sem az a baj hogy azok amik, hanem hogy felhasználhatják őket Kína ellen, ezért azt a durva de hatékony megoldást választják hogy etnikailag megváltoztatják a térséget, de ezt nem fogják megcsinálni velünk.