A CNN-nek nyilatkozó kínai rendőr, aki egy meg nem nevezett európai országban él menekültként, és akinek nevét, arcát nem hozták nyilvánosságra, hogy megvédjék Kínában élő rokonait az állami szervek zaklatásaitól, közölte a hírtelevízióval, hogy soha többet nem mehet haza, mert ott rögtön letartóztatnák, és félholtra vernék. És ez még csak a kezdet lenne. Biztos benne, hogy terrorizmussal vádolnák meg, csak azért, mert felszólalt az ujgurok védelmében.
Csak nekem lóg ki erősen a lóláb ezzel a sztorival kapcsolatban? Van a mi kis rendőrünk ő annyira kikészült hogy külföldre menekült, oké, de ez nem tűnt fel senkinek abban az országban ahol állítólag totális megfigyelés van, mindenki internetes tevékenységét megfigyelik, stb. Még ha azt elfogadnám hogy egy volt rendőr semmilyen hivatalos értesítőt vagy bármit ami miatt meg kéne jelennie valahol nem vesz át, és nem kerül azért valahogy csak feltűnik valakinek hogy évek óta nincs ott ahol eddig. Ez esetben pedig a kiterjedt megfigyelésnek köszönhetően, tevékenysége, ideológiája, beazonosítható és a családját elkaphatják, és meg is tennék hogy hazamenjen, de ehhez teljesülnie kell annak az alapfeltételnek hogy léteznie kell.
Mert az hogy az amerikaikat kivágják mint macskát szarni az országból, és mindenféle dolgokat vesznek észre ezután amit 10 év alatt nem tűnt fel nekik, és kalandos szökések amiben a pártkáder após adott infót hogy jön a fekete autó menekülj, és ezután mikor nyíltan ezt előadja nem viszik el apósékat.... háááát, akkor vagy mégse olyan az a diktatúra, vagy nem így történt.
Leszarom őszintén szólva mi történik az ujgurokkal, vagy mit csinál Kína a saját népével, ha elviselhetetlen lenne vagy lesz majd változtatnak. Viszont jól látszik hogy mikortól kapta meg az amerikai média az utasítást hogy mostantól nem ámuló és bámuló csodálkozó cikkek kellenek hanem lejáratás, Magyarországról is sorra születnek a cikkek amik olyanokat állítanak hogy ember esze megáll, de héé hát nem látom ezeket a dolgokat soha, ennyire vakon tart rendszer?
Amúgy ez nekem nem logikus és nem tradicionális kelet ázsiai módszer, általában ott az volt a bevett szokás hogy a lázadó nemes vagy bárki egész családját de még környezetét faluját is kiirtották, de ez hogy összeszedünk embereket jól megutáltatjuk magunka aztán szabadon engedjük és bízunk benne hogy nem derül ki , hát nem tudom, bár Biden papát is fitt nagypapinak adta el ugyan ez a CNN mikor már akkor látszott rajta hogy vannak bajok, most meg már tagadni sem lehet.
Szerintem elég lenne elvenni a gyerekeiket és han kínaiként felnevelni, illetve a nőket szétszórni az ország területén hogy ne szülessenek ujgurok csak félig han félig ujgurok akik han környezetben han kínaiakká válnak. Logikusabb mint agyba főbe verni őket és ezután visszaengedni a környezetükbe, ráadásul amúgy is nőhiány van. Szóval miért ezt a logikátlan módszert alkalmazzák a felszámolásukra ami csak viszi az erőforrást, mikor lehetne vele részben orvosolni egy másikat?
Szóval tényleg nem érdekelnek az ujgurok és a többi, én abban bízok hogy a kínaiak és angolszászok rivalizálása tudományos áttöréseket fog hozni. A nyugatnak is jót tesz az ellenfél, mert az elhülyülés felől vagy észhez tér vagy legyőzik őket. Nekünk magyaroknak meg a zavaros lenne az ideális hogy a céljainkat elérjük, mert a jelen világrendben csak fogyunk a kárpát medencében, ehhez meg kell egy kihívó a régi nagyoknak.