1978 óta nem volt ennyire alacsony a születési ráta Kínában
Peking egyelőre képtelen úrrá lenni a demográfiai válságon.
444.hu
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hűha milyen jó hogy amerika egyenrangúként kezel!kis európai
a video nem érhető el...
tan igy jobb lesz...a video nem érhető el...
Nem sikerült néhány anyagot legyártani a minimális minőségben sem. Csodálatos az a kézzel törhető betonacél vagy a nyomokban sem működő cementnek nevezett valami, de a belül nyers nullás szilárdságú tégla is egy szép termék. Ez után már nem csoda ha dől össze minden magától.tan igy jobb lesz...
a csodalatos kinai feljodes, vilag csoda epiteszet stb..
PRAKTIKUSAN...Pedig tapasztalatuk kellene elég legyen, mert praktikusan háborúznak folyamatosan legalább 1941 óta.
Jó hogy mondod a Kínai nagyfal is összeomlott pár éven belül, ja nem! A Kínai ürhajók is folyton szét esnek az űrben vagy ki sem jutnak oda Ja nem. Te kurva okos kohász!Nem sikerült néhány anyagot legyártani a minimális minőségben sem. Csodálatos az a kézzel törhető betonacél vagy a nyomokban sem működő cementnek nevezett valami, de a belül nyers nullás szilárdságú tégla is egy szép termék. Ez után már nem csoda ha dől össze minden magától.
De nézzük a kommunista irányból. Csodálatos termelési mennyiségeket ért el a kommunista párt, és még az energiafelhasználást is drasztikusan lecsökkentették mindeközben ! A tizede energia kellett a belül totál nyers téglához és az égetés nélküli cementhez. További előny, hogy később bontani sem kell semmit, mert maguktól összedőlnek az épületek.
Azt a csudálatos "acélt" nem tudom hogy tudták előállítani, mert csodaszámba megy. Pedig rengeteg igen részletes fém anyagismeretet tanultam, mivel a szakmáim alapjaiiban a fémek tökéletes ismereteit követeli meg. Szóval nem pár órában hanem évekig tanultam (fém) anyagismeretetet, az összes létező technológiai fém ismerettel együtt. De hogy hogyan tudták ennyire elbacni azt a betonacélt az egy rejtély a számomra. A sok kénnel vagy foszforral salakanyaggaggal valóban ilyen xar lesz, és melegen megmunkálva nem hullik darabjaira, tehát melegen hajlítva (egyébként előnyös is mert töredéke a hajlítógépek igénybevétele és az anyagban feszültség sem keletkezik, én is imádom izzón megdolgozni a fémeket, akkor olyanok mint egy puha tészta), de ez valami katasztrófa ami ezen a videon van. Úgy törik mint az üveg, mint egy szürkeöntvény, tartása szakítószilárdsága az nulla.
Szóval most hogy ezt láttam, még véletlenül vagy ingyen sem kellene nekem kínai autó. Megjegyeztem egy életre hogy a fém anyaggyártásuk az teljesen próba szerencse alapon működik. Ha egy ilyen xar salakos / szennyezett fémből készítenek autót, az egy garázsba állítva 3 év alatt magától szétporlad. Víz meg só sem kell hozzá. (a xar anyagminőség miatt estek szét a fiatok is, nem a gyártásal volt a probléma, és bármivel kenhetted védelemnek, az csak halottnak a csók volt, anyagában porlott szét)
A wikipedia Manhattan projekt cikkje elég jól leírja a ráfordított erőforrások mértékét. A teljes azüst készlet pl., hogy jobb mágnesek legyenek! Ahogy írtad, hány ember dolgozott rajta... Másnak nem volt ekkora gazdasága.Az meg baromság, hogy "magyarok csinálták az atombombát". Vagy 100 ezer ember dolgozott ezen a projekten több éven át!
Érdekes, hogy csak az amerikaiaknak sikerült, ám a fizikus zsenikkel teli Németországnak nem jött össze. se Japánnak vagy bárki másnak.
Az USA-nak nehéz ellenfél lenne/lesz Kína, de nagyon nagy hiba temetni őket! Pláne hogy végre elkezdték komolyan venni a kínai fenyegetsét és rákészülni az érdekeik megvédésére. Most már az amerikaiak sem ülnek a babérjaikon: érdemes megnézni az új flottafejlesztési tervüket! Drón hajók és drón tengeralattjáróké lesz a főszerep...
Az uzsora kölcsön, uzsora kölcsön. Lásd még Pireusz.nos, konnyec az ugandai repternek is.
felvettek a kinai kolcsont, nem fizettek ki, es most a kinaiakke lett.
szepen terjeszkednek a kinaiak.
Museveni to surrender Uganda’s only international airport over Chinese loan
It has emerged that Uganda is set to lose its most prominent and only international airport to Chinese lenders.guardian.ng
es ez mint 200milla$ miat? ennyit sem birtak kifizetni?
ez csak 200milla volt, nem olyan sok az, szerintem nem is akartak visszafiztni, kapot a helyi torzsfonok vmi 2 bivaljt meg 3 tehenet es mar ment is az uzletAz uzsora kölcsön, uzsora kölcsön. Lásd még Pireusz.
Szép, szép, de ameddig Kína nem tud lemenni a 8-10nm-es chipgyártásra, ráadásul nagyon nagy tömegű termeléssel, addig nagyon le vannak maradva. Ott a grafikon amit mutattak ha valaki így nem érti miröl van itt szó. Ráadásul a gyártási volumen is nagyon lényeges.
Mindenki a hollandoktól licenszeli magát a gyártási technológiát... Ha Kína befoglalná Taiwant, onnantól magukra lennének utalva. Szvsz csak a TSMC miatt nem igazán éri meg az invázió, mert főleg a mikroelektronikában nagyon gyorsan változnak a dolgok.
A "szílíciumvölgyben" van egy rakás chip szabadalom, a japánoknál, és még a TSMC-nél, meg talán a Samsungnál délkoreában. Csak az utolsó kettő képes az 5nm-es volumen gyártásra, de a Samsung abból is csak korlátozottabb mennyiségben. A többiek nem. Szabadalom nélkül nincs 8 nm alatt gyártás, ezért meg kellett hogy csinálják, ugyanis előtte nem létezett. Itt a klisé, a vonalhálózat szélessége a fény hullámhossza körül van, ezért még 15 éve is azt mondák, hogy nem lehet majd lemenni erre a felbontásra. Aztán megoldották.
40 éve vagyok az elektronikában, nem amatőr szinten, de holland chipgyártási licencekről én még nem hallottam az életben, pedig aztán ismerem a gyártókat és a piacokat. Szóval számomra a holland chipgyártás szabadalmak és licencek az hihetetlen kategória. Kizárt dolog hogy a 40 év alatt ne futottam volna bele ja létezne.
nos, konnyec az ugandai repternek is.
felvettek a kinai kolcsont, nem fizettek ki, es most a kinaiakke lett.
szepen terjeszkednek a kinaiak.
Museveni to surrender Uganda’s only international airport over Chinese loan
It has emerged that Uganda is set to lose its most prominent and only international airport to Chinese lenders.guardian.ng
es ez mint 200milla$ miat? ennyit sem birtak kifizetni?
A "szílíciumvölgyben" van egy rakás chip szabadalom, a japánoknál, és még a TSMC-nél, meg talán a Samsungnál délkoreában. Csak az utolsó kettő képes az 5nm-es volumen gyártásra, de a Samsung abból is csak korlátozottabb mennyiségben. A többiek nem. Szabadalom nélkül nincs 8 nm alatt gyártás, ezért meg kellett hogy csinálják, ugyanis előtte nem létezett. Itt a klisé, a vonalhálózat szélessége a fény hullámhossza körül van, ezért még 15 éve is azt mondák, hogy nem lehet majd lemenni erre a felbontásra. Aztán megoldották.
40 éve vagyok az elektronikában, nem amatőr szinten, de holland chipgyártási licencekről én még nem hallottam az életben, pedig aztán ismerem a gyártókat és a piacokat. Szóval számomra a holland chipgyártás szabadalmak és licencek az hihetetlen kategória. Kizárt dolog hogy a 40 év alatt ne futottam volna bele ja létezne.