20 év alatt bármelyik (ok, kicsit túlzok itt, azért méretfüggő).
Melyik europai orszag tudna ennek mondjuk csak a tizedet is megcsinalni mondjuk 20 ev alatt?
Nem szabad Kínát alábecsülni, de nem szabad a többieket sem. Európából nem a tudás és a teljesítmény hiányzik igazából, hanem a vezetés és a hely (mármint a fizikai hely).
Európában a legnagyobb városok Isztambul, Moszkva, London és Párizs vannak 10 millió felett/környékén. A következő Berlin 3 millió emberrel. Ezen egyébként meglepődtem (mármint azon milyen kicsik az EU városok, bár valahol logikus).
Ez köszönő viszonyban sincs a 21.5 millióval. Már itt kezdődik a különbség.
Másrészt, Európában nincs hely ilyen városokat építeni, legfeljebb ha ledózerolsz egy már meglévőt. Úgy tudom, Kínában keleten van az igazi tömeg, ez a város pedig inkább nyugaton van.
Azt is vegyük figyelembe, hogy a kínaiak "ugranak". Sokkal könnyebb ledarálni egy rakat fabódét és felépíteni a helyére egy csilivili városközpontot, mind megküzdeni a műemlékvédelemmel.
Ami még igazán hiányzik, az szerintem az elhatározás és az, hogy sok szereplő (állam, kormányzat, cégek) akarjanak ilyet egyszerre. Ez a vezetés hiánya.