Meg kell építeni a Fudan egyetemet stb. Ha kiegyezne az USA Kínával és gyengül az EU, akkor nőne a mozgástere a magyar kormánynak, miközben Washington és brüsszeli, prágai, pozsonyi, varsói, bukaresti, kijevi bábjai egyfajta hibrid háborút folytatnak ellene az ellenzék közreműködésével. Ami nagyon nem jött be most a választásokon, de nem fogják feladni, jön a gazdasági válság, megpróbálják olyan helyzetbe hozni a kormányt, hogy választania kelljen, melyik kezét harapja le. Nyilván a ruszki gáz nélkül azonnali sokszoros rezsiemelkedés stb. jönne, ez megfelelne nekik, de az is, ha kinevezik Putyin utolsó csatlósának Mo-t, ha nem hajlandó lemondani róla.
Bár én ebben nem hiszek, szerintem álmokat kergetnek a kínaiak, ha ezt hiszik, hogy ebből jól jönnek ki. Max. most elhúzzák előttük a mézesmadzagot, hogy nehogy esetleg segítsenek az oroszoknak, de nem fogják jelentős mértékben beengedni semmilyen ukrajnai újjáépítésbe a kínai cégeket, csak hitegetik őket esetleg most. Nem tanultak a Motor Szics esetéből. Az ukránok kellően fel vannak hergelve, hogy kitiltsák belőle Kínát, mert nem szankciózta elég keményen az oroszokat. Megéri-e Kínának minden kereskedelem leállítása az oroszokkal (nyersanyag importé is) cserébe az esetleges újjáépítési bizniszért cserébe? Amiből aztán hamar kiderülhet, hogy semmi sem lett belőle. Ez most csak egy taktikai megosztás az USA részéről, ha bedőlnek neki, elég ostobák.
Nézd meg az USA mindenhol ki akarja szorítani őket az érdekszférájából, de már Afrikában is igyekszik alájuk tenni (bár későn ébredtek, rá fognak mindenhol erősíteni az afrikaiak Kína-ellenes indulataira, miután azok rájöttek, hogy a hiteleket vissza is kérik a sárgák), a magyar parlamentben is kínai zászlóval provokálnak az ügynökpolitikusaik és kampányt folytattak a Fudan egyetem ellen.
Sokszor elhangzott, hogy Kínát tartják a fő veszélynek az amerikai uralomra ebben az évszázadban. Oroszország nem jelentett volna ilyen veszélyt az USA-ra, de az USA-nak kellenek az orosz természeti kincsek, Szibéria - nem Kínának óhajtják azt felkínálni, hiszen akkor az igencsak megerősödhetne, nem lehetne tengeri blokáddal megfojtani (ami ellen Kína építi a flottáját rohamtempóban), hanem meg akarják szerezni a szerintük azokra méltatlan oroszoktól.
Az USA jelszava a friend-shoring, ally-shoring, azaz ahogy lehet, le akarják választani a kínai ellátási láncokat magukról és vazallusaikról, persze ez nem megy egyik napról a másikra, addig még hitegetik a komcsi kínaiakat, hogy nagy közös üzletek vannak még kilátásban, ha elég hülyék hozzá.
Tehát látom olvasta a alap cikket teljes terjedelemben /ez nem triviális a off line világban se
.
Megint olyasmiről lesz szó ma, ami nem hit kérdése, de előre szólok: felesleges engem szidalmazni Kína miatt, nem én vagyok a főtitkár, még a császár sem én vagyok, pedig az már több, mint száz éve nincs is. Kína viszont van, olyan, amilyen, mint mindig, most is a világ közepének tekinti magát –…
forgokinpad.blog.hu
"
– írja a szerző, akiről tudnunk kell, hogy történész, több izgalmas kötet szerzője, kutatási ösztöndíjas volt a Harvard Egyetem Olin Stratégiai Tanulmányok Intézetében, a Harvard Kennedy Schoolban, a Stanford Egyetem Nemzetközi Biztonsági és Együttműködési Központjában, valamint a Columbia Egyetem Háború és Béke Tanulmányok Saltzman Intézetében. Szóval, őt tessenek majd átkozni, kis moszkoviták, ne engem. De miről is van szó az írásában?"
Yoda valószínűnek tartja hogy Kína Népköztársaságban lehet egy nagyon erős irányzat a USA-val való kiegyezés.
Ekkora államoknál simán van a vezetésben több irányvonal amelyek alapvető kérdésekben nyilván nem különböznek /pl. kína erősödjön stb./
a hogyannal vannak a problémák.
Tehát meg lehet nézni a kína szovjet orosz összeborulás egy pontig jó volt a történelemben kb. a 1960 as évek eleji szakításig. Kb. 1920-as évektől /történelmi távlatban nem sok kapcsolat volt mikor is vonultak be a oroszok a urálon túli területre?? és ugye kína az ahol
BIZONYÍTOTTAN
a civilizált emberiség
EGYIK
bölcsője volt.
Pl. írás feltalása biztosan a babilonban suméroknál /kínában/meg a pre kolumbiai közép-amerikában történt meg.
Ehhez képest pl. arról hogy egyiptom koppintott e mai napig vitatkoznak.
Uaez a növénytermesztés önálló feltalása már csak a földrajzi távolságok eltérő termesztett növények miatt is tigris -eufrátesz vidéke, kína, mezo-amerika. Ezek bizonyíthatóak ha máshol is volt ilyen az a futottak még kategória vagy innen másolták a technológiát növény fajokat stb./
Miért a történelmi kitekintő?
Mert a USA val is van annyira gazdag a kínaik kapcsolata mint a oroszokkal történelmileg /kínai szempontból történelmi léptékben ez kb. uaz/
És USA is támogatta kínaiakat a japánokkal szemben csak épp csang kaj seket és nem maoékat mint a szovjet.
40+ éve kína elindult a fejlődés útján amit nem nem brezsnev és mao hanem nixon és mao találkozója alapozott meg...
Ebbe került ugye némi kavics a 45. elnökkel aki kijelentette hogy megállítják őket, vagy lenyomják őket valami ilyesmi.
Lehet olyan felállás hogy Kína és USA kiegyezik akár a közeljövőben is.
Persze erről mindkét országban gondolkodnak.
/Nagyon megkönnyebbülnének pro és kontra a koreai félszigeten de japánban is meg kell nézni mind három országnak mekkora a kitettsége kínában és a usában.../
Persze hogy legyen nyereség valakivel vagy valakikkel szemben lehet megegyezni.
Ez adja magát hogy lehet a eu de a oroszok is.
Nem tudom olvasta e a sakktáblában a bő egy hónapja általam írtakat.
Nem ismételném.
Röviden.
USA állítólag kína miatt vonul ki mindenhonnan mert oda összpontosít.
Ööö afganisztán hol van?
Ki vette át a helyüket.
Közel-kelet az nem ázsia?
Stb. ilyen kérdéseket tettem fel.
+ AUKUSA + Japán + Koreai Köztársaság + egyéb térségbeni államok bevonása ugye azt jelenti hogy USA nem egyedül khm csoportosít át illetve nem csoportosít át mert inkább szövetségi rendszert épít.
Amit még hozzátennék hogy lehet egy kiinduló stratégia mindenhol. De ez változhat a körülmények változása miatt.
Ez a szövetségi rendszerekre is kihathat.