Ma kezdődik az újévi időszak - az atom-hardcore arcok még mindig 2022-t írnak, jön a Nyúl Éve. Hogy ez most valami kettyós baknyúl lesz vagy valami vérgőzős csincsilla, egyelőre rejtély.
Egy kis helyzetjelentés:
Ezt látom az ablakból, a 26. emeleten lakunk. Jobbra egy műemlék jellegű házsor-hálózat van, így eléggé nyitott ez az oldal. A bal oldalon lévő magas ház a Shangria-hotel, a világos tetejű magas meg irodaházak/luxus lakások kombója. A furcsa tetejű ház a világos tetejűtől jobbra tényleg furcsa. Ebből a szögből nem látszik, de koncentrikus félkörök vannak a tetején betonból.
Az utcán nincs parkoló, elég sokat kell keresgélned, mire találsz egy autót. Robogó, bringa viszont százas nagyságrendben. A lakópark körül kb. 400 bérelhető bringa van, nevetséges áron bérelsz. Viszont a parkolás horror, mivel kötelező bemenni egy parkolóházba vagy mélygarázsba. Egy kocsibeálló havi 600-1000€ átszámolva, a lakásbérletek ennek megfelelően.
Nincsenek kóbor kutyák, a kóbor macskák meg be vannak fogadva, majdnem minden nagyobb épület körül van valami macskaház meg kirakott táp/víz.
A héten buktam egy fogadást - szerintem csaltak a hegesztési próba kiértékelésénél, így a jutalmam egy tál rángott selyemhernyó volt, de mondtam is a srácoknak, hogy ebben semmi kitolás nincs, mert kifejezetten finom, olyan íze van, mint a sült gesztenyének, viszont a kacsanyelv az no-go.