• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 990
53 869
113
gettyimages-88874420-1024x576.jpg

GUANG NIU / GETTY IMAGE

„Rúgd és üsd őket, amíg térdelve nem sírnak” – elmondta egy kínai rendőr, hogyan kínozzák az ujgurokat...​

Egy európai országban menekültként él már az a rendőr, aki a CNN-nek beszélt arról, milyen feladatokat kellett elvégeznie az ujgurok lakta kínai tartományban. Elmondta, hogy az általa letartóztatott több száz ember közül senki sem követett el bűncselekményt, „átlagemberek” voltak, akiket addig kínoztak a rendőrségen – feszítővassal, sokkolóval vagy nemi erőszakot elkövetve –, amíg beismerő vallomást nem tettek, hogy terroristák. A parancsot nem teljesítő hatósági emberek hasonló elbánásra számíthatnak.


Ezzel a felszólítással küldte el főnöke a főleg ujgurok lakta kínai tartományba, Hszincsiangba a CNN-nek csak Jiang álnéven nyilatkozó egykori kínai rendőrt, akit annyira megviseltek az ott átélt rémségek, hogy elszökött Kínából, és jelenleg menekültként él egy európai országban. A férfi részt vett az ujgurok tömeges letartóztatásában és kínzásában, elmondta, még mindig szenved tetteinek pszichológiai következményeitől, álmatlanság gyötri és csak az a rengeteg ártatlan ember jár a fejében, akik szörnyű körülmények között senyvednek a kínai fogolytáborokban.
A világ 2017-ben figyelt fel a Kína észak-nyugati részén található, és gazdasági okokból Peking számára fontos Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen zajló eseményekre, aminek fővárosában, Ürümcsiben 2009-ben több száz halottal és több ezer sebesülttel járó etnikai zavargások voltak az évszázadok óta ott élő, nagyrészt muzulmán ujgurok, és az oda az ötvenes évek óta betelepülő han kínaiak között.

Terrorizmus elleni harc vagy népirtás?​

Peking totális elnyomással válaszolt. Hszi Csin-ping kínai elnök irányítása alatt példátlan keménységgel léptek fel az ujgurok, valamint a szintén nagy számban ott élő kazah kisebbség ellen. Hivatalosan a terrorizmus, a vallási fanatizmus és a szeparatista csoportok ellen küzdenek, de a jogvédő szervezetek, valamint a nyugati országok egészen más szavakat használnak: rendszerszintű diszkrimináció, elnyomás, etnikai tisztogatás, emberiesség elleni bűncselekmény és népirtás.
Az amerikai kormány, a kanadai, a holland és a brit parlament is népirtásnak minősítette az ujgurok elleni fellépést, míg a német kormány egy belső jelentésben taglalta, hogyan nyomják el az ujgurokat.
Az elmúlt években megjelent beszámolók szerint Peking valódi célja kínaivá tenni az ujgurokat és kazahokat, ennek szellemében módszeresen tüntetik el kultúrájukat. Több mint egymillió ujgurt és kazahot zártak ideológiai átnevelő táborokba, ahol az ok nélküli fogvatartás mellett kínzásoknak vannak kitéve.
Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet nyáron közzétett jelentése szerint ezekben a táborokban rendszeresen verik az embereket, kényelmetlen pozíciókban kötözik ki, akár napokra is kínzószékbe zárják, áramütésekkel, alvás- és ételmegvonással kínozzák, valamint magánzárkába teszik őket.
k_epa20191229066-1024x716.jpg
REMKO DE WAAL / MTI / EPA-ANPA hollandiában élő ujgur közösség tagjai és szimpatizánsaik kelet-turkesztáni zászlókat lengetve tiltakoznak a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen élők emberi jogainak megsértése ellen Amszterdamban 2019. december 29-én.

A CNN-nek nyilatkozó egykori rendőr elmondta, eleinte elhitte a kínai kormány propagandáját, hogy a terrorizmus és szélsőséges csoportok tagjai ellen harcolnak Hszincsiangban, ahova több mint 150 ezer rendőrt vezényeltek nagy fizetést biztosítva nekik.
A nyugati sajtóban megjelent beszámolók szerint már az is elég ok volt a letartóztatáshoz, ha valaki külföldön lévő rokonaival beszélt telefonon, külföldön tanult, hosszú szakállat növesztett, nem ivott alkoholt, nem cigarettázott, imaszőnyege volt, vagy a hátsó bejáratot használta a főbejárat helyett. Kínai tisztségviselők a BBC-nek nyíltan beszámoltak róla, hogy olyan emberek kerülnek a táborokba, akik ugyan nem követtek el semmit, de meg tudják róluk állapítani, hogy közel voltak ahhoz, hogy bűncselekményt hajtsanak végre.
Egy idő után pedig már bárkit elvittek, bármilyen indokkal, hogy meglegyen a pártvezetést által megkövetelt kvóta. Több mint egymillióan kerültek a táborokba, akár amiatt is, hogy olyan tiltott programokat használnak, mint a WhatsApp.

Ezt megerősítette az elmenekült rendőr is, aki a CNN-nek kijelentette, hogy szerinte az általa letartóztatott több száz ember közül senki sem követett el semmilyen bűncselekményt, nem voltak sem terroristák, sem pedig szélsőségesek, hanem „sima átlagemberek voltak”. Jiang elmondása szerint meghatározott számú ujgurt kellett elfogniuk, és ezt mindenáron teljesíteniük kellett.


Őket aztán a rendőrségen addig kínozták, amíg beismerő vallomást nem tettek. „Addig rugdostuk és ütöttük őket, amíg térden állva nem sírtak a padlón.”
Elmondása szerint mindenki más módszert használt. Volt, aki feszítővassal verte az őrizetbe vett embereket, volt, aki elektromos sokkolóval kínozta őket, vagy a kínzószéket alkalmazta, és voltak őrizetbe vett emberek, akiket nemi erőszaknak tettek ki.
Jiang elmondta, hogy egy elektromos gumibotot használtak a verésre, elektromos sokkolásra, és szexuális kínzásra. „Ha azt akartad, hogy valaki vallomást tegyen, akkor áramvezetéket kötöttél a gumibot sokkolójára, a vezetéket pedig a megkötözött személy nemi szervére erősítetted.”
Emellett megszokott gyakorlat volt, hogy más rabokat kényszerítettek arra, hogy nemi erőszakot kövessenek el az újonnan érkezett férfi rabokon – közölte Jiang a CNN-nel. A hírtelevíziónak ezt megerősítette az egyik átnevelő táborba zárt Abduweli Ayup is. A 48 éves férfit 2013-ban tartóztatták le. Az volt a bűne, hogy egy olyan óvodát vezetett, ahol ujgur nyelven foglalkoztak a gyerekekkel.
Ayup elmondása szerint a rendőrségi fogdában az őrök arra utasítottak kínai foglyokat, hogy erőszakolják meg, miközben az őrök ezt végignézték. Az átnevelő táborból pedig csak azután engedték el, ha aláírt egy kikényszerített vallomást. Ma már Norvégiában él, menekültként.

Peking szerint „nincs itt semmi látnivaló”​

A kínai kormány évek óta tagadja, hogy elkövetné azokat az atrocitásokat, amikről az elmúlt években nyugati újságírók riportjaiból, valamint szemtanúk százainak elmondásaiból, nemzetközi jogvédő szervezetek és egyetemi kutatók nyomozásaiból, valamint a kínai kormány belső irataiból értesülhetett a világ. A tartományból kitiltották a külföldi újságírókat, a kínai állami propagandagépezet pedig igyekszik elhitetni a nemzetközi közönséggel, hogy Hszincsiang egy békés, rohamosan fejlődő területet, ahol idilli körülmények között élnek a különböző népcsoportok.
KAPCSOLÓDÓ

„Népirtásnak nyomát sem találtam” – átlátszó kínai propaganda a válasz az ujgur vádakra

A világ egyre nagyobb felháborodással nézi az ujgurok elnyomását Kínában, és egyre több ország nyilvánítja népirtásnak a kínai kormány diktatórikus fellépését. Kína propagandaháborúval válaszol.
A CNN-nek nyilatkozó kínai rendőr, aki egy meg nem nevezett európai országban él menekültként, és akinek nevét, arcát nem hozták nyilvánosságra, hogy megvédjék Kínában élő rokonait az állami szervek zaklatásaitól, közölte a hírtelevízióval, hogy soha többet nem mehet haza, mert ott rögtön letartóztatnák, és félholtra vernék. És ez még csak a kezdet lenne. Biztos benne, hogy terrorizmussal vádolnák meg, csak azért, mert felszólalt az ujgurok védelmében.
A férfi elmondta, hogy saját magát is bűnösnek tartja azért, mert részt vett az ujgurok elleni hadjáratban, annak ellenére, hogy őt is letartóztatták és megkínozták volna, ha nem teljesíti a parancsokat.






A kedves világ elmehet a jó q....................................ba oda,lenne it még pár jogsérelem,ami miatt aggódnia kellene,csak ha az angolszászok,és csatolt részeik bombáznak le országokat,döntenek meg megválasztott kormányokat,fegyvereznek fel,pénzelnek tenoristákat,szerveznek fals flag vegyi támadásokat,gyújtatnak kisebbségekre tanácsházat,majd lövöldöztetnek a kiugráló civilekre,vagy kisgyereket taposnak el dózerrel,a folyamatos építkezések miatt,az nem számít.
Óhh,na meg a kedves eu,ami a nyugati,fejlett,gazdag,demokratikus,szabad,stb világ fele,1 mondattal elintézi a saját nemzetiségi kisebbségei melleti kiállást,mert ugye az nem az ő dolga,no,miután elment oda,ahová az imént elküldtem,fordulhat is vissza,és elmehet még párszor....:hadonaszos::mad:
A folyamatos flas flag novicsokos,ottfelejtett kgb ügynök útleveles sztorikat már meg sem említem,mert szekunder szégyenérzetem van,az ilyen szintű pitiánerség miatt.
Ettől függetlenül elítélem én is amit Kína csinál az Újgurokkal,bárkivel akinek nem tetszik a képe,egyszerűen hozzá is méltatlan ez a magatartás.
De majd a következő Nürnbergi perben ott lesz a kínai főtitkár is a vádlottak padján,az utúbbi pár évtized angolszász,és csatolt részei pm-jei mellet.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 325
24 523
113
"Tizenöt-húsz év múlva az Egyesült Államoknak esélye sem lesz felvenni a harcot Kínával, az ázsiai ország ugyanis olyannyira elhúzott a mesterséges intelligencia fejlesztése területén, hogy az előnye behozhatatlan - mondja Nicolas Chaillan, az amerikai Védelmi Minisztérium korábbi szofteverfejlesztésért felelős vezetője, aki a Financial Timesnak nyilatkozva osztotta meg aggályait"

 
  • Szomorú
Reactions: formosa1

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 904
4 743
113
"Tizenöt-húsz év múlva az Egyesült Államoknak esélye sem lesz felvenni a harcot Kínával, az ázsiai ország ugyanis olyannyira elhúzott a mesterséges intelligencia fejlesztése területén, hogy az előnye behozhatatlan - mondja Nicolas Chaillan, az amerikai Védelmi Minisztérium korábbi szofteverfejlesztésért felelős vezetője, aki a Financial Timesnak nyilatkozva osztotta meg aggályait"

Csak a duma. "korábbi". Ez mindent megjelöl.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 715
64 846
113
A kedves világ elmehet a jó q....................................ba oda,lenne it még pár jogsérelem,ami miatt aggódnia kellene,csak ha az angolszászok,és csatolt részeik bombáznak le országokat,döntenek meg megválasztott kormányokat,fegyvereznek fel,pénzelnek tenoristákat,szerveznek fals flag vegyi támadásokat,gyújtatnak kisebbségekre tanácsházat,majd lövöldöztetnek a kiugráló civilekre,vagy kisgyereket taposnak el dózerrel,a folyamatos építkezések miatt,az nem számít.
Óhh,na meg a kedves eu,ami a nyugati,fejlett,gazdag,demokratikus,szabad,stb világ fele,1 mondattal elintézi a saját nemzetiségi kisebbségei melleti kiállást,mert ugye az nem az ő dolga,no,miután elment oda,ahová az imént elküldtem,fordulhat is vissza,és elmehet még párszor....:hadonaszos::mad:
A folyamatos flas flag novicsokos,ottfelejtett kgb ügynök útleveles sztorikat már meg sem említem,mert szekunder szégyenérzetem van,az ilyen szintű pitiánerség miatt.
Ettől függetlenül elítélem én is amit Kína csinál az Újgurokkal,bárkivel akinek nem tetszik a képe,egyszerűen hozzá is méltatlan ez a magatartás.
De majd a következő Nürnbergi perben ott lesz a kínai főtitkár is a vádlottak padján,az utúbbi pár évtized angolszász,és csatolt részei pm-jei mellet.
Nyugi, CNN!
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 642
35 732
113

Why China cannot abandon communism?​

Érdekes elemzés Kínáról: miért nem tudja maga mögött hagyni a kommunizmust, ha amúgy is csak nevében az már évtizedek óta?

 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 642
35 732
113
Egy példa jó, hogy Kína mennyire nyersanyag függő: kénytelen volt az eddig példastatuálásként kipécézett Ausztráliától szenet venni, mert különben nem lett volna áram az ország számos pontján. Vasércet is kellett vegyen az aussziktól: saját magának nincs elég jó minőségű érce...

 
T

Törölt tag 2361

Guest

China, which in recent years has been among the world's leading powers, is faced with a problem that is more characteristic of third world countries. Power shortages have recently become so severe that factories across China are closing, and the problem is especially acute in industrial centers in the northeast of the country as winter approaches.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 642
35 732
113

China, which in recent years has been among the world's leading powers, is faced with a problem that is more characteristic of third world countries. Power shortages have recently become so severe that factories across China are closing, and the problem is especially acute in industrial centers in the northeast of the country as winter approaches.
Ez is mutatja, hogy ha sikerül blokád alá venni népi Kínát, akkor pár hét vagy hónap után felhúznák a fehér zászlót...
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Ez is mutatja, hogy ha sikerül blokád alá venni népi Kínát, akkor pár hét vagy hónap után felhúznák a fehér zászlót...
ember, egy szaros szerbiat embergoztak jo par evig, + hiperinflacio, + a politikusok szetloptak mindent es akor is az a szerb hadsereg az o modjan haboruzot koszovon is meg a nato ellen is, akor lehetet ramondani hogy szetkurtak a termelest amikor fizikailag szetbombaztak, elobb igy ugy mindig termeltek valamit .

most kepzeld oda kinat az o hatalmas belsopiacaval. mi a 70-80 eves eszkozokkel harcoltunk, kinanak meg ott van a modern hadi termeles is.

+ a kinaiak meg hulyebbek mint mi, ott a nep jo resze hozza van szokva a nyomorhoz, nem is valtozna az eletuk nagyon semmit.

a blokad amirol te beszelsz, annyit tene csak, hogy a kina a vilaganglistan visszaesne par helyt, a feher zaszlora par evtized is kellene.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Mert honnan lesz akkor energiahordozójuk, ha most sincsen elég?
Ausztráloktól kunyiznak még szénért, pedig pár hete még ők nem voltak hajlandók átvenni az ausztrál szenet!
A kínai gazdaság baromira nem önellátó a legtöbb nyersanyagból.
Hipotetikusan, de egy valódi, tényleges blokád az rövid úton háborút jelentene egyszersmind. Az persze kérdés, hogy első körben mekkorát és kik között!
Megpróbálnák erővel beszerezni mindazt, ami kell!
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány