Ez amúgy kicsit becsapós, mert valóban ennyi az izraeli katonai veszteség azt hiszem, viszont ennek a nagyon nagy része az első 1-3 napban volt, a szárazföldi műveletben eddig 22 fő a veszteségük, legalábbis hivatalosan.
A libanoni frontot nem tudom, ott amit legutóbb láttam valami 70+ hezbollah harcos volt hezbollah által megerősítve és talán nem megerősítve pár zsidó katona, bár ott hivatalosan talán csak sebesültek.
Bár egybe számolva is logikus mérni, de katonai szempontból szerintem érdekesebb külön is vezetni a háború különböző szakaszainak veszteségét.
Amúgy sokan csalódásnak élik meg a hezbollah vezető mai beszédét, mert valami háborús bejelentésre számítottak, de valójában ez várható volt, erős szavak kellenek de valójában túl sokat veszítenének egy háborúval, mert ha a zsidók ellenük is elkezdenek egy kiterjesztett régi háborút, azzal gazdaságilag nagyon meggyengíthetik a síta frakciót Libanonban akiknek a bázisuk pont hogy az ország Izraellel határos része, plusz ott az amerikai jelenlét, és ki tudja nekik mennyire kiterjedt elképzeléseik vannak ( A rövidlátásukat ismerve semmi). Iránt nézve pedig egy légi háború irán ellen lehetne győzelem is meg jó nagy bukta, de igazából elég lenne a pénzforrásaik megsemmisítése, az pusztítóbb csapás lenne a legtöbb katonai célpontnál, mert a bevételek tartják stabilan a rendszert, és így is azért volt már példa nagyon durva tüntetésekre, ha a pénzcsapokat kiütik akkor az elégedetlenség még nagyobb lesz. Gáza és a hamasz nem ér ennyit a sítáknak szerintem, ők is hatalmat akarnak, és hatalomban maradni, a szép szavak pedig csak a naiv népnek kellenek.
Részemről a legérdekesebb az lesz hogy vajon mivel fogják Egyiptomot rávenni hogy befogadja a gázaiakat, és sikerül e rávenni őket, vagy valami nagy buszoztatást kell szervezniük észak észak keletre, libanon szíria és ciszjordánia irányába.
Tudom én vagyok móricka és stb, de eddig azt látom amit vártam az elején, talán a zsidók puhábbak mint vártam, bosszúálló fajta pedig.