Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Persze, hogy abban vannak. Ők sem számítottak ilyen eredményes rajtaütésre, ők a szokásos 1-2 emberben gondolkoztak.Attól, hogy megtörténik a fogolycsere, még Izrael nem fog leállni!
Nem a foglyokért indította meg az IDF a műveletet, hanem a Hamasz kiirtására. Attól, hogy a palesztin fogjokat eleresztik, attól még ugyan úgy foglyok maradnak, csak már Gáza határain belül.
Nagyon komoly bajban van a Hamasz, ha ebbe bele mennek!
Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy hatékony lehet a Hamasz elleni művelet, ha ilyen gyorsan kapituláltak.Persze, hogy abban vannak. Ők sem számítottak ilyen eredményes rajtaütésre, ők a szokásos 1-2 emberben gondolkoztak.
Igen, szerintem divatos nyafogás, hatásvadászat a gyerekek mutogatása (gyakran hamisitott képekkel) politikai célok elérésére, folytonosan kettős mérce alkalmazása, mert jaj de jó emberek vagyunk. Faludzsa esetében pl nem volt ilyen "felháborodás".Aláírva, hogy a hamaszosok civil áldozatok százait gyilkolták le, az emberség már csak ilyen. Én sajnálom a gyermekeket, nőket, időseket ettől a kétségtelen ténytől függetlenül. Enlékszel Radnóti Nem tudhatom című versére? Így fejeződik be:
Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép,
s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,
de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen,
és csecsszopók, akikben megnő az értelem,
világít bennük, őrzik, sötét pincékbe bújva,
míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja,
s fojtott szavunkra majdan friss szóval ők felelnek.
Nagy szárnyadat borítsd ránk virrasztó éji felleg.
Azt megértem, hogy az izraeli népben forr az indulat, de nekünk, akik szerencsére nem vagyunk abban a helyzetben, engedtessék meg, hogy meggyászoljunk bűnöst és bűntelent is. Csodálkozom, hogy ílyen módon nyilatkozol meg erről: "divatos nyafogás".
Az szerintem nem jó példa, mert kb "fing" méretu a mostani hadjárathoz képest.Faludzsa esetében pl nem volt ilyen "felháborodás".
Illetve egy kis humor hogy oldjuk a feszültséget,a tweet alatt van még csomó mém a sráccal kapcsolatban.
ez a kedvencem:
![]()
Judaizmus.Az igazi bombát megmutatták, ismét menekülttábort bombázva, már megint tökre véletlenül. Biztosan irgalmasak amúgy.![]()
Tudod, a korai keresztény időszakban voltak a mártírok - nem voltak sokan. Az általános tévhit sokra teszi őket, de valójában százas nagyságrendről beszélhetünk, max ezer körüli létszámról — mert az átlag keresztény nem akart meghalni. Inkább megtagadta, es áldozott a pogány isteneknek — majd hazament, és imádkozott Krisztushoz.Ha neked mondják, hogy holnap lebombázzák a házad, akkor ott maradsz? Leállsz kötekedni egy F-16-ossal?
Milyen véleménnyel lennél azon emberekről, akik a mehetnéked ellenére bent tartanak a biztosan elpusztuló házadban?
Nem, nem mondott ilyet.Azt már hallottad, hogy Zelenszkij tegnap egész Ukrajnát menekülttáborrá nyilvánította?
Most akkor mész tüntetni az orosz követségre?
Az ugye felfogtad, hogy a judaizmus NEM(!!!) térítő vallás???Judaizmus.
Ahogy mondtam, nem véletlenül nem lett világvallás, és nem véletlenül a mienk (katolicizmus) lett az. Nagyon más a morális kódunk, az övéké nekem (és masik uszkve kétmilliárd embernek) elfogadhatatlan.
És?Az ugye felfogtad, hogy a judaizmus NEM(!!!) térítő vallás???
Azért nem terjedhetett el annyira.
Marhaság. Egyrészt ma már ismert, hogy bizony az ókorban apostoli vallás volt (lásd az askenáziak létrejöttét), másrészt azért nem terjedt el, mert egy primitív, elnyomó, bosszúálló vallás, nagyon is sekélyes erkölcsökkel. Olvasd el az Ótestamentumot meg az Újat, teljesen világos a különbség a zsidók meg a keresztények Istene közötti különbség.Azért nem terjedhetett el annyira.
Én az összes ember pártján állok, azaz mi és ők! A gyerekeket mindkét oldal mutogatja, és mindkét oldalon vannak hamisítványok. Honnan veszed, hogy Faludzsa esetében nem volt ilyen felháborodás?Igen, szerintem divatos nyafogás, hatásvadászat a gyerekek mutogatása (gyakran hamisitott képekkel) politikai célok elérésére, folytonosan kettős mérce alkalmazása, mert jaj de jó emberek vagyunk. Faludzsa esetében pl nem volt ilyen "felháborodás".
Tekintettel a túlnépesedésre, farizeusi a folytonos sajnálat, különösen egy halálos veszélyt jelentő ellenség esetében.
Ez a realitás. Vagy ők, vagy mi. Én a mi pártján állok feltételek nélkül.
A siléziai németeket elűzték, mégis megtalálták a helyüket. A palesztinok 70 éve nem képesek erre. Mennek fejjel a falnak és csodálkonak, hogy ujra és újra véres a fejük. A mai napig nem ismerik fel, hogy politikai célokra használják fel őket "barátaik".
Ez tökéletesen igaz. Vallás és nép azonos, ezért tudtak megmaradni diaszpórákban is. És van egy olyan meglátásom, nem tudom helyes-e, hogy a kerszténységgel kilépve a nemzeti keretek közül, és világvallássá válva, vált ennyire ismertté a Biblia, s benne az Ószövetség. A Talmudot már nem ismeri ilyen szinten a világ. Bulgakov A Mester és Margaríta betétregénye csodálatos megelevanítése a Jézus-figurának!Azért nem terjedhetett el annyira.
Elmondom neked, hogy a keresztény vallásnak része az Ószövetség, amúgy meg monoteista vallásról van szó.Marhaság. Egyrészt ma már ismert, hogy bizony az ókorban apostoli vallás volt (lásd az askenáziak létrejöttét), másrészt azért nem terjedt el, mert egy primitív, elnyomó, bosszúálló vallás, nagyon is sekélyes erkölcsökkel. Olvasd el az Ótestamentumot meg az Újat, teljesen világos a különbség a zsidók meg a keresztények Istene közötti különbség.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..