Az senkit sem érdekel, hogy 2005 közepén gáza az arab törzsek csoportjához, ún. "palesztin" kézbe került? A hámász nevezetű iráni proxi terror brigád 2007-ben erőszakosan átvették a hatalmat durva vérontással, és szinte azonnal lőni kezdték izraelt amivel csak tudták.... És persze egyiptom felé a csempész, később pedig a terror alagutakat kezdték el kiépíteni izrael irányába, támadó szándékkal.. Kaptak támogatást dögivel mert hát szegény radikális muszlim terroristáknak az elnyomás ellen kell harcolniuk na...40 000 halott,és védendő az ártatlanokat. Lordságod tegye át ezt a fekete humor topikba. Október 7-én ne felejtsen el pezsgőt bontani az IDF egy éves munkájának az "eredményességére"
Tehát 2007-től kezdve, folyamatosan támadták izraelt, amivel ember áldozatokat szedtek(felnőttek, gyerekek, idősek), és időarányosan óriási anyagi kárt okoztak..
Érdekel az előzmény mint ok, Flamand? Vagy magasról teszel rá, mint jó sokan mások is akik a szelektív memóriájuk nem nagyon zavar, és mindamellett jut idő sajnáltatni a konfliktus okozóit, a konfliktus/háború kiprovokálóit, és az erre vágyakozókat?
Amúgy én Vallon párti vagyok, és az önnállósódásukat is támogatom! Szóval nem nagyon fogunk egyetérteni...