A kép a bázis egy apró szeletéről készült (valamikor).
Néhány tényt azért kár vitatni, hiszen számtalan felvétel bizonyitja hogy:
- Irán nem civil célpontokat támadott, teljesen egyértelmű, hogy kinézett pár létesitményt és megpróbalt azt a lehetőségei szerint jól megszórni.
- A felvételek tanulsága szerint az első hullám ellentevékenység nélkül érte el a célpontjait, ami nem a vaskupola hiányát vagy milyenségét jelenti, a radarrendszerek egészen biztosan mindent láttak, értékeltek, vártak - szerintem valami nagyobbra.
- Az is világosan látszik, hogy a több száz rakéta döntő többsége -az első hullámban gyak az összes- becsapódik. Nincs olyan, hogy két három katonai infrastruktúra egy több száz rakétás szalvó után nem jelent anyagi kárt. Ezt azért ugy nyugtázhatnánk.
- Az is tény, hogy egy ilyen támadás sem rengette meg az izraeli vezetést, nem áll romokban a légierő, nem változik semmi.
- Szóval sem a földel egyenlővé tett bázisok meséje, sem az egy karcolás nélkül megúsztuk nem állja mega helyét.
Az én véleményem szerint nyilván érthető -és valahol kötelező- is volt egy ilyen csapás Irán részéről, ha Izrael erő alapú politikát játszik a többieknek is azt kell. A másik dolog viszont, hogy az amit eddig csak modelleztek azt most élőben is meg tudták tapasztalni, a tapasztalatok kiérétkelése után óriási előrelépésre számitok az elkövetkező időszakban a "védelmi hálló" tökéletesitésében.
A szemet szemért elv ősidők óta történő bebetonozása minden egyes lépésre rányomja a bélyegét, igy már az egyik oldalt sem tudom sajnálni. Ami viszont tény, Izrael ott van és ott lesz az arab tenger közepén. Sosem engedik el a kezét, az arab államoknak meg sosem lesz bátorságuk eltörölni a Föld szinéről. Izrael pedig sosem volt és nem is lesz olyan erős -sem katonailag sem gazdaságilag sem politikailag- hogy az összes szomszédjával birokra kelljen. Ha van atomja ha nincs.
Mentalitásban egyik fél sem külömb, a harcmezőn sem, a politikában sem.
Szomorúan látom a dózereket, a lakóházak bombázását, Gáza szisztematikus pusztitását, a nyomort és magát az embertelen módszert, amivel Izrael pontot próbál tenni egy régi i-re. Több "szakmaiságot", több emberséget, több "eszet" vártam volna. Viszont a másik oldal véres szélmalomharcával sem értek egyet. Tudom, hogy a gettósitott és elnyomott népréteg csak a terror eszközéhez tud nyúlni, de akkor sem szabad ezt elfogadni! A palesztin nép mindenkori vezetésének tudnia kellett mindig, hogy hányas a kabát, mik a lehetőségeik, miben lehet megegyezni a zsidókkal, miben nem,...mit kaphatnak tőlik, mit az arab "támogatóiktól", mit a nagyvilágtól. Az amit látunk, az az arab vezetők képmutatása, tehetetlensége, az egész kialakult helyzet az ő bűnük is egyben. A népükért felelős vezetők nem igy néznek ki, még elnyomás alatt sem.
Ahogyan már irtam korábban, el van ez qrva, de nagyon. Látszik az itteni kommenteken is. Csak fehér és fekete.