• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 136
57 141
113
Annyira mindenképp mint a halott iráni atomtudósok, halott gázai gyerekek tízezrei, halott iraki gyerekek százezrei, halott iszlám vezetők, halott katonai vezetők akiket megraktétáztak, drónoztak. :rolleyes:

Katonai szempontból le lehetne drónozni a komplett katonai,politikiai,tudományos,és vallási vezetőit is Izraelnek,ha már az ő doktrínájukra alapozunk.

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
601
3 006
93
"Azt hiszed okos vagy? Nem vagy!" Balog Tibi by Argo2 !

Látom nem sok arab/muszlim ismerősöd van! Én nem azt mondtam, hogy igazuk van (az igazság odaát van és relatív) viszont ismerve a vallásukat , ideológiájukat (még ha felületesen is - nem vagyok okos) azt kell mondjam elfogult vagy zsidókkal és lenézed a muszlimokat ( pedig a Szun Ce-ból tudjuk az a parancsnok aki lenézi/nem tiszteli az ellenséget az veszít) és ez baj ! Sokan lenézték már őket (pl Kínai Gordon Kartumnál) ma pont olyan mértékben tudnak alkalmazkodni mint amennyire a szivárványos országok már nem!
Az , hogy mit minek nevezhetek és az érvelésem milyen az csak rám tartozik a minősítése meg pont téged minősít!
Egyik fundamentalista se jobb a másiknál és egyik gyilkos se jobb a másiknál! Így tök mindegy , hogy zsidó vagy muszlim gyilkosokról beszélülnk azok akik ártatlan civileket ölnek azok szimpla terroristák! Viszont a nagyságrend már biztosan nem mindegy ! A terrorizmus és a háborús bűnök egy kutya! Nem fognak sose közös nevezőre jutni mert mindannyian ugyan azt akarják nevezetesen a másikat elpusztítani! Addig is kis butus elmélkedj , hogyvmit könnyebb pótolni az élő erőt vagy fegyvereket? Melyik oldal szaporodási rátája nagyobb ? Nagyságrendekkel ! És ez megvilágítja sajnos a győztest már most !

Off

Mióta beszélsz ilyen kib...ott választékosan? Balog Tibi.

A magyar filmtörténet egyik legnagyobb gyökere ez a karakter. De így szeretjük.:)

Tessék újra elolvasni amit írtam, és akkor nem nullázódna le rögtön a válaszod fele, kétharmada..
Röviden, segítek: nem írtam arabokról! Olvassd újra.
Mert nem minden arab muszlim vallású, és nem minden muszlim vallású, arab..
De akkor légyszíves ne ferdítsd meg amit írtam, és erre pedig evidenciákat nem kellene sorolni kioktató stílusban..
Amikor iszlamista fundamentalistákról írok, akkor természetesen csak, és kizárólag iszlamista fundamentalistákról értekezem, és nem más vallású szélsőségesekről. Háborús bűnöket, más szélsőségességet idecitálni azért gond, mert én kizárólag az iszlamista fundamentalistákról értekeztem!
Az argo c. filmek kedvelésén felül, egyetértünk abban, hogy nem lesz közös nevező izrael, és az ún. palesztinnak nevezett törzsek gyülekezete között. Soha. De tévedés ne essék, az izraeliek megpróbálták. Területek lettek átadva, nem vissza, hiszen sohasem volt palesztin törzseknek országuk. Ha így folytatják, nem is lesz. Nem én mondom, vagy találom ezt ki, hanem a történelem mutatja. Ja, és izrael nem akarja elpusztítani egyik szomszédját sem. Fordítva viszont már más a helyzet..
Nem kell félteni az izraelieket, szaporaság területén sem. De te nagyon biztos vagy a dolgodban, hogy ki lesz a győztes, így hagylak is ebben a meggyőződésedben.

Mellékeltem dokumentum filmet magyar túlélőkkel, de senki sem tud erre reagálni, hiszen akkor együttérzésről illene mutatni, ezért inkább zéró reakció.

Én magyarország, és a magyarságért jobban aggódom, hiszen a népszaporulat esése ugyan lassult, de még mindíg drámaian alakul.. Én inkább ezen elmélkedem többet, de tettem is az adatok javításáért.

Elmélkedni sohasem butus dolog, viszont elferdíteni direkt a másik mondatait, és úgy reagálni már az..

On

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
601
3 006
93

Persze korábban hasonló arányokkal zsidók is éltek mind az arab félszigeten, mind észak afrikában. A 20. század végére viszont ez 0 azaz nulla százalék lett. Ez vár a kereszténységre is, de hát ez a nem titkolt célja is külömböző terrorista szervezetnek, iszlamista országoknak, hogy ez a folyamat európában is folytatódjon, és végbemenjen.

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
601
3 006
93
Jól van, látom betalált :D

Lehet minden napra hozok neked egyet. Talán jobban megértjük így az alap konfliktus természetét:

"Teljesen egyetértek Washington tábornokkal abban, hogy védenünk kell ezt a fiatal nemzetet alattomos befolyásoktól és átláthatatlanságtól. A fenyegetés, uraim, a zsidók. Amelyik országban zsidók nagyobb számban betelepedtek, rontották a közerkölcsöt; lerontották a gazdasági élet tisztességét; különváltak és nem asszimilálódtak; gúnyolódtak és azzal próbálták meg aláásni az államot alapító keresztény vallást, hogy ellenezték annak tiltásait; államot hoztak létre az államon belül; ha ellenkezést éreztek, megpróbálták az illető államot gazdaságilag megfojtani mint Spanyolország és Portugália esetében.
1700 év óta siratják szomorú sorsukat, hogy elűzték őket hazájukból, amit ők Palesztínának neveznek.
De uraim, ha most a világ odaadná az nekik, hirtelen találnának valami okot arra, hogy ne térjenek oda vissza. Miért? Mert ők vámpírok, és vámpírok nem élősködnek vámpírokon. Nem tudnak egymás között élni. Keresztények és más nem saját fajú népek szükségesek fennmaradásukhoz.
Ha nem utasítjuk őket ki ebből az Egyesült Államokból az alkotmány alapján, akkor kevesebb mint 200 éven belül olyan nagy számban fognak ide csődülni, hogy az országot uralni fogják és elnyelni, megváltoztatva államformánkat, amelyért a mi, az amerikaiak vére folyt, amiért életünket és mindenünket odaadtuk és szabadságunkat kockáztattuk.
Ha nem utasítjuk ki őket, akkor kevesebb mint 200 év múlva leszármazottaink a mezőn fognak dolgozni, hogy a nekik szükséges dolgokat megtermeljék, míg ők az intéző irodájában fogják a kezüket dörzsölni és a pénzt számolni.
Óva intem önöket, uraim, ha nem utasítjuk ki örökre a zsidókat, utódaink átkozni fognak bennünket sírjainkban. A zsidók, uraim, ázsiaiak, mindegy hogy hol születtek és hány generáció óta jöttek el Ázsiából, sohasem lesznek mások. Gondolatviláguk más mint egy amerikaié és ez meg tíz generáció után sem lesz másképpen. Egy leopárd nem tudja a foltjait megváltoztatni. A zsidók egy fenyegetés ennek az országnak, ha bevándorlásukat megengedjük és nem utasítjuk ki őket ennek az alkotmánynak a szövegében."

BENJAMIN FRANKLIN -nek ez a jóslata a CHIT CHAT AROUND THE TABLE DURING INTERMISSION =
Csevegés az asztal körül szünetben a Philadelphiai alkotmányozó gyűlésen született 1787-ben.
Egy Dél Karolinai képviselő, Cotesworth Pinckney jegyezte föl.

Következő idézet:
"Ők (a zsidók) hatásosabban dolgoznak ellenünk, mint az ellenség hadserege. Százszor veszélyesebbek szabadságunkra és nagy ügyeinkre. Sokat sopánkodhatunk azon, hogy miért nem pusztította ki őket minden állam már régen, mint a társadalom pestisét és Amerika boldogságának legnagyobb ellenségeit."

George Washington életelvei, A.A. Appleton &Co. kiadásában

:D:D:D

Off

Nem talált be, illetve nem úgy ahogy képzelted...
A Marx, meg úgy általában a kommunizmus kapcsán had idézzek Hofit:
Nekem rossz emlékű, tudod?! Rossz... :mad:

És ha azért jössz a fórumra, hogy elsődlegesen antiszemita idézetekkel szórakoztassd magad, így a holokauszt, de máskor akár a bolsevizmus/kommunizmus áldozatainak az emlékén gúnyolódj!

Ki-ki(moderátorok) döntse el maga, hogy ez mennyire gusztustalan, vagy aljasan primitív..
Szégyelld is el magad..

On

• Vicces
Reactions: megazez and fip7

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 766
28 748
113
Persze korábban hasonló arányokkal zsidók is éltek mind az arab félszigeten, mind észak afrikában. A 20. század végére viszont ez 0 azaz nulla százalék lett. Ez vár a kereszténységre is, de hát ez a nem titkolt célja is külömböző terrorista szervezetnek, iszlamista országoknak, hogy ez a folyamat európában is folytatódjon, és végbemenjen.
Khm!

dec.jpg

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 570
71 445
113

Hol is volt törvénytervezet a keresztény térítés ellen a 'modern világban'?

:D

Ennyit a terrorista szervezetekről.

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
601
3 006
93

Ja, hogy van más is, khm, csalóka. Kis cseles..
Azt is biztos tudod, hogy az angol fenhatóság területén 1922-ben összesen mennyien éltek. Azt is biztos tudod, hogy milyen volt az etnikai, és a vallási összetétel.
Segítség képpen:
https://ecf.org.il/issues/issue/1087
Az angol mandátumi palesztína teljes lakossága 757 182 fő volt, ebből 590 890 (78%) muszlim ("mohamedán"), 83 794 (11%) zsidó, 73 024 (9%) keresztény.

https://anglican.ink/2024/01/05/acc...he-christian-population-is-growing-in-israel/
De van itt egy kis aktuális, ami a muszlim környékhez képest jobb képet mutat:
A jelentés szerint megközelítőleg 187 900 keresztény él Izraelben, ami a lakosság 1,9%-át teszi ki. Ez tény, hogy 1,3%-os növekedést jelent az előző évhez képest, megszilárdítva az elmúlt két évben fennmaradt emelkedő tendenciát.

Az, hogy 22'-ben 757ezren éltek összesen a mai izrael méretével megegyező területen, a keresztények aránya nagyobb volt, és naná, hogy csökkent ez az arány ahogy a muszlim, és zsidó bevándorlás megnőtt! Igen, arab bevándorlás is történt, amiről senki sem akar beszélni..

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 577
21 893
113

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 463
25 619
113
Off

Mióta beszélsz ilyen kib...ott választékosan? Balog Tibi.

A magyar filmtörténet egyik legnagyobb gyökere ez a karakter. De így szeretjük.:)

Tessék újra elolvasni amit írtam, és akkor nem nullázódna le rögtön a válaszod fele, kétharmada..
Röviden, segítek: nem írtam arabokról! Olvassd újra.
Mert nem minden arab muszlim vallású, és nem minden muszlim vallású, arab..
De akkor légyszíves ne ferdítsd meg amit írtam, és erre pedig evidenciákat nem kellene sorolni kioktató stílusban..
Amikor iszlamista fundamentalistákról írok, akkor természetesen csak, és kizárólag iszlamista fundamentalistákról értekezem, és nem más vallású szélsőségesekről. Háborús bűnöket, más szélsőségességet idecitálni azért gond, mert én kizárólag az iszlamista fundamentalistákról értekeztem!
Az argo c. filmek kedvelésén felül, egyetértünk abban, hogy nem lesz közös nevező izrael, és az ún. palesztinnak nevezett törzsek gyülekezete között. Soha. De tévedés ne essék, az izraeliek megpróbálták. Területek lettek átadva, nem vissza, hiszen sohasem volt palesztin törzseknek országuk. Ha így folytatják, nem is lesz. Nem én mondom, vagy találom ezt ki, hanem a történelem mutatja. Ja, és izrael nem akarja elpusztítani egyik szomszédját sem. Fordítva viszont már más a helyzet..
Nem kell félteni az izraelieket, szaporaság területén sem. De te nagyon biztos vagy a dolgodban, hogy ki lesz a győztes, így hagylak is ebben a meggyőződésedben.

Mellékeltem dokumentum filmet magyar túlélőkkel, de senki sem tud erre reagálni, hiszen akkor együttérzésről illene mutatni, ezért inkább zéró reakció.

Én magyarország, és a magyarságért jobban aggódom, hiszen a népszaporulat esése ugyan lassult, de még mindíg drámaian alakul.. Én inkább ezen elmélkedem többet, de tettem is az adatok javításáért.

Elmélkedni sohasem butus dolog, viszont elferdíteni direkt a másik mondatait, és úgy reagálni már az..

On
Izrael nem akarja elpusztítani egyik szomszédját se ? Akkor most mit csinál a porig rombolásukkal? Izrael népét miért utálják szinte mindenhol és miért kellett eddig már többször is költözniük/vándorolniuk? A palesztinoknak pont annyi joguk van ott lakni és élni mint a zsidóknak 1 mm-rel se kevesebb! Mégis ki rúgta fel a '40-es évek végén a status quo-t? Az lehet , hogy a szaporodási rátájuk kb ugyan akkora de az alapjuk nem 9,5m vs 300millió? Ha megrokkan az USA akkor game over! Az , hogy más a szemléletem az nem ferdítés!
Mint ahogyan bármennyire utálom és visszataszítónak tartom a zsidó viselkedést/életet a közel-keleten annyira el kell ismernem , hogy ők a mi jelenkori "Nándorfehérvárunk" hiszen amíg ők ott vannak addig az "igaz hitűek" hordája velük van elfoglalva és nem velünk Európával! Bár az EU jelen vezetői tettek azért , hogy a muszlimok "trójai falova" már több millió fővel ott legyen az EU szinte összes fontos nagyobb városában!

Az együttérzés nemcsak a zsidó áldozatok családját illeti meg hanem a palesztin áldozatokét is , sőt a libanoniakét és minden civil , ártatlan áldozatét ! Nincs semmi indok ami legalizálná IDF népirtását és ámokfutását !

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 463
25 619
113
Az angol mandátumi palesztína teljes lakossága 757 182 fő volt, ebből 590 890 (78%) muszlim ("mohamedán"), 83 794 (11%) zsidó, 73 024 (9%) keresztény.
És még van képed ?

"Területek lettek átadva, nem vissza, hiszen sohasem volt palesztin törzseknek országuk." A palesztinoknak , mikor lett volna ? Az Angol érában ? A Nagy Oszmán Birodalomban ? Vagy mikor ? Viszont ott élnek több 1000 éve igaz nem palesztin néven hanem egyszerű arabként akik muszlim hitűek lettek !

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 723
24 288
113
Viszont ott élnek több 1000 éve igaz nem palesztin néven
a zsidók is
Csak az a különbség, hogy IL sokáig nyitott volt a 2állami megoldásra, amiből pont az arabusok nem kértek.
Legalábbis a hamasz.
Amikor meg kaptak esélyt, hogy saját államot csináljanak, akkor látjuk mi lett belőle a Palesztin Hatóság területein
vagy Gazaban.

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 463
25 619
113
a zsidók is
Csak az a különbség, hogy IL sokáig nyitott volt a 2állami megoldásra, amiből pont az arabusok nem kértek.
Legalábbis a hamasz.
Amikor meg kaptak esélyt, hogy saját államot csináljanak, akkor látjuk mi lett belőle a Palesztin Hatóság területein
vagy Gazaban.
Higi látod az arányokat ?

"A határhoz közeli, két-három kilométerre lévő falvakat szinte teljesen elpusztítjuk. Rengeteg harci gépészeti erő robbantja fel házról házra a házakat, sok nehézgép romhalmazzá omlasztja őket... most a katonaság azt tervezi, hogy újra embereket állít a határőrposztokra, és „gyilkos zónát” hoz létre, amelyet senki sem közelíthet meg.” by Izraelian Soldier!

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 723
24 288
113
Higi látod az arányokat ?

"A határhoz közeli, két-három kilométerre lévő falvakat szinte teljesen elpusztítjuk. Rengeteg harci gépészeti erő robbantja fel házról házra a házakat, sok nehézgép romhalmazzá omlasztja őket... most a katonaság azt tervezi, hogy újra embereket állít a határőrposztokra, és „gyilkos zónát” hoz létre, amelyet senki sem közelíthet meg.” by Izraelian Soldier!
Értem.
Most Libanonról beszélsz? Ha igen:
Az egyszerűség kedvéért (és mert semmi értelme) ne menjünk vissza a kályháig.
Okt.8-án a hezbollah -provokálatlan és indokolatlan- rakétatámadásokat indított IL polgári települései
ellen a határövezetben.
Ez tény.
Az is az, hogy erre cirka 1 évig IL minimálisan válaszolt, néha visszalövöldözött.
Noch dazu kb 80000 embert kellett kitelepíteni, akik azóta is országon belüli menekültek.
A hezbollah továbbra sem hagyott fel ezekkel a rakétázásokkal, így marhára nincs más
megoldás, mint erővel helyre tenni a libanoni viszonyokat ha sem a libanoni kormány, sem a
közvetlen közelben állomásozó UNIFIL csapatok nem képesek a deklarált feladatukat ellátni.
Abban meg gondolom egyet értünk, hogy egy szuverén állam sem tűrne el ilyen támadásokat,
nem egy évig, hanem egy hétig sem.
Úgyhogy teljesen legitnek érzem a 'gyilkos zónát'.

És ahogy már mondtam, Izraelnek a saját állampolgáraival szemben van kötelessége, nem
az őt megtámadók lelki és testi épségét kell pátyolgatnia.

• Tetszik
Reactions: sisimoto

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 101
59 454
113
Off
"Marx nem egyelő a marxizmussal".. :D :D:D
Megerőltethetted volna magad, mert ennél azért valami meggyőzőbbet is írhattál volna. Így csak viccesre sikerült.

Persze azért zavarták el franciaországból is, sőt, még a saját hazájából is száműzték, mert biztos annyira építőjellegű volt az agyszüleménye...
Pláne magyar emberektől nem vártam volna, hogy itt elkezdik védeni ennyire vehemensen, hisztérikusan, tőlem.. Szobrát meglátogathatjátok, koszorúzhatjátok a szoborparkban tétényben.. :confused: Oda sem véletlenül száműztük, az ideólógiájával együtt.
Tőlem akarjátok megvédeni marxot, miközben egy mára már bukott, de sajnos beteljesült szociális emberkísérlet kitalálójáról beszélünk?
Ja, hogy mert zsidókról írt valami csúnyát, akkor már barát, és akkor nyugodtszível idézhető?
Így logikus csak.
On

Mielőtt teljesen hülyét csinálsz magadból, közölnöm kell a rossz hírt.
Marx Karcsi bizony zsidó származású volt, és az általam idézet levelet is egy zsidónak írta :rolleyes:
Marx egy német-zsidó hibrid, a két nép legrosszabb tulajdonságait ötvözve.
Szóval csak a szokásos :rolleyes:

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 101
59 454
113
máskor akár a bolsevizmus/kommunizmus áldozatainak az emlékén gúnyolódj!

Akarod mondani arra hívom fel a figyelmet, hogy a kommunizmus vezetői kezdetben szinte mind zsidók voltak?
Lenin fiúk származása meg van?
Ők amúgy milyen vallásúak?
291eb0951027ffc4d50f620790fd14a9.jpg

Akkor a kommunizmus áldozatai valójában kiknek az áldozatai? o_O
Mindenféle felém irányuló alaptalan vádaskodás helyet ezeken azért gondolkodjál el egy kicsit ;)