Azért az az ember alapban egy terrorista volt. Neki tulajdonítják a múlt év októberi betörés és civil gyilkolászás ötletét.
Na, ő ennyi volt, most már vége.
Komolyabb kérdés, mi lesz az izraeli válaszcsapással, Irán ellen.
Ki mit tippel ?
Lesz, nem lesz, mi lesz, ha lesz ?
Atom létesítmények, vagy energetikai infrastruktúra elleni támadás ? Netán más ?
Én gondolok egy 3. verzióra.
Amit abból szűrtem le, ami történik.
Túl sok idő telt el az iráni csapás óta, azóta valamit nagyon előkészít Izrael, ha mégis támadásra készül.
1. Az atomlétesítmények elleni támadást az USA nem támogatja, határozottan ellenzi.
2. Az olajipari létesítmények elleni támadással ugyan ez a helyzet, amit a világ többsége sem szeretne, mert az olaj ára az egekbe megy ismét akkor.
3. Van egy lehetőség még egy komoly csapásra, ha meg merik lépni.
Élőerő ellen, kiiktatni az iráni vezetést, amit meg is tudnak lehet oldani. Izrael alap érdeke a rezsim pusztulása lenne igazából. Mert az atom létesítményeket, olajipari infrastruktúrát újjá lehet építeni, ha le is rombolják időlegesen.
Erre felé mehet a történet, ha azt is belevesszük, hogy Szaudiak, Jordánok, nem engedik a légtéreük használatát egy Irán elleni csapáshoz, ezt közölték. Maradna még Szíria, Irak légtere, de nem veszélytelen az annyira.
Miközben, ebben az 1 évben Izrael komoly rutinra tett szert bizonyos személyek elleni célzott likvidálásokban, ez egyértelmű.
Mit is mondtak az izraeliek ?
A válaszcsapás brutális, tűpontos és hatalmas meglepetés lesz.
Mindent összerakva, nekem az jön be hogy valami szokatlan izraeli akció lesz ,amire kevesen számítanak.
Itt ugrott be, hogy esetleg a támadásuk emberre megy majd, nem létesítmények ellen.
Természetesen mindez csak egy teória, de az addigi történéseket látva, az izraeli erők bármire képesek a térségben, azt bizonyították már.
Tévedhetek persze, de kíváncsi leszek mi lesz az a meglepetés, amire célozhattak izraeli részről.