• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 575
21 884
113
Az izraeli hadsereg arra kényszerített palesztin civiliket, hogy a Gázai övezetben olyan házakba és alagutakba menjenek be, amelyekről azt feltételezték, hogy robbanószerek vannak bennük. Mindezt annak érdekében, hogy az izraeli katonák ne sérüljenek meg – állítja az Izraeli Védelmi Erők (IDF) egyik katonája és öt volt fogvatartott, akik szerint több áldozata is volt ennek a gyakorlatnak.

ez a gyakorlat elterjedt a gázai izraeli egységek körében
annyira elterjedt volt az izraeli hadseregben, hogy neve is volt, „szúnyogprotokoll”

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 575
21 884
113
Az izraeli hadsereg arra kényszerített palesztin civiliket, hogy a Gázai övezetben olyan házakba és alagutakba menjenek be, amelyekről azt feltételezték, hogy robbanószerek vannak bennük. Mindezt annak érdekében, hogy az izraeli katonák ne sérüljenek meg – állítja az Izraeli Védelmi Erők (IDF) egyik katonája és öt volt fogvatartott, akik szerint több áldozata is volt ennek a gyakorlatnak.

ez a gyakorlat elterjedt a gázai izraeli egységek körében
annyira elterjedt volt az izraeli hadseregben, hogy neve is volt, „szúnyogprotokoll”
És a hazugság "kultúrája":

Az izraeli hadsereg tagad
A lap megkeresésére az IDF nyilatkozatot adott ki a történtekkel kapcsolatban:

Az IDF utasításai és iránymutatásai szigorúan tiltják a fogva tartott gázai civilek katonai műveletekhez való felhasználását. A vonatkozó protokollokat és utasításokat a konfliktus során rutinszerűen tisztázzák a terepen lévő katonákkal

– áll a nyilatkozatban.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 619
31 568
113
Sajnos továbbra is szedi az áldozatait a mészárlás, aki túlélte is tönkrement az élete:

Öngyilkos lett egy nő, aki 2023. október 7-én túlélte a Hamász- mészárlást a Nova zenei fesztiválon Kibbutz Re'im közelében, miután poszttraumás stressz zavarral küszködött - közölte vasárnap a családja.

Shirel Golannak, aki vasárnap töltötte be a 22. életévét, a napot a családjával kellett volna töltenie. A The Times of Israel értesülései szerint ehelyett élettelenül találták őt Poratban, Netanja közelében .

Halála dühös feljelentést váltott ki bátyjától, Eyaltól, aki azzal vádolta az államot, hogy nem biztosította a szükséges támogatást érzelmi és mentális küzdelmeihez a mészárlás után.

"Ha az állam gondoskodott volna róla, semmi ilyesmi nem történt volna" - idézte a héber sajtó. "Izrael állam kétszer ölte meg a húgomat. Egyszer októberben lelkileg, másodszor pedig ma, a 22. születésnapján, fizikailag."

[...]
A Népjóléti és Szociális Minisztérium azt válaszolta, hogy "segélycsomagot és támogatást nyújt a párt túlélőinek sokféle formában", az Országos Biztosítókkal és más partnerekkel, köztük a Nova egyesülettel együtt.

Arra kérte az érzelmi vagy mentális támogatásra szoruló túlélőket, hogy vegyék fel a kapcsolatot a minisztériummal a 24 órás forródróton vagy online. A PTSD egy kihívást jelentő állapot, amelyet traumatikus események átélése vagy szemtanúi váltanak ki, és olyan tünetekkel jár, mint a visszaemlékezések és a súlyos szorongás.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 704
24 263
113
Az IDF utasításai és iránymutatásai szigorúan tiltják a fogva tartott gázai civilek katonai műveletekhez való felhasználását. A vonatkozó protokollokat és utasításokat a konfliktus során rutinszerűen tisztázzák a terepen lévő katonákkal

– áll a nyilatkozatban.
én sem mondhattam volna jobban :D

Köszönöm és külön örömömre szolgál, hogy arabul is értesz. Kár, hogy két izraeli propagandista oldalon kívül nem találni sehol. :(
így akarjon segíteni az ember egy fórumtársnak. Tudod mikor legközelebb

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 619
31 568
113
"Five IDF reservists killed in rocket attack on troops in southern Lebanon; 19 injured IDF says Hezbollah elite force regional commander killed in recent strike, tunnels demolished in south Lebanon; 3 journalists from pro-Hezbollah news outlets killed overnight"

"An airstrike by the Israeli military has killed three television journalists, Lebanon's state news said on Friday. [...] The Beirut-based Al-Mayadeen TV reported that two of its journalists were killed in the Israeli airstrike, while Al-Manar TV, affiliated with Hezbollah, confirmed the death of its camera operator. The strike occurred in Lebanon's Hasbaya region, an area that had largely been spared from the border conflict until now. According to news agency AFP, the hotel was providing accommodation for 18 media staff from at least seven networks including Al Jazeera, MTV, and Sky News. The agency reported Lebanese Information Minister Zian Makary, saying Israel "intentionally targeted" journalists in the strike, which he considers a "war crime."

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 619
31 568
113
így akarjon segíteni az ember egy fórumtársnak. Tudod mikor legközelebb
Pedig meg is köszöntem. :(
Már az is baj, hogy utána néztem, hogy honnan van az eredete a felvételnek? Kerestem, nem találtam, ennyit szögeztem le. De helyette találtam más oldalakat. Úgyhogy tényleg csak köszönettel tartozom.
Ha egy kicsit is kevésbé átlátszóan, meg objektívebben -okosabban- adnád elő nekem eszembe se jutott volna plusz időt és energiát belerakni ebbe a témába. Én tökre megértem, hogy akár önként, akár sem, nyomni kell -hazaáruló lenne az ember, ha nem ezt tenné, mikor ezt követeli a haza érdeke; de basszus, sokszor olyan bután, primitíven van az egész felépítve. Pl. most egyszerre, pár napon belül, mint ha parancsszóra ki lenne adva -nem azt mondom, hogy így van, biztos véletlen- ez a Hezbollah-keresztyén konfliktus lett felcsavarva. Lehet, hogy sztereotíp, de zsidóktól azért több kreativitást, meg csavarást várnék el a dologba; de ez az erőből nyomás nagyon izzadtság és pánikszagú*.

*Értem itt azt, hogy köszönhetően az ilyen Cohn-Benditek és hasonló "balosoknak" Európában (és talán lassan az USA-ban is) sem a szavazat, sem a pénz nem a zsidó (származású, kötődésű, kulturálisan közelálló stb. értsd alatta) közösségtől hanem egyre inkább a muszlimoktól ered így az izraeli nemzeti célokhoz való hozzáállás is megváltozott, finoman fogalmazva nem egyöntetű.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 704
24 263
113
Pedig meg is köszöntem. :(
Már az is baj, hogy utána néztem, hogy honnan van az eredete a felvételnek? Kerestem, nem találtam, ennyit szögeztem le. De helyette találtam más oldalakat. Úgyhogy tényleg csak köszönettel tartozom.
Akkor bocs, azt hittem egy ilyen előre felépített, triggerelő kérdés volt, amire már be is volt készítve a válasz.
Ha egy kicsit is kevésbé átlátszóan, meg objektívebben -okosabban- adnád elő nekem eszembe se jutott volna plusz időt és energiát belerakni ebbe a témába.
Miért kéne objektívnek lenni?
Én tökre megértem, hogy akár önként, akár sem, nyomni kell -hazaáruló lenne az ember, ha nem ezt tenné, mikor ezt követeli a haza érdeke; de basszus, sokszor olyan bután, primitíven van az egész felépítve. Pl. most egyszerre, pár napon belül, mint ha parancsszóra ki lenne adva -nem azt mondom, hogy így van, biztos véletlen- ez a Hezbollah-keresztyén konfliktus lett felcsavarva. Lehet, hogy sztereotíp, de zsidóktól azért több kreativitást, meg csavarást várnék el a dologba; de ez az erőből nyomás nagyon izzadtság és pánikszagú*.
Már az északi behatolás elején mondtam, hogy nem annyira lelkesedik a hezbollahért LB-ban sem mindenki.
Pl. keresztények.
Fizetést meg nem kapok, magamtól vagyok hülye.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 119
12 403
113
Haha, hat ez kb lehetne valami hehyi ut mentén a Mátrában is. :D Ez már nagyon gyenge erőlködés.
A nemzetközi ill. független médiában mindenhol mondják, hogy teljes az agymosás a zsidoknal, a média tudobol harsogja, hogy éppen agyongyozik magukat - mikozben a valóságban egy éve képtelenek barmit befejezni, viszont gyakorlatilag az egész világ, a USt, UKt és Orbanekat kivéve, nyiltan parianak tekinti a terrorista tömeggyilkos zsido államot...
Fájni fog az ébredés:

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 619
31 568
113
Akkor bocs, azt hittem egy ilyen előre felépített, triggerelő kérdés volt, amire már be is volt készítve a válasz.
Sértő a feltételezés is. :rolleyes: Nem építettem fel semmit, "az alkalom szüli a tolvajt" :oops:
De most mond, nem őszintébb és hatásosabb lett volna, ha annyit írsz, hogy azt írták hozzá, hogy... többet nem tudok, most találtam. (Nem lennék jó zsidó, ingyen adok tanácsot. :( )

Miért kéne objektívnek lenni?
Ha ezt a kérdést fel kell tenned, akkor elég nagy a baj. Nincs nektek ilyen rendesebb hasbara gyorstalpaló? El kéne végezni valami rendesebb sulit ez ügyben, mert így marhára kontraproduktív és élvezhetetlen.
Még egy rendeset sem lehet Veled vitázni, megsértődsz meg lököd az ilyen egybites X-es tartalmakat, amiket az ember átgörget. Legalábbis nem biztos, hogy ezen a platformon célt ér.

Fizetést meg nem kapok, magamtól vagyok hülye.
Csak az a gond, hogy esetedben -ne sértődj meg- a hülyeség szorgalommal párosul. Ez meg nem mindig jó.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
17 704
24 263
113
Sértő a feltételezés is. :rolleyes: Nem építettem fel semmit, "az alkalom szüli a tolvajt" :oops:
De most mond, nem őszintébb és hatásosabb lett volna, ha annyit írsz, hogy azt írták hozzá, hogy... többet nem tudok, most találtam. (Nem lennék jó zsidó, ingyen adok tanácsot. :( )
Ettől még igaz, hogy mos találtam.
Arabul meg nem értek, AI fordító hasznos találmány twitteren.
Ha ezt a kérdést fel kell tenned, akkor elég nagy a baj. Nincs nektek ilyen rendesebb hasbara gyorstalpaló? El kéne végezni valami rendesebb sulit ez ügyben, mert így marhára kontraproduktív és élvezhetetlen.
Már bocs, de ha vki érintve van, akkor miért is kell elvárásnak lennie az objektivitásnak?
Még egy rendeset sem lehet Veled vitázni, megsértődsz meg lököd az ilyen egybites X-es tartalmakat, amiket az ember átgörget. Legalábbis nem biztos, hogy ezen a platformon célt ér.
Van bőven kétbites content is, amit beteszek :p
Az meg, hogy pl egy CQB videóhoz melyik twitter huszár, milyen kommentárt fűz, szerintem irreleváns.
Attól még lehet érdekes. És én sem a jelzők és megjegyzések miatt rakom be ide.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 619
31 568
113
Ettől még igaz, hogy mos találtam.
Arabul meg nem értek, AI fordító hasznos találmány twitteren.

Már bocs, de ha vki érintve van, akkor miért is kell elvárásnak lennie az objektivitásnak?

Van bőven kétbites content is, amit beteszek :p
Az meg, hogy pl egy CQB videóhoz melyik twitter huszár, milyen kommentárt fűz, szerintem irreleváns.
Attól még lehet érdekes. És én sem a jelzők és megjegyzések miatt rakom be ide.
tenor.gif

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 619
31 568
113
egyébként azt azért megkérdezném, hogy miért pont az én posztjaimat találod kifogásolhatónak,
miközben a 6000. kilőtt merkava, 200. lelőtt f-35 és tök máshonnan, másról berakott, de sziklaszilárd, made in iran 'hírek' meg senkit nem zavarnak?
Biztos nettó antiszemitizmus. Vagy mert kis kezdőbetűvel kezded a mondatokat. Vagy mert mivel van oda kötődésed jobb információkat várnék Tőled. Vagy mert többre értékelem a zsidókat és gáznak tartom ezt a szintű propagandát és ezzel ösztökélnélek. Vagy ................... * **

*Pontozott rész kitölthető, ahogy akarod.
**Megfelelő rész aláhúzandó.