• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 741
22 646
113
Moszuli harcok.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 741
22 646
113
Bászrába is jutott IÁ autóbomba. Bár megállították a város előtti ellenőrző pontnál, így is vannak halottak és sebesültek.

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 934
13 547
113
Pedig az, ZiSz-2, "45-ig gyártották, 57mm-es pct. löveg, 1000m/s torkolati sebességgel.
Modern nyíllövedékkel kíváncsi vagyok mit tudna.

Igazából a II. VH-s páncéltörő lőszerrel 60 fokos becsapódási szögnél 1000 m-ről 74 mm, 2000 m-ről 56 mm átütő képesség és az átütés után egy kézigránáténak megfelelő pusztítás a belső térben, vagy 60 fokos becsapódási szögnél 1000 m-ről 83 mm átütő képesség, robbanás nélkül bőven elég az összes ott mászkáló vékonyabb páncélzatú eszköz ellen. A modern harckocsik torony, vagy homlok páncélját pedig egy korszerű nyíllövedék sem ütné át ebben az űrméretben. Gyalogság, géppuskafészek, épületek, stb... ellen pedig a II VH-s repesz lőszer is jó pillanat-, vagy késleltetett gyújtóval.

Ráadásul ezeknek legalább annyi eszük volt, hogy ne gépágyút rakjanak a pickup-ra. Egyes lövésnél kevéssé számít, hogy mennyire leng ki a lövés után 1-2 másodpercig az egész hóbelebanc.

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 184
2 880
113
Igazából a II. VH-s páncéltörő lőszerrel 60 fokos becsapódási szögnél 1000 m-ről 74 mm, 2000 m-ről 56 mm átütő képesség és az átütés után egy kézigránáténak megfelelő pusztítás a belső térben, vagy 60 fokos becsapódási szögnél 1000 m-ről 83 mm átütő képesség, robbanás nélkül bőven elég az összes ott mászkáló vékonyabb páncélzatú eszköz ellen. A modern harckocsik torony, vagy homlok páncélját pedig egy korszerű nyíllövedék sem ütné át ebben az űrméretben. Gyalogság, géppuskafészek, épületek, stb... ellen pedig a II VH-s repesz lőszer is jó pillanat-, vagy késleltetett gyújtóval.

Ráadásul ezeknek legalább annyi eszük volt, hogy ne gépágyút rakjanak a pickup-ra. Egyes lövésnél kevéssé számít, hogy mennyire leng ki a lövés után 1-2 másodpercig az egész hóbelebanc.
Az nekem is nagy kedvencem, a ZU-23 a terepjárókon. Olyan lehet mint a rugós hinta a játszótéren. Találat ellen biztosítva.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 684
7 996
113

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 864
32 143
113
Ez talált is? A közelségi nem gyújtott épp olyan közel. Végül nem csak a jézuspapucsosok vannak a szaúdiak ellen arrafele, hanem a hadsereg sem szereti ha bepofátlankodnak? Nem baj, mingyárt jön Uncle Sam és kilő valamit, mint multkor a radarokat miután a szaúdi hajót eltalálták. Ezek a 460 mld dollárnyi cucc után se lesznek előbbre.

• Tetszik
Reactions: dragonette

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 894
6 165
113
Ez talált is? A közelségi nem gyújtott épp olyan közel. Végül nem csak a jézuspapucsosok vannak a szaúdiak ellen arrafele, hanem a hadsereg sem szereti ha bepofátlankodnak? Nem baj, mingyárt jön Uncle Sam és kilő valamit, mint multkor a radarokat miután a szaúdi hajót eltalálták. Ezek a 460 mld dollárnyi cucc után se lesznek előbbre.

SZA a kormány/hadsereg oldalán van, nem? Miért lőnének rájuk?

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
DAXNuFZXgAApIZ-.jpg

• Tetszik
Reactions: fishbed

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113

• Tetszik
Reactions: borisz

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
SZA a kormány/hadsereg oldalán van, nem? Miért lőnének rájuk?
Harcászati rakétákat is eregetnek a Szaudi bázisokra elég rendszeresen azt se a "kormányhadsereg" teszi. Jemenben polgárháború van a hadsereg egyik fele a "lázadók" oldalára állt.

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 894
6 165
113
Harcászati rakétákat is eregetnek a Szaudi bázisokra elég rendszeresen azt se a "kormányhadsereg" teszi. Jemenben polgárháború van a hadsereg egyik fele a "lázadók" oldalára állt.

A hadsereg szakadást eddig nem tudtam, annyira nem követem, mint pl a szíriai cirkuszt. Azt hittem, a huszik kaptak valami iráni cuccot, és azt lövöldözik át. Köszi ;)

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
A hadsereg szakadást eddig nem tudtam, annyira nem követem, mint pl a szíriai cirkuszt. Azt hittem, a huszik kaptak valami iráni cuccot, és azt lövöldözik át. Köszi ;)
A Jemeni balhéba én se vagyok túl járatos de valószínűsítem ,hogy nem a szandálos kecske pásztorok lövik elég sikeresen a Szaudiakat. Pár napja pl. Burkan-1-est indítottak de havonta egyet egyet elengednek általában. Spec. ez most Iráni de Szovjet/Orosz rakétákat is szoktak kilőni.Nem elképzelhetetlen az Iráni személyzet de én valószínűbbnek tartom,hogy sok katona is át állt a technikával együtt.
http://www.aljazeera.com/news/2017/...shot-200km-saudi-capital-170520020737152.html

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 741
22 646
113
Moszul.
IÁ-s vagy helyi lakos?

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 741
22 646
113
IÁ börtön a milícia által most felszabadított qayrawan-i területen.