• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 743
22 649
113
A világ legnagyobb hajózási vállalata - Maersk - felfüggesztette a szállítást Katarba.
DBqW6hjXgAERNEP.jpg:large

• Tetszik
Reactions: antigonosz

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 684
7 996
113

Újabb szintre lépett a Szaúd-Arábia és Irán közötti proxi háború a katari konfliktussal. Hírek szerint a szaúdiak már csapatösszevonásokat hajtanak végre a katari határ mentén és egyes feltételezések szerint szeretnék rátenni a kezüket a katari vagyonra. A művelet kiemelt célja lehet még Kína térségbeli behatolásának megakadályozása.
http://privatbankar.hu/makro/szaud-arabia-lerohanja-katart-308295

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 520
5 757
113

Újabb szintre lépett a Szaúd-Arábia és Irán közötti proxi háború a katari konfliktussal. Hírek szerint a szaúdiak már csapatösszevonásokat hajtanak végre a katari határ mentén és egyes feltételezések szerint szeretnék rátenni a kezüket a katari vagyonra. A művelet kiemelt célja lehet még Kína térségbeli behatolásának megakadályozása.

Mi a baja a szaudiaknak Katarral? Hogy terroristákat támogatnak, dehát ugyanazokat támogatják, akiket a szaudiak is. Katar is szuni vezetésű nem? Én úgy tudtam, hogy eddig nagyon jól kijöttek egymással. Vagy a szaudi király azzal próbálja a Jemeni háborúban megtépázott presztizsét növelni, hogy elfoglalja Katart?

• Tetszik

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 787
86 017
113
Mi a baja a szaudiaknak Katarral? Hogy terroristákat támogatnak, dehát ugyanazokat támogatják, akiket a szaudiak is. Katar is szuni vezetésű nem? Én úgy tudtam, hogy eddig nagyon jól kijöttek egymással. Vagy a szaudi király azzal próbálja a Jemeni háborúban megtépázott presztizsét növelni, hogy elfoglalja Katart?

Kis ország létére Katar jelentos politikai befolyásra tett szert a kozel-keleten. Ez persze nem tetszik a térség legnagyobb játékosának. Ahogy a kozmondás is mondja: "Két dudás nem fér meg egy csárdában" :)

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 520
5 757
113

A linkelt oldalt még csak most olvastam el. Szerinte az egész arab tavasz mögött Katar áll és a szaudiak ezt ellenzik. Hát én ezt fenntartással kezelem, szerintem a szaudiak még jobban benne voltak/vannak.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 787
86 017
113
A mai teheráni terrorista támadások is osszefuggnek SZA-Katar konfliktussal.

drqv

Well-Known Member
2015. február 20.
722
1 144
93

A linkelt oldalt még csak most olvastam el. Szerinte az egész arab tavasz mögött Katar áll és a szaudiak ezt ellenzik. Hát én ezt fenntartással kezelem, szerintem a szaudiak még jobban benne voltak/vannak.

Katar a Muszlim Testvériség legfőbb támogatója, így alapból konfliktusban áll a Közel-Kelet monarchiáival és egyéb tekintélyelvű államalakulataival, mivel a szervezet programjában választások és "iszlám demokrácia" is szerepel, ami a sok sejk/király/"örökös elnök" számára semmi jót nem jelent. Emellett én abban látom a különbséget, hogy a szaudiak ugyan exportálnak ideológiát(wahabizmus/szalafizmus), de ezt egyelőre még nem váltották politikai tőkére, ezzel szemben a katariak már a kezdetektől a politikai befolyás megszerzését célozták meg. Az övék a Közel-Kelet legnagyobb médiabirodalma(Al-Jazeera), rengeteg külföldi befektetésük van, és a már említett Muszlim Testvériségen kívül egyéb szervezeteket is pénzelnek, illetve állnak kapcsolatban velük. Összességben a kis lakosság és a lepkefing hadsereg mellé hatalmas politikai befolyás társul.

Szerintem nem érdemes centivel méregetni, hogy melyik ország mennyire volt benne az arab-tavasz kirobbanásában, de szinte mindenütt a MT helyi szervezetei voltak az események középpontjában, az Al-Jazeera pedig a feszültségek szításában játszott döntő szerepet, tehát ki lehet jelenteni, hogy Katar nyakig benne volt a dologban. A szaudiaknak nyilván érdekükben állt, hogy néhány helyen (Líbia/Szíria) megbukjon a vezetés, de amikor a határaikra ért az arab-tavasz, akkor egyértelműen ellene voltak. Bahreinben a szaudi hadsereg segítségével folytották el a felkelést, Jemenben most is ott vannak, Egyiptomban a katonai puccsot támogatták az MT-s hátterű elnökkel szemben. Szerintem tartanak attól, hogy egy újabb arab-tavasz őket is elérheti, ebből a szempontból pedig Katar igenis fenyegetést jelent rájuk nézve.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 867
32 152
113

Vajon a szaúdiakat is elpicsázza majd az amerikai hadi gépezet ha Katart megtámadnák, ugyanúgy, mint tették Irakkal amikor az Kuvait ellen fordult? És elmondják, hogy nem terrorizálhatod a szomszédaidat? Ha tényleges csapatösszevonások vannak, akkor sürgetniük kellene a kínai jelenlétet, mert ugyanaz a semmirekellő banda mint a szaúdiak, csak kevesebben vannak, az ország is kisebb, és pénzük sincs annyi, így veszteni fognak.

• Tetszik

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 867
32 152
113