Ez nem ilyen egyszeru. Ilyen alapon mi meg a Csehek legjobb szovetsegesei lennenk, mivel a honfoglalo Magyarsag semmisitette meg a Cseh kiralysaggal egyutt a Morva fejedelemseget, Morvaorszag azota is Csehorszag resze.
Igaz, hogy nekunk nagyon rossz volt az evszazados torok haboru, de a Torokok nem ellensegkent vagy legyozottkent tekintenek rank, egyaltalan nem. Ok ugy gondolkodnak, hogy jo, persze volt haboru, de lenyegeben mi egyutt harcoltunk a Habsburgok ellen, lasd Erdely, ami torok vazallus allam volt. Es nem a prolik gondolkodnak igy, hanem a torok elit. Nekunk meg kell ketkezzel ragadni, hogy egy nagyhatalom szimpatizal velunk. Kicsit ok ugy tekintenek rank, mint mi a Horvatokra, amolyan nagytesokent az ocsire. (nem szo szerint, de peldanak megteszi). Biztos vagyok benne, hogy az osszes tobbi ellenseges vagy korabban ellenseges allam gondolkodasat is meg kellene ismernunk es attol meg, hogy mi latjuk jol, hogy mi is volt valojaban, meg kell ertenunk, hogy ok hogy latjak es azt ki kell hasznalni. Ez a dolga a kulpolitikusaink korul levo szakmai stabnak szerintem.
Sajnálom, de én ezt nagyon másképp látom. Túl sok könyvet olvastam el ebben a témában (az utóbbi pár évben eléggé érdekelni kezdet ez a történelmi témakör) ahhoz, hogy szeressem őket.